چرا ورق دلار برگشت؟
سعید عیسیزاده - عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی همدان - در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به جهش قیمتی ارز در روزهای گذشته در این باره اظهار کرد: در شرایط فعلی هم روی عرضه و هم روی تقاضا فشار زیاد است. افزایش تقاضا در این روزها عمدتاً به دلیل نزدیک شدن به نوروز و افزایش مسافرتهای نوروزی به خارج از کشور است.
او همچنین افزایش فشار آمریکا برای محدود کردن فروش نفت را باعث فشار بر طرف عرضه توصیف کرد و گفت: نشستهای اخیر در ورشو و مونیخ با همین هدف و به منظور افزایش فشارها بر ایران است. این مسائل میتواند قدرت عرضه ارز توسط دولت را محدود کند و اگر عرضه در بازار ارز هم کم شود، روی افزایش قیمتها تأثیر میگذارد. از سوی دیگر صادرکنندگان هم با تأخیر ارز خود را به سامانه نیما واریز میکنند یا اصلاً برنمیگردانند که این باعث افزایش فشارها بر عرضه میشود.
این استاد دانشگاه برخی از تقاضاها در بازار ارز را تقاضاهای با هدف سرمایهگذاری ارزیابی کرد و افزود: واقعیت این است که مردم دست سیاستگذاران را خواندهاند و دیگر کمتر تحت تأثیر توصیههای آنها قرار میگیرند. در چنین شرایطی دولت باید سعی کند جو روانی پیرامون بازار ارز را کنترل کند.
به گزارش ایسنا، قیمت ارز و در رأس آنها دلار بعد از هفتهها تثبیت، در روزهای آخر بهمن و اوایل اسفندماه دچار نوساناتی شده است؛ به گونهای که دلار دیروز (پنجم اسفند) از مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان در صرافی ملی عبور کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر