دکتر «محمدرضا دهقانی» با اشاره به این‌که یک سری از بیماری‌ها در حوزه بهداشتی خط قرمز نظام سلامت هستند، اظهار کرد: با توجه به این‌که حوزه سلامت هر روز با انواع و اقسام مرگ‌ها مواجه است، وقوع بعضی از مرگ‌ها در این حوزه بسیار مهم و حائز اهمیت است که انتشار آن مستلزم صرف زمان و بررسی‌های دقیق‌تر است.

وی با بیان این‌که بیماری‌هایی نظیر تب کریمه کنگو و هاری در عین حالی که قابل کنترل هستند می‌توانند مرگ آفرین باشند، افزود: مرگ زن ۱۹ ساله‌ای که برای درمان به یزد منتقل شده بود در اثر ابتلاء به تب کریمه کنگو بوده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه با اشاره به این‌که چرخه اپیدمیولوژیک این بیماری قطعاً در شهرستان زابل اتفاق افتاده و هیچ ارتباطی با یزد نداشته است، گفت: تشخیص این‌که بیماری وارده به استان باشد یا بیماری جای دیگری اتفاق افتاده و سپس وارد استان شود بسیار حائز اهمیت و قابلیت پیگیری مستمر دارد.

دکتر دهقانی با بیان این‌که چرخه انتقال تب کریمه کنگو در استان یزد وجود ندارد، خاطرنشان کرد: این زن که در یزدی هم نبوده است در این استان مبتلا به بیماری نشده و متأسفانه بعد از مراجعه به مراکز درمانی ابرکوه و یزد بعد از ورود به مرحله تشخیص فوت کرد.

این مسئول با تاکید بر لزوم اهمیت مطالعه راه‌های انتقال تب کریمه کنگو، اظهار کرد: راه‌های انتقال این بیماری از مشاغلی نظیر کشاورزی، دامداری، قصابی، چوپانی و کار در کشتارگاه بیشتر است.

وی در پایان گفت: برای پیشگیری از ابتلاء به تب «کریمه کنگو» استفاده از وسایل محافظتی از جمله دستکش، چکمه و روپوش به هنگام تماس با دام توصیه می‌شود هم‌چنین مردم از خرید گوشت از مراکز غیر معتبر و تماس بدون محافظ با دام جداً خودداری کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.