عضو فراکسیون امید به عصر ایران گفت: متخصصین امر در وزارتخانه‌های اقتصاد، امور خارجه و بانک مرکزی و کارشناسان بخش‌های خصوصی نظرشان را هم در مجلس و هم مجمع تشخیص در این رابطه داده‌اند. البته کشورهایی همانند چین و روسیه نیز در این رابطه نظرشان را داده‌اند که اگر ایران به FATF نپیوندد آنها نمی‌توانند با ایران کار کنند.

نماینده اصلاح‌طلب مجلس خاطر نشان کرد: لزوم تصویب این دو لایحه و پیوستن ما به FATF جای اما و اگر ندارد و اگر قرار است این دو لایحه به تصویب نرسد باید مجمع تشخیص مسئولیت آن را بپذیرد.

نماینده شیراز در مجلس افزود: دولت به عنوان نماینده ملت پیشنهاد داده است و لایحه را به مجلس ارائه کرده است و مجلس به عنوان نماینده ملت به این لایحه رأی دادند در شورای نگهبان رد و به مجمع ارجاع داده شده است و فکر نکنم هم نماینده مردم در قوه مجریه که با رأی مستقیم مردم انتخاب شده است و هم نمایندگان مردم در قوه مقننه، مصلحت مردم را نخواهند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود اظهار داشت: انتظار ما از دولت این است که در این مورد به رأی مردم مراجعه کند؛ چرا که وقتی موضوعی برای مردم حیاتی است و در این زمینه لایحه ارائه داده است اما بیش از یک سال است در این مسیر معطل مانده است بهترین راهش مراجعه به اصل ۵٩ قانون اساسی و رفراندوم است.

وی گفت: اگر دولت نخواهد به دنبال اصل ۵٩ قانون اساسی باشد به احتمال قریب به یقین بعد از تعطیلات مجلس ما پیشنهاد خود مبنی بر اجرای اصل ۵٩ قانون اساسی را می‌دهیم. اجرای این موضوع از طرف دولت بسیار راحت‌تر است اما در مجلس باید پیشنهاد و طرح به امضا ١٠٠ نفر برسد و همین مسیر ممکن است دشوار باشد.

پارسایی خاطرنشان کرد: گرچه باز این پیشنهاد در صورت تصویب در مجلس باید همان مسیر را طی کند و به تأیید شورای نگهبان برسد اما ما حداقل به حرمت رأی مردم و اجرای قانون اساسی این کار را انجام می‌دهیم.»

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.