دولت آمریکا به طور مخفیانه، طرح انتقال این فناوری به عربستان و ساخت دستکم دو نیروگاه هسته‌‎ای در این کشور را دنبال کرده است.

به نوشته رویترز، مجوزهای صادر شده به شرکت‌ها اجازه می‌دهد که کارهای مقدماتی برای کار روی این نیروگاه‌ها را پیش از انعقاد رسمی قرارداد میان دو کشور امضا کنند.

با این وجود، فعلا هیچ تجهیزات نیروگاهی به این کشور ارسال نخواهد شد.

بر مبنای سندی از وزارت انرژی آمریکا که به دست رویترز رسیده است، شرکت‌های طرف همکاری دولت این کشور از این وزارتخانه خواسته بودند تا مسئله صدور مجوزها مخفیانه نگه داشته شود.

دولت آمریکا هنوز واکنشی به انتشار این خبر نشان نداده است.

پیشتر مجلس نمایندگان آمریکا در گزارشی از تلاش مشاوران و مسئولان ارشد دولت آمریکا برای فروش تجهیزات حساس هسته‌ای به عربستان سعودی خبر داده بود.

در آن گزارش که توسط «الیجا کامینگز» رئیس کمیته نظارتی مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شد، از تلاش‌های این افراد در ۲سال گذشته برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای با عربستان سعودی سخن به میان آمده بود.

از جمله اتهام‌های مطرح علیه مقام‌های دولت آمریکا، مسأله تضاد منافع و بهره‌مندی شخصی آن‌ها از قرارداد احتمالی با ریاض برای فروش تجهیزات هسته‌ای است.

نمایندگان کنگره آمریکا نگرانند که بی‌توجهی کاخ سفید به تخطی احتمالی ریاض از تضمین‌ها و تعهدات امنیتی مرتبط با بازپردازش ضایعات هسته‌ای، بعدها به تهدیدی جدی علیه امنیت ملی آمریکا تبدیل شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.