این شبکه به نقل از تحلیلگران در تارنمای خود نوشت: با توجه به اینکه دونالد ترامپ رئیس قصد دارد تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ مانع از افزایش بهای بنزین شود تلاش‌های ایالات متحده برای قطع کامل صادرات نفت ایران به احتمال بسیار زیاد به شکست منجر می‌شود.

آمریکا ۱۸ اردیبهشت (۸ می) سال گذشته از برجام خارج شد. درحالی که سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای نزدیک می‌شود، فعالان بازار انرژی منتظر هستند تا ببینند که آیا دولت ترامپ معافیت‌های تحریمی را که برای هشت کشور صادر کرده بود، تمدید خواهد کرد یا نه.

این هشت کشور شامل چین، هند، ژاپن، ترکیه، ایتالیا، یونان، کره جنوبی و تایوان هستند. ترامپ باید تا دوم ماه می (۱۲ اردیبهشت) درباره تمدید معافیت‌های آن‌ها تصمیم گیری کند.

طبق گزارشی که تحلیلگران موسسه مشاوره‌ای «گروه اوراسیا» منتشر کرده اند: آمریکا به رغم همه صحبت‌های تازه‌ای که درباره عدم تمدید معافیت مربوط به واردات نفت ایران در اوایل ماه می‌می کند، احتمالا در رساندن صادرات نفت این کشور به صفر شکست خواهد خورد.

بنا براین گزارش، با توجه به توافق اعضای اوپک و کشور‌های نفتی غیراوپک برای کاهش تولید و اوضاع در کشور نفتی ونزوئلا «بازار نفت احتمالا نمی‌تواند فقدان ۱.۳ میلیون بشکه تولید روزانه نفت خام ایران را بدون تاثیر شدید بر قیمت بنزین در داخل آمریکا تحمل کند؛ مساله‌ای که خط قرمز ترامپ است.»

**اختلافات عمیق

ترامپ ماه می‌سال گذشته از برجام خارج شد و در ماه نوامبر تحریم‌های نفتی را که طبق این توافقنامه برداشته شده بود، بازگرداند.

به نوشته سی. ان. بی. سی، معافیت‌های هشت کشور از تحریم‌های نفتی به این منظور طراحی شده است که آن‌ها به خرید نفت از ایران ادامه دهند به شرط آنکه خرید‌های خود از ایران را کاهش دهند. برایان هوک نماینده ویژه دولت ترامپ درباره ایران روز سه شنبه به خبرنگاران گفت که آمریکا «قصد ندارد هیچ معافیت یا استثنایی از رژیم‌های تحریمی خود صادر کند.»

اظهارات هوک در حالی است که به نظر می‌رسد تیم امنیت ملی آمریکا در مورد تمدید معافیت تحریمی گروهی از کشور‌ها از خرید نفت ایران دچار اختلاف شده است.

تحلیلگران گروه بانکی BNP Paribas فرانسه در پژوهشی که روز سه شنبه منتشر شد اعلام کردند که مقام‌های آمریکایی دچار اختلاف شده اند، زیرا «شورای امنیت ملی» آمریکا «بیشتر از وزارت خارجه به اتخاذ موضع تندروانه گرایش دارد.» بنابراین گزارش، به نظر می‌رسد که وزارت خارجه آمریکا خواهان «رویکردی منعطف تر» در این زمینه است.

**تمدید معافیت پنج کشور

تحلیلگران گروه اوراسیا گفتند انتظار می‌رود دولت آمریکا معافیت‌های پنج کشور از خرید نفت ایران تمدید کند، یعنی کشور‌های چین، هند، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن.

این بدان معناست که معافیت‌های آمریکا برای یونان، ایتالیا و تایوان منقضی می‌شود. گروه اوراسیا اعلام کرده که لغو همه معافیت‌ها غیرمحتمل است و با توجه تبعاتی که بازار‌های انرژی و روابط دوجانبه آمریکا با کشور‌های دیگر متحمل می‌شود، احتمال این موضوع (لغو معافیت‌های تحریمی) ۱۵ درصد است.

**نگرانی ترامپ

ترامپ غالبا نسبت به افزایش بهای بنزین در داخل آمریکا ابراز نگرانی کرده است. او چند روز پیش دوباره گفت که کشور‌های اوپک باید نفت بیشتری تولید کنند. رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی نوشت: «مهم است که اوپک جریان نفت را افزایش دهد. بازار‌های جهانی شکننده هستند و بهای نفت در حال بالا رفتن است. ممنون.»

این درخواست در حالی مطرح شده است که اوپک و گروهی دیگر از کشور‌ها به رهبری روسیه همچنان به توافق خود برای کاهش تولید نفت ادامه می‌دهند. توافق این کشور‌ها در شرایطی حاصل شد که بهای نفت در سال ۲۰۱۸ در حال کاهش شدید بود، اما در ماه‌های اخیر رو به افزایش بوده است.

تحلیلگران گروه اوراسیا اعلام کردند: هر چند که حدود ۲۰ ماه دیگر تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی است، اما ترامپ به وضوح نگران نوسات کوتاه مدت قیمت‌ها در پمپ بنزین هاست.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.