زلمای خلیل‌زاد نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان موظف شده تا برای جنگ ۱۷ ساله آمریکا و طولانی‌ترین رویارویی نظامی آمریکا به یک پایان مذاکره شده دست یابد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: مذاکرات امروز (چهارشنبه) ششمین دور از مذاکرات مستقیم با خلیل‌زاد از زمان انتصاب وی به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در سال گذشته میلادی محسوب می‌شود.

این مذاکرات بر خروج نیروهای آمریکایی و دادن تضمین از جانب طالبان دال بر اینکه از افغانستان برای انجام حملات تروریستی در جهان استفاده نخواهد شد متمرکز است.

خلیل‌زاد که روز سه شنبه در پاکستان حضور داشت در منطقه سفر می‌کند تا افغانستان و همسایگانش را برای حرکت کردن به سوی دستیابی به یک پایان صلح آمیز برای این درگیری‌ها تحت فشار بگذارد.

سفارت آمریکا در پاکستان  از دیدار خلیلزاد با مقام‌های پاکستانی خبر داده است. خلیلزاد نیز در صفحه رسمی توییتر خود نوشته که از نقش پاکستان در ایجاد هماهنگی برای حمایت از صلح افغانستان استقبال می‌کند. او افزوده که "زمان عمل فرا رسیده است."

ششمین دور گفت‌گوهای آمریکا و طالبان همزمان با لویه جرگه مشورتی صلح در کابل برگزار می‌شود. این جرگه با حضور بیش از سه هزار نماینده از سراسر افغانستان برای تعریف صلح و تعیین خط مشی در این روند، از سه روز به این سو در کابل برگزار شده است. طالبان این جرگه را "نمایشی" خوانده و از شرکت در آن خودداری ورزیدند.

خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، همکاری طالبان در مبارزه با القاعده و داعش، آتش‌بس و آغاز مذاکرات رو در رو با حکومت افغانستان در دور قبلی گفت‌وگوها به بحث گرفته شد.

در پنجمین دور گفت‌وگوهای آمریکا و طالبان، رهبری هیات مذاکره کننده طالبان را ملا عبدالغنی برادر، از موسسان گروه طالبان که حدود هفت ماه پیش از زندان پاکستان آزاد شد، برعهده داشت. او اکنون رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر است.

پس از این نشست، نمایندگان طالبان در قطر دیدارهای دیگری نیز در رابطه با صلح افغانستان با گروه‌های مختلف داشتند. در تازه‌ترین مورد طالبان اعلام کرد که روز گذشته ملا برادر با وزیر خارجه اندونزی دیدار و در مورد حل مسالمت آمیز مشکل افغانستان و دیدارهای آمریکا و طالبان گفت‌وگو کرده است.

ششمین دور گفت‌وگوهای آمریکا و طالبان زمانی صورت می‌گیرد که دومین نشست بین‌افغانی نمایندگان طالبان با چهره‌های سیاسی افغانستان به تازگی لغو شد.

نشست بین‌افغانی دوحه قرار بود در روزهای ۲۰ و ۲۱ آوریل با مشارکت نمایندگان طالبان و حکومت برگزار شود، اما این نشست لغو شد.

حکومت افغانستان که فهرست ۲۵۰ نفری برای اشتراک در این نشست ترتیب کرده بود، اعلام کرد که قطر با رد کردن این فهرست و ترتیب فهرست دلخواه خود، سبب لغو این نشست شد.

در مقابل، طالبان گفته حکومت افغانستان با تلاش برای اشتراک افراد دلخواه خود در این گفت‌وگوها سبب لغو نشست شده است.

طالبان گفته بود این نشست با هدف صلح برگزار خواهد شد اما بخشی از گفت‌وگوهای صلح نیست و تنها برای ابراز نظریات شخصی برگزار می‌شود.

خلیلزاد پیش از سفرش برای ششمین دور گفت‌وگو با طالبان، در کابل با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان دیدار کرد.

گفته شد که در دیدار " غنی با زلمای خلیلزاد یک بار دیگر بر احیای گفتگوی بین‌افغانی تاکید و آن را برای ایجاد زمینه مذاکرات مستقیم تحت رهبری حکومت افغانستان با طالبان در آینده مهم عنوان کردند".

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.