به گزارش  آناتولی چاووش اوغلو در دیدار با نمایندگان «جامعه مدنی و بازرگانان ترکیه» گفت: عراق شاخص هایی دارد که این کشور را به گزینه مناسبی جهت مبادلات تجاری با ترکیه تبدیل کرده است. 

وی افزود: قصد داریم حجم مبادلات تجاری خود با عراق را از ۱۰ میلیارد دلار در شرایط کنونی به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال افزایش دهیم. 

وزیر خارجه ترکیه همچنین از عزم آنکارا برای راه اندازی یک گذرگاه مرزی جدید با عراق در نزدیکی روستای &#۳۹;اوفاکوی&#۳۹; در استان &#۳۹;شرناق&#۳۹; در جنوب شرقی ترکیه خبر داد. 

چاووش اوغلو در ادامه از آمادگی آنکارا برای اعطای کمک ۵ میلیارد دلاری به بغداد خبر داد که ترکیه در نشست ماه گذشته کویت و با موضوع بازسازی عراق نسبت به پرداخت آن متعهد شده بود. 

در نشست ماه فوریه کویت، شرکت کنندگان برای سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد دلاری در عراق به توافق رسیدند. 

پس از جنگ سه ساله عراق با گروه تروریستی «داعش»، این کشور به دنبال بازسازی آواره های به جا مانده از این جنگ است. 

در همین راستا «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق در دیدار ماه گذشته خود با جمعی از اعیان و سران عشایر استان های الانبار، صلاح الدین و بغداد گفت: همان طور که ایران در جنگ با گروه تروریستی داعش، در کنار عراق ماند در مرحله بازسازی نیز این کشور را تنها نمی گذارد و زمینه را برای حضور و فعالیت شرکت های بخش خصوصی ایران در این عرصه فراهم کرده ایم. 

مسجدی افزود که صادرات سه هزار و ۲۰۰ مگاوات برق، ساخت بزرگترین نیروگاه تولید برق در شمال استان بصره با ظرفیت سه هزار مگاوات و تبادلات تجاری سالانه به ارزش ۱۰ میلیارد دلار به علاوه صادرات گاز به منظور تامین گاز نیروگاه های تولید برق عراق، بخشی از اقدامات عملی ایران برای برطرف کردن نیازمندی های عراق است. 

مسجدی خاطرنشان کرد که ایران خواهان یک عراق قوی، امن، زیبا و پیشرفته است زیرا قدرت، امنیت، زیبایی و پیشرفت عراق، قدرت، امنیت، زیبایی و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران نیز هست. 

وی تاکید کرد که عراق با وحدت عمل با توجه به منابع ثروت بالا و جمعیت نسبتا کمی که دارد می تواند در مدت زمان کوتاهی مراحل پیشرفت و ترقی را طی کند و ایران در این راستا آماده کمک است. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.