محمد خدابخشی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه بیشتر مناطق کشور در هفته های اخیر درگیر سیل بودند، اظهارداشت: استان لرستان و شهرستان های پلدختر، چگنی، نورآباد، خرم آباد، کوهدشت و الیگودرز بر اثر این سیل خسارت های زیادی را متحمل شدند و ۱۵ تن از هم استانی ها را در این سیل از دست دادیم.

وی یادآور شد:خسارت سیل در شهر الیگودرز زیاد نبود و عمده خسارتها به روستاها وارد شد به طوری که از مجموع ۴۱۷ روستا در شهرستان الیگودرز؛ مسیر دسترسی نزدیک به ۲۹۰ روستا بر اثر سیل، بارش باران و برف، رانش زمین و جاده به طور کلی مسدود شد و این روستاها هیچ راه ارتباطی با مرکز شهرستان نداشتند.

خدابخشی در عین حال گفت: البته بخشی از مشکلات این روستاها به قبل از وقوع سیل باز می گردد به طوری که بر اثر بارش برف، بیش از دو ماه است که راه ارتباطی ۱۴۶ روستا مسدود شده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: شهرستان الیگودرز ۲ منطقه صعب العبور دارد که فاصله مراکز آن ها با مرکز شهرستان بیش از ۱۰۰ کیلومتر است و هر یک از این بخش ها بیش از ۱۴۰ روستا دارند؛ در شرایط عادی جوی، کمترین بارش ها، راه های مواصلاتی این مناطق را مسدود می کند و سیل اخیر هم این وضعیت را تشدید کرده است.

وی افزود: به رغم تلاش مسئولین ذی ربط برای بازگشایی این جاده ها، هنوز بخش عمده ای از این راه ها مسدود بوده و تنها مسیر ارتباطی چند روستا بازگشایی شده است؛علاوه بر این زیرساخت های مخابراتی، برق و آب در این مناطق تخریب شده است.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با بیان این که شهرستان قطب پرورش ماهیان سردابی است و تعداد زیادی از این مزارع امرار معاش می کردند ،گفت: نزدیک به ۳ هزار تن ماهی پرورشی در این شهرستان از بین رفته و از ۴۰۰ قنات این شهرستان، حدود ۲۰۰ قنات و همچنین کانال های انتقال آب آسیب دیده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: از مجموع یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر انواع جاده در شهرستان الیگودرز ۳۵۰ کیلومتر جاده دسترسی تخریب و پل های زیادی از بین رفته است.

وی افزود: جلسه مدیریت بحران شهرستان با حضور معاون و نماینده وزیر راه و شهرسازی و دیگر مسئولان ذی ربط تشکیل و با بررسی میدانی ستاد مدیریت بحران از راه های مواصلاتی این شهرستان مشخص شد فقط در حوزه راه های این استان ۱۶۹ میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

خدابخشی با بیان این که هم اکنون مردم به جیره خشک، پتو و چادر نیاز دارند ، افزود: بیش از ۳ هزار واحد مسکونی در این سیل تخریب شده اند و ساکنان زیادی هم اکنون سرپناه ندارند و نیاز است که به طور موقت آنان را اسکان دهیم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت خاص و صعب العبور دو بخش «ززو ماهرو» و «زلقی» گفت: محورهای ارتباطی این دو بخش با مرکز با کمترین بارش برف مسدود می شود و لازم است به این دو منطقه، اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای مستقل به همراه نیروی انسانی و ماشین آلات راهداری اختصاص داده شود.

نماینده مردم الیگودرز افزود: تبدیل راه های روستایی شول آباد به راه اصلی در بلند مدت هزینه های دولت در این بخش ها را کاهش داده و موجب تقویت زیرساخت های جاده ای در این مناطق می شود.

وی با اشاره به طرح پیشنهادی نمایندگان برای کمک به سیل زدگان تمام مناطق کشور که با مشورت سازمان برنامه بودجه و مرکز پژوهش های مجلس تدوین شده، افزود: بر اساس این طرح که در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بررسی می شود، ۲ میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برداشت و برای کمک به سیل زدگان اختصاص داده می شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.