با وجود اینکه حضور مارک ویلموتس روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران تنها یک شایعه معمولی همانند یورگن کلینزمن، زین الدین زیدان یا حتی یولن لوپتگی به نظر می‌رسید اما او در حال حاضر تنها گزینه مورد نظر فدراسیون بوده و آنطور که رسانه‌های بلژیکی خبر داده‌اند طی چند روز آتی به عنوان جانشین رسمی کارلوس کی روش انتخاب خواهد شد.

دوران حرفه‌ای

ویلموتس به عنوان یک فوتبالیست کارنامه درخشانی نداشته اما یک بازیکن معمولی هم نبوده است. او در سال 1987 از تیم زیر 17 ساله‌‌های ترویدن به سنت ترویدن منتقل شد و در ادامه مسیر فوتبال پیش از اینکه در سال ۲۰۰۳ در ۳۴ سالگی با پیراهن شالکه از دنیای حرفه‌ای خداحافظی کند در تیم‌های کی اف مچلن، استاندارد لیژ و بوردو حضور داشت. او با قد ۱.۸۴ متری به عنوان یک هافبک تهاجمی بازی می‌کرد و پست اصلی او همین ویژگی بود. او به عنوان یک بازیکن یک مرتبه با ۲۲ گل به عنوان برترین گلزن بلژیک انتخاب شد و در طول دوران حرفه‌ای به یک قهرمانی در بوندس لیگا و بلژیک دست پیدا کرد و همچنین به همراه شالکه قهرمانی در لیگ اروپا را هم تجربه کرد. ویلموتس به همراه مچلن قهرمانی در سوپرکاپ اروپا را هم تجربه کرده است. ویلموتس بلژیکی در ۷۰ بازی ملی ۲۸ گل در کارنامه خود ثبت کرد.

سرمربیگری

ویلموتس تنها 25 روز پس از خداحافظی از دنیای فوتبال به عنوان کمک مربی در تیم شالکه آغاز به کار کرد تا تیم آبی پوش آلمانی ورود او به عرصه مربیگری باشد. او حدود چهار ماه بعد شالکه را به مقصد سنت ترویدن ترک کرد و حدود یک سال نیم به عنوان سرمربی روی نیمکت تیم سابق خود نشست؛ آوریل 2005 پایان همکاری او با این تیم بلژیکی بود. 

حرفه عجیب

ویلموتس پس از اینکه از سمت سرمربیگری تیم ترویدنس اخراج شد در فاصله سال‌های 2003 تا 2005 در مجلس سنای بلژیک حضور داشت او موفقیتی در این راستا نداشت تا در سال 2009 مجددا به فوتبال برگردد.

تیم ملی بلژیک

در اکتبر 2009 ویلموتس به تیم‌ملی بلژیک رفت و به عنوان دستیار دیک ادوکات(5 بازی) و پس از آن جرج لیکنز(19 بازی) به همراه شیاطین سرخ حضور داشت تا اینکه در اواسط سال 2012 با جدایی لیکنز، سرمربی فعلی تراکتورسازی تبریز از تیم‌ملی بلژیک، به عنوان سرمربی منصوب شد و تا سال ۲۰۱۶ روی نیمکت این تیم حاضر بود. او با تیمی که ستاره‌های جوانی را در اختیار داشت به جام جهانی ۲۰۱۴ راه پیدا کرد و در مرحله گروهی این رقابت‌ها که با تیم‌های الجزایر، روسیه و کره‌جنوبی هم‌گروه بود، به عنوان تیم نخست صعود کرد. شیاطین سرخ در مرحله یک هشتم نهایی آمریکا را شکست دادند و بهر مرحله یک چهارم نهایی رسیدند که در این بازی با یک گل مقابل آرژانتین مغلوب شدند و از دور رقابت‌ها کنار رفتند.

 

بعد از جام جهانی، تیم ملی بلژیک با سرمربی‌گری ویلموتس جواز حضور در رقابت‌های یورو ۲۰۱۶ را کسب کرد و در این رقابت‌ها پس از صعود از گروهش، در مرحله یک هشتم نهایی مجارستان را از پیش رو برداشت  اما در مرحله یک چهارم نهایی مقابل ولز شکست خورد تا در نهایت این تورنمنت آخرین مرتبه‌ای باشد که او هدایت بلژیک را تجربه کرد. تیمی که او هدایت آن را بر عهده داشت نسل طلایی بلژیک بود ولی او نتوانست موفقیت بزرگی به دست بیاورد و به همین خاطر جای خود را به روبرتو مارتینس سرمربی اسپانیایی داد.

جدایی او از بلژیک اما با جنجال بزرگی همراه بود؛ مارک حدود یک سال قبل، تیبو کورتوا را متهم کرد که اطلاعات تیم ملی این کشور از جمله ترکیب اولیه را لو می‌داد و از طریق پدرش این اطلاعات را در اختیار خبرنگاران قرار می‌داد. کورتوا پیش از جام جهانی ۲۰۱۸ اعلام کرد که به صورت رسمی از این سرمربی شکایت کرده و ادعای او را کذب دانست.

یک سال پیش از فرا رسیدن جام جهانی ۲۰۱۸ در زمستان سال ۲۰۱۷ به عنوان سرمربی تیم ملی ساحل عاج معرفی شد و طی ۲۳۹ روز در ۶ مسابقه چهار شکست و یک تساوی را پذیرفت تا خیلی زود از سمت خود برکنار شود.  از نوامبر سال ۲۰۱۷ تا به امروز او از فوتبال کنار بوده و هیچ فعالیتی در عرصه سرمربیگری نداشته است. او به عنوان سرمربی طی دو سال متوالی به عنوان سرمربی سال بلژیک انتخاب شد و در سال ۲۰۱۵ از نگاه گلوب ساکر به عنوان بهترین سرمربی معرفی شد.

زندگی شخصی

مارک چند سال قبل از خداحافظی با پیراهن آژاکس با کاترین لامبیتس ازدواج کرد. کاترین بارها اظهار کرده با وجود اینکه بیش از یک دهه زندگی کنار مارک با فوتبال سر و کار دارد اما هیچ چیزی درباره فوتبال نمی‌داند. او وکیل متخصص در قانون ورزش های ورزشی است و دختر رئیس سابق باشگاه سنت ترویدن است که مارک به عنوان بازیکن و سرمربی در آن حضور داشت. این زوج بلژیکی صاحب دو فرزند پسر و یک فرزند دختر هستند؛  لانا، مارتین ۲۰ ساله و رنو ۲۲ ساله. رنو در سری بی ایتالیا برای تیم کارپی بازی می‌کند و مارتین هم عضو تیم فرنس‌واروش مجارستان است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.