مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس دهم و نماینده مردم سمنان در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی «چهل ۵۷» که با محوریت استان سمنان به روی آنتن شبکه «شما» رفت، به بیان خاطرات خود از دوران نوجوانی و جوانی در مبارزات انقلابی مردم سمنان و نیز خاطرات خود از دوران دانشجویی خود در دانشگاه امام صادق (ع) پرداخت.

وی در ادامه به بیان مشکلات صنفی و فنی مطبوعات پرداخت و گفت: در حال حاضر فضای مجازی جذابیت بیشتری دارد و می‌تواند مخاطبان زیادی را جذب کند و در عین حال، به سمت زرد بودن هم نرود.

کواکبیان همچنین با اشاره به مشکلات استان سمنان از جمله بی‌آبی و کم‌آبی، اظهار داشت: استان سمنان تشنه آب دریای خزر است و کل آبی که سمنان از دریایی خزر نیاز دارد، «یک ۲۴۰ هزارم» حجم آب این دریاست، اما در حالی که همه کشورهای حاشیه خزر از آب آن استفاده می‌کنند، تا صحبت استفاده ما می‌شود، عده‌ای شانتاژ می‌کنند.

این نماینده مجلس در خصوص دیدگاهش در زمینه بازنگری در قانون اساسی گفت: ما از سال ۵۸ تا ۶۸ یک قانون اساسی داشته‌ایم و از ۶۸ تا ۹۸ یک قانون اساسی داریم و از این به بعد اشکالی ندارد که با حفظ روح و اصول همین قانون اساسی، برخی اصول آن را از مثلا درباره کارکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام بازنگری کنیم.

کواکبیان تصریح کرد: لوایح CFT و پالرمو مدت‌هاست به دلیل اختلاف مجلس و شورای نگهبان در مجمع قرار دارد و هنوز تکلیف آن معلوم نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که هنوز خیلی از اصول قانون اساسی فعلی به اجرا نرسیده، گفت: باید با بازنگری، زمینه‌هایی فراهم شود که اصول قانون اساسی بهتر اجرا شود.

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا واقعا مجلس در رأس امور است، اظهار داشت: در عمل اینطور نیست و گاهی توسط خود مجلسی‌ها حرمت امامزاده نگه داشته نمی‌شود و گاهی توسط نهادهای دیگر این اتفاق می‌افتد؛ مثلا در حوزه بودجه، دولت خیلی در نحوه بودجه‌بندی نقش دارد.

کواکبیان درباره سرنوشت احتمالی لوایح FATF در مجمع عنوان کرد: تصور من این است که ما ناچاریم این لوایح را تصویب کنیم؛ ۱۸۸ کشور دنیا به FATF پیوسته‌اند و نمی‌توان گفت همه این‌ها خوار و ذلیل هستند. ما معتقدیم سیستم بانکی ما در صورت نپیوستن به گروه اقدام مالی قفل می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا الان سیستم بانکی ما آزاد است، گفت: الان ما در حالت لیست سیاه نیستیم و سه بار تابحال وضعیت ما را تمدید کرده‌اند. ما معتقدیم اگر این کار را نکنیم، حتما دچار مشکل می‌شویم.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: ما در این لوایح «حق تحفظ» برای خودمان قائل شده‌ایم و در ابتدای این لوایح آمده است که اگر شروط ما پذیرفته شود، ما ملحق شویم.

کواکبیان در ادامه و درباره ساز و کار مالی اروپایی‌ها برای حفظ منافع ایران در برجام گفت: شاید اینستکس اروپایی‌ها خیلی به مبادلات تجاری و بانکی ما کمک نکند، اما این یک اعلام موضع در برابر آمریکاست و خیلی مهم و ارزشمند است؛ برجام هم اگر همین یک خاصیت را داشته باشد که ۷ قطعنامه تحریمی را لغو کرده، برای ما نعمت است.

وی تصریح کرد: اگر ترامپ از برجام خارج نمی‌شد، خیلی اتفاقات خوبی می‌افتاد؛ مثلا توتال آمد ۵ میلیارد دلار قرارداد بست، اما بعد رفت!

کواکبیان در پاسخ به این سوال که آیا آینده‌نگری سیاسی در خصوص آینده برجام در بین مسئولان دولت و سیاست خارجی وجود داشته یا خیر، تصریح کرد: کسی خیلی پیش‌بینی نمی‌کرد که ترامپ چنین پدیده‌ای باشد.

این نماینده مجلس درباره وضعیت تعامل دولت حسن روحانی با اصلاح‌طلبان اظهار داشت: اگر دولت روحانی بگوید، من خودم رای آورده‌ام، این حرف بی‌ربطی است؛ اگر ما اصلاح‌طلبان کمک نمی‌کردیم، دولت روحانی رای نمی‌آورد.

کواکبیان افزود: دولت در این مدت بی مهری و کم‌لطفی به ما زیاد داشته است و البته ما قبول نداریم که دولت را باید زمین بزنیم. باید شرایط جنگ اقتصادی را قبول داشته باشیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.