خبرگزاری «رویترز» در گزارشی که با اشاره به نصب یک کاریکاتوری درباره ونزوئلا در اتاق «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید آغاز شده، نوشته است که به نظر می‌رسد این مقام ارشد دولت آمریکا که پیش از این صرفا بر ایران متمرکز بود، برای حملات لفظی هدف تازه‌ای پیدا کرده است.

بنا بر این گزارش، پیش از این دفتر کار بولتون پر بود از قاب عکس‌هایی در مورد بر هم زدن توافق هسته‌ای ایران. اما اکنون قاب عکس تازه‌ای در این اتاق نصب شده که بولتون را در حالی نشان می‌دهد که «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا را به زندان انداخته است.

رویترز در این مورد نوشته است: «این نشانه‌ای است از اینکه چطور تمرکز جنگ‌طلبانه بولتون روی هدف تازه‌ای قفل کرده است. آن هدف، وادار کردن مادورو به ترک ونزوئلاست.»

این گزارش سپس به توییت‌های پرتعداد بولتون علیه مادرور اشاره است. مشاور امنیت ملی آمریکا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۱۳۰ بار علیه دولت ونزوئلا توییت کرده، که این به اندازه سه چهارم تمام توییت‌های وی در این مدت و یک سوم کل توییت‌هایی است که او از زمان پیوستن به دولت کنونی آمریکا، منتشر کرده است.

او یک ماه پیش در توییتی که بازتاب گسترده‌ای داشت، نوشت: «برای نیکلاس مادورو و مشاوران ارشد او بازنشستگی طولانی و آرامی را آرزو می‌کنم و امیدوارم در یک ساحل زیبا جایی دور از ونزوئلا، زندگی کند. آن‌ها باید از فرصت عفو عمومی که رئیس‌جمهور [خودخوانده] [خوان] گوایدو اعلام کرده استفاده کنند و راه بیافتند. هرچه زودتر، بهتر.»

وی یک روز بعد مادورو را تهدید کرد که اگر خودش از قدرت کنار نرود، عاقبت از زندان «گوانتانامو» سر در می‌آورد.

کاریکاتوری هم که در اتاق وی نصب شده، مادورو را پشت میله‌های زندان گوانتانامو نشان می‌دهد، در حالی که بولتون در برابر زندان ایستاده و آواز می‌خواند.

 

 

این اظهارات بولتون بود که واکنش «خورخه آریزا» وزیر خارجه ونزوئلا را برانگیخت. او در یک کنفرانس خبری در سازمان ملل متحد، با نشان دادن توییت بولتون در تلفن همراهش، ادبیات بولتون را «گانگستری» خواند و گفت: «باعث تأسف است که سیاست خارجی ایالات متحده به دست چنین دار و دسته‌ای افتاده است.»

کاخ سفید از یک ماه پیش با به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رئیس شورای ملی ونزوئلا به عنوان رئیس‌جمهور این کشور، تلاش کرده تا مادورو را که همین امسال با رأی بیش از ۶۰ درصد مردم ونزوئلا به قدرت رسید، کنار بزند. واشنگتن در این مسیر از ارعاب و تطمیع برای کنار زدن مقام‌های ارشد دولت و ارتش ونزوئلا استفاده کرده، اما تاکنون ارتش به مادورو وفادار بوده و وی همچنان در قدرت است. برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که آمریکا امیدوار بوده که دولت مادورو در کمتر از ۲۴ ساعت سقوط کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.