حشمت‌الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره موضوع اختلاس‌های شرکت پتروشیمی گیت و تأثیر پیوستن به FATF برای جلوگیری از این اختلاس‌ها گفت: ساز و کارها و کنوانسیون‌های بین‌المللی استفاده‌های دوگانه دارد. یعنی به میزان احتمال سوء استفاده دشمن از این کنوانسیون‌ها می‌توان درباره حق شرط‌ها و حق تحفظ‌ها جلوی سوء استفاده را گرفت. همچنین امکان استفاده در داخل کشور هم وجود دارد. به عبارت دیگر این موضوع شبیه اینترپل است که ما می‌توانیم از آن استفاده کرده، همچنین برخی از حقوق را احیا نموده تا حقوق ملت را که برخی غارت و ضایع می‌کنند را به کشور برگردانیم.

وی ادامه داد: گروه اقدام ویژه مالی (FATF) ساز و کاری است که در صورت استفاده از آن می‌توان جلوی خیلی از اختلاس‌ها را گرفت و خیلی از کسانی که جرایم سازمان یافته بین‌المللی دارند از جمله در زمینه مالی را می‌توان تحت تعقیب قرار داد ولی نباید از این نکته غافل شد که ممکن است در طرف مقابل دشمنان استفاده خاص خود را کنند. این طبیعی است که برخی کشورها حسن نیت نداشته، پس ما باید ضمن بهانه زدایی به گونه‌ای عمل کنیم که بتوانیم از این موضوع حداکثر استفاده را ببریم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با این توضیح که فضای برجام حاکم بر فضای بررسی کنوانسیون‌های مورد توصیه FATF شده است، گفت: عملاً جنبه‌های مثبت پیوستن به این کنوانسیون‌ها محلی از اعراب ندارد ولی هنوز دولت نتوانسته به صورت مصداقی طوری استدلال کند که بتواند نظرات را برای پیوستن به FATF جلب کند. این کاری است که باید دولت انجام دهد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.