فراز رابعی با بیان اینکه در این مدت، متوسط بارندگی در هر شش حوضه آبریز اصلی کشور، بالاتر از میانگین بلندمدت در دوره زمانی مشابه است، اظهار داشت: متوسط بارش کشور در مدت مشابه طی سال گذشته معادل ۱۱۶.۸ میلی‌متر و متوسط بلند مدت آن معادل ۲۰۵.۸ میلی‌متر بوده است.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران، امسال را پرباران‌ترین سال آبی کشور در مقایسه با ۵۱ سال گذشته از ابتدای سال آبی جاری تاکنون دانست و گفت: متوسط بارش تجمعی کشور از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ (اول مهر) تا ۲۷ فروردین ۹۸ به ۳۰۸.۲ میلی‌متر رسیده است.

وی ادامه داد: از مجموع ۱۰۴ ایستگاه مبنای باران‌سنجی وزارت نیرو، بیشترین میزان بارش ثبت شده از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۷ فروردین مربوط به ایستگاه چلگرد استان چهارمحال و بختیاری معادل ۲۰۳۴ میلی‌متر و کمترین آن مربوط به ایستگاه امور آب سیستان معادل ۵۰.۷ میلی‌متر است.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران، میانگین بارندگی در تمامی استان‌های کشور را در مدت مذکور بالاتر از متوسط ۵۰ سال گذشته عنوان و اظهار کرد: استان ایلام با ۱۳۵ درصد بیشترین افزایش میزان بارندگی نسبت به متوسط بلندمدت را به ثبت رسانده است.

رابعی با اشاره به اینکه جبهه بارشی ظهور یافته طی یک هفته گذشته سبب افزایش ۱۸ میلی‌متری متوسط بارندگی کشور شده است، افزود: بیشترین تأثیر جبهه بارشی در افزایش مقدار بارندگی طی یک هفته گذشته مربوط به حوضه آبریز بندرعباس و سدیچ با ۵۳ میلی‌متر گزارش شده است.

وی تصریح کرد: این جبهه بارشی سبب افزایش متوسط میزان بارندگی در حوضه بندرعباس و سدیچ از ۲۱۳ میلی‌متر در تاریخ ۲۰ فروردین به ۲۶۵ میلی‌متر در تاریخ ۲۷ فروردین شده است.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران میانگین بارندگی استان تهران را معادل ۳۴۶.۶ میلی‌متر عنوان کرد و گفت: این میزان بارش بیانگر افزایش ۶۰.۲ درصد نسبت به متوسط ۵۰ سال گذشته است.

رابعی با بیان اینکه میانگین بارندگی استان تهران بر اساس ظهور جبهه بارشی طی یک هفته گذشته، معادل ۷.۲ میلی‌متر افزایش یافته است، افزود: میانگین بارندگی استان تهران از ۳۳۹.۴ میلی‌متر در ۲۰ فروردین به ۳۴۶.۶ میلی‌متر در تاریخ ۲۷ فروردین رسیده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.