آیت الله رئیسی در پایان این جلسه پس از استماع سخنان حضار ضمن تقدیر و تشکر از تمام کسانی که در این جلسه حضور داشتند هدف از برگزاری این نشست را استفاده از نظرات و دیدگاه‌های مسئولان عالی قضایی در ادوار گذشته عنوان کرد و گفت: اصل این حرکت برای این است که ما از تجربیات و اندوخته ها و دیدگاه ها و نظرات تمام عزیزانی که در بخش های مختلف دستگاه قضایی پیشکسوت هستند استفاده کنیم، چون نظراتشان برای ما در مدیریت فعلی دستگاه قضایی بسیار گره‌ گشا و موثر است.

وی از مسئولان عالی ادوار دستگاه قضایی خواست که به این جلسه بسنده نکنند و ادامه داد: این جلسه جنبه نمادین دارد و هدف از این نشست ارتباط بیشتر با شما است، ما همواره می خواهیم که ارتباطمان با شما مستمر باشد و دائماً از نظرات شما بهره مند باشیم تا نظرات شما به ما منتقل شود، چون برای ما و همکارانمان حتماً مفید خواهد بود.

آیت الله رئیسی بیان داشت: بدون تردید کسانی که در گذشته در راس قوه قضاییه بودند همچون شهید آیت الله بهشتی، آیت الله یزدی و مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی و آیت الله لاریجانی، تمام تلاششان این بوده است که قوه قضاییه را ارتقاء بخشند و گرفتاری ها و مشکلات را حل کنند. در این نیت این عزیزان ما تردید و شکی نداریم؛ اما در این تطورات دوره هایی داشتیم که نزدیک ترین نظام قضایی را به نظام اسلامی ایجاد کند، مثلاً در یک دوره دادسراها حذف شود یا در دوره ای دادسراها ایجاد شود یا در یک دوره ای دیوان عالی کشور بررسی شکلی کند و یا در یک دوره ای وارد بررسی ماهوی شود که این ها همه تجربیاتی هستند که ما آن ها را داریم.

وی گفت: هم در تغییر ساختارها و هم در تغییر صلاحیت ها ما تجربه کرده ایم و لذا در این جهت و در گام دوم انقلاب به ما کمک کنید که برای آن صورت و قالب که قابل تغییر است، راهکار داشته باشیم چون سیرت قضایی اسلامی قابل تغییر نیست و واقعاً سیرت قضایی اسلامی همان سیرت امیرالمومنین علی (ع) است؛ اما تغییر در صورت و شکل و قالب را قابل بحث می دانیم و این امر در الگوی پیشرفت ایرانی و اسلامی ما که مقام معظم رهبری چندین جلسه برای این موضوع گذاشته اند بسیار مهم است.

 

 

آیت الله رئیسی ادامه داد: به نظرم این بحث باید از یک جزمیت علمی بالا برخوردار باشد نه این که یک کار دفعی باشد که در یک وقت تصویب و در یک وقت دیگر لغو شود ،بلکه کاملاً کارشناسان و صاحب نظران یک کار خوب را با جزمیت و پشتوانه علمی انجام دهند که البته ممکن است به وقت زیادی هم نیاز داشته باشد.

آیت الله رئیسی گفت: لذا باید هم از افراد صاحب تجربه در دستگاه قضایی و هم از دانشمندان در دانشکده های حقوق و اساتید حوزه استفاده کنیم تا بتوانیم مدل و صورت و قالبی که قضای اسلامی بتواند به بهترین وجه پیاده شود را اجرا کنیم .

وی گفت: من فکر می کنم با همه تجربه ها ما می توانیم یک نمونه و مدل که به آن قضای اسلامی نزدیک باشد را در گام دوم پیاده کنیم که این یک امر ضروری است البته این کار نیاز به کار علمی دارد و باید از تجربیات همه افراد و حتی کشورهای دیگر و نظامات دیگر استفاده شود، امروز بالاخره نظامات حقوقی مختلفی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد که حتماً این کار علمی گره گشای کارها خواهد بود.

آیت الله رئیسی گفت: ما ضمن ارج نهادن به همه زحمات همکارانی که در دانشگاه ها و یا در حوزه ها شاگرد پروری می کنند، می خواهیم که نظراتشان را به ما منتقل کنند چون نظراتشان برای ما ارزشمند است.

وی خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم این ارتباط بین دستگاه قضایی و مدیرانی که در ادوار مختلف صاحب نظر بودند و اکنون هم این نظرات را دارند نهادینه شود و ما را از دیدگاه های خود بهره مند سازند و انشالله ما هم ساز و کاری را برای تداوم این ارتباط فراهم خواهیم کرد و جلسات دیگری را برای بهره مندی از نظرات دیگر عزیزان برگزار خواهیم کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.