مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل پیش از عزیمت به نیویورک میهمان کافه خبر خبرگزاری خبرآنلاین بود و درباره مأموریت خود در سازمان ملل صحبت کرد.

*آقای دکتر! شما عازم سفر به نیویورک هستید. در مدتی که از اجرای برجام گذشت فشارهای زیادی روی شما و تیم مذاکره کننده بود. فکر می کنید الان که به نیویورک می روید به یک ساحل آرامش خواهید رسید یا اینکه وارد میدان جنگ می شوید؟

نیویورک یک ماموریت مهم برای کشورهاست. نه تنها نمایندگی ایران بلکه کشورهای دنیا و کشورهای عضو سازمان ملل نمایندگی مهمی در نیویورک دارند. این بدان معنا نیست که بقیه سفارتخانه های ما مهم نیست. نه، حتما مهم است و کشورهای همسایه برایمان بسیار اهمیت دارد. حضور دیپلماتیک ما در کشورهای بزرگ دنیا اهمیت دارد. سازمان ملل هم طبیعتا جای مهمی است. اینکه آیا به ساحل آرامش می رسیم یا نمی رسیم باید بگویم ما الان در شرایطی هستیم که باید از هر فرصتی استفاده کنیم تا بتوانیم در جهت تامین منافع ملی مان حق مطلب را بیان کنیم. مردم ایران در چارچوب اصولی که بدان اعتقاد دارند، می خواهند در صلح و آرامش باشند و با دنیا تعامل کنند. حالا یک عده در دنیا دارند خلاف این جهت عمل می کنند. خلاف منافع ملی ما عمل می کنند. وظیفه همه دیپلماتهای ما از جمله نماینده ما درسازمان ملل است که این را برای دولتها و مردم دنیا تبیین کند. از فرصتهایی که در سطح بین المللی و سازمان ملل وجود دارد، بهره بگیرد تا بتواند این را بهتر تبیین و حق مردم را ادا کند. در این زمینه به دلیل چالشهای زیادی که وجود دارد، من فکر نمی کنم آدم فرصت سر خاراندن داشته باشد. بنابراین از هر فرصتی باید استفاده کرد که در این زمینه فعالیت خود را ادامه دهیم.

*نکته دیگری که اخیرا با مطرح شدن موضوع اف ای تی اف داغ شد، بحث پیامکهای تهدیدآمیز به نمایندگان و اعضای مجمع بود. از زمانی که شما در جریان مذاکرات برجام قرار داشتید تا اجرای آن و تا به امروز آیا پیامک تهدیدآمیز یا رو در رو و مستقیمی دریافت کردید یا نه؟

نه، من پیامک دریافت نکردم ولی در مذاکراتی که در زمان برجام داشتیم در جلسات چالشی مختلفی حضور داشتیم که بعضی اوقات بحثها داغ و نظرات مختلفی مطرح می شد. چه در مجلس شورای اسلامی و جلساتی که می رفتیم و چه در جاهای دیگر این مباحث بود.

*تهدید هم نشدید؟

نه الحمدالله.

*آقای دکتر در حوزه بحثهای حقوق بشری، اقتصادی و حتی ارتباطات، بیشترین مذاکرات را با آمریکا و اروپا داشتیم. با توجه به مشکلاتی که با آمریکا داریم و بعضا اروپا در این زمینه ها کم کاری هایی انجام می دهند، اولویت مذاکرات، طرح موضوعات و لابی هایی که شما با در سازمان ملل دنبال می کنید، بیشتر با آمریکایی هاست یا با اروپایی ها؟

نماینده ایران در سازمان ملل با همه کشورها ارتباط دارد. یعنی اینطوری نیست که با قشر خاص یا با تعداد محدودی از کشورها بخواهیم ارتباط داشته باشیم. بستگی به موضوع دارد. بعضی موضوعات مثل مسائل اجتماعی و اقتصادی فرصتهای زیادی هست. مثلا ما الان عضو شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل هستیم که یکی از ارگانهای مهم سازمان ملل است و عضویت در آن خیلی مهم است. ما از امسال عضو این شورا هستیم و طبیعی است که در زمینه اقتصادی و اجتماعی مباحث مختلفی مطرح می شود و ما برای تصمیم گیری در این زمینه ها فعال هستیم. با همه اعضا که از قاره های مختلف هستند، ارتباط داریم. یعنی اینطوری برای خودمان تعیین نکرده ایم که صرفا با یک تعداد کشور خاصی ارتباط داشته باشیم. با آمریکا تماسی نداریم ولی به غیر از آمریکا، ارتباطات به موضوعات بستگی دارد بنابراین نمی توان یک نسخه تکی پیچید که بتوانیم این نسخه را بر همه موضوعات اعمال کنیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.