واشنگتن پست در این گزارش نوشت به یک فایل صوتی از سخنرانی مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در جمع سران گروه‌های یهودی دست یافته که در آن اعتراف‌هایی درباره ونزوئلا برخلاف آنچه مقام‌های واشنگتن به صورت رسمی درباره این کشور می‌گویند، مطرح شده است.

براساس این گزارش، پمپئو در این نشست گفته است که مخالفان نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا بسیار متشتت هستند و تلاش‌های واشنگتن برای متحد کردن آنان ناموفق‌تر از آن چیزی بوده که در اظهارات عمومی گفته می‌شود.

وزیر خارجه آمریکا در این نشست گفته است: لحظه‌ای که مادورو کناره گیری کند، هرکسی دست خود را بلند کرده و ادعای ریاست جمهوری می‌کند. بیش از ۴۰ نفر هستند که عقیده دارند رئیس جمهوری برحق ونزوئلا هستند.

پمپئو همچنین با این ادعا که مطمئن است مادورو در نهایت مجبور به کناره گیری از قدرت می‌شود، اذعان کرد: اما نمی‌توانم زمان آن را بگویم.

وی همچنین با اعتراف به اینکه مساله اختلاف در میان مخالفان دولت مادورو چیز تازه ای نیست و تنها در ماه‌های اخیر در فضای سیاسی این کشور علنی شده است، افزود: از وقتی من رئیس سیا شدم این کار (متحد کردن مخالفان) در مرکز تلاش‌های دولت ترامپ بود.

پمپئو با بیان اینکه واشنگتن در تلاش بوده از نهادهای مذهبی متعددی حمایت کند تا مخالفان را گردهم بیاورند، از ناکامی کودتای نظامی دو ماه گذشته توسط مخالفان در ونزوئلا ابراز تأسف کرد و دلیل آن را تضاد منافع مخالفان و رقیبان مادورو دانست.

این اظهارات وزیر امور خارجه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا کاملاً با اظهارات علنی مقام‌های آمریکایی که همواره بر اتحاد و قدرت مخالفان به رهبری خوان گوایدو رئیس مجلس ملی ونزوئلا تاکید دارند، اختلاف فاحش دارد.

دولت ترامپ بلافاصله پس از ادعای ریاست جمهوری ونزوئلا از سوی گوایدو، از وی حمایت کرده و خواستار کناره گیری مادورو و برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

در حالی که سیاست براندازی در کشورهای مختلف که توسط دولت‌های مختلف آمریکا پی گرفته شده تحت انتقاد روزافزون منتقدان داخلی و خارجی واشنگتن است، وزیر امور خارجه دولت ترامپ بر دشواری شرایط حتی پس از سقوط احتمالی مادورو تاکید کرد.

وی در این نشست محرمانه با بیان اینکه «کناره گیری مادورو مهم و ضروری است اما کافی نیست»، افزود که تثبیت موقعیت گوایدو در میان مخالفان زمان بسیاری برده اما وضعیت مخالفان در ونزوئلا همچنان «شکننده» است.

پمپئو تصریح کرد: ما در تلاش بوده‌ایم و این کار این همه زمان برده تا به اینجا که امروز هستیم برسیم. جایی که رهبری چه بسا شکننده داریم که ممکن است همین لحظه که ما در این اتاق هستیم دستگیر شود.

براساس گزارش واشنگتن پست، پمپئو این اظهارات را در همان نشستی مطرح کرده که اظهاراتی جنجالی درباره طرح آمریکایی مشهور به «معامله قرن» برای سازش میان فلسطین و رژیم صهیونیستی بیان داشته است.

این روزنامه پیشتر گزارش داده بود که وزیر خارجه آمریکا در این جلسه چشم انداز طرح دولت ترامپ برای صلح در خاورمیانه را بررسی کرده و گفته «شاید استدلال شود» که این طرح «قابل اجرا نیست».

پمپئو گفت: شاید این طرح رد شود. شاید در نهایت بگویند، اصیل و کارآمد نیست، ۲ چیز خوب دارد و ۹ چیز بد. وی افزود: مساله بزرگ این است که آیا فضای کافی به وجود می‌آید تا بتوانیم در مورد نحوه اجرایی آن گفت وگویی واقعی داشته باشیم.

واشنگتن پست همچنین نوشته است که اظهارات بی پرده پمپئو در این نشست او را نگران کرده که شاید قربانی اخراج‌های ناگهانی و توئیتری ترامپ شود.

وی در این نشست به شوخی گفته است: شاید زمان من به عنوان وزیر امور خارجه در روندی تاریخی به سر آید. ممکن است اکنون که من اینجا هستم رئیس جمهوری (ترامپ) توئیت کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.