محمدعلی اسفنانی عصر امروز در همایش دیپلماسی اقتصادی و رونق تولید که در دانشگاه قم برگزار شد، با اشاره به دسیسه‌های برای ضربه زدن به کشور اظهار داشت: افراد بی‌بهره از وقوع انقلاب از هر طریقی به دنبال ضربه زدن به انقلاب برآمده ولی این تلاش‌ها ثمربخش نبود.

وی با بیان اینکه دشمنان فشار اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم را برای تضعیف انقلاب در نظر گرفتند، تصریح کرد: اقتصاد در هر شرایطی آسیب‌پذیر است ولی زمانی که در برابر تهدید و تحریم قرار گیرد مقاومتی شدن آن امری ضروری است.

معاون سازمان تعزیرات حکومتی کشور قاچاق را نمونه‌ای از مهمترین آسیب‌های اقتصاد برشمرد و افزود: بسیاری از کشورها این مشکل را حل کرده‌اند ولی ما شاهدیم نرخ این پدیده در ایران بالاست و طرح‌هایی هم که تاکنون برای مبارزه با قاچاق صورت گرفته موفقیت‌آمیز نبوده است.

وی با بیان اینکه کشور به علت عدم وجود زیرساخت‌های مناسب با مشکلات آسیب‌پذیری اقتصاد روبه‌روست، خاطرنشان کرد: مرزهای وسیع بر شرایط استراتژیکی ایران افزوده ‌و کنترل این مرزها نیز دشوار است، همچنین اسکله‌های فراوان ترخیص کالا تنها در جنوب کشور وجود دارد که تنها بر یک‌چهارم آن نظارت می‌شود و مابقی نظارت درستی بر آن وجود ندارد.

اسفنانی با تأکید بر اینکه به روز شدن مبادی گمرک یکی از عوامل کاهش قاچاق در کشور شده است، گفت: افزایش کیفیت کالای داخلی سبب محبوبیت و مقبولیت می‌شود، همچنین ارزان بودن کالای قاچاق نسبت به کالای داخلی از دیگر دلایل قاچاق کالا در کشور است.

وی گستردگی قاچاق را یکی از دلایل عدم موفقیت مبارزه با آن دانست و اضافه کرد: ایران به بزرگ‌ترین مصرف‌کننده لوازم‌آرایشی در دنیا تبدیل‌شده است و ظرفیت بالایی برای قاچاق در این زمینه و دارو و میوه وجود دارد.

معاون سازمان تعزیرات حکومتی کشور با بیان اینکه ناآشنا بودن ضابطین مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشکلاتی را در این زمینه ایجاد کرده‌اند، تصریح کرد: گاهی کالای ایرانی با برند خارجی تولیدشده که برای تولیدکننده مشکلاتی را به وجود می‌آورد و حتی در بعضی مواقع این کالاها به عنوان کالای قاچاق توقیف می‌شوند.

وی با انتقاد از درست نبودن شیوه‌های مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور اظهار داشت: باید به دنبال راه‌حل درستی در این زمینه باشیم و با راهکارهای موجود به نتیجه‌ای نخواهیم رسید.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.