وزیر صنعت: صادرات مواد معدنی به ۷ میلیارد دلار رسید
رضا رحمانی در آیین کلنگزنی احداث واحد ۴۵ هزار تنی تولید کنسانتره نفلینسینیت شهرستان کلیبر بابیان اینکه کلیبر از جهاتی محروم و جهاتی دیگر برخوردار است اظهار داشت: دولت در سال ۹۸ و سالهای آینده توجه به معادن و صنایع معدنی جزو اولویتهای خود قرار داده است.
وی از شکلگیری انقلاب معدنی طی سال ۹۸ در کشور خبر داد و افزود: سال آینده انقلاب معدنی با رویکردهای جدید دولت در کشور شکل میگیرد و در این انقلاب از اکتشاف تا بهرهبرداری و تولید صنایع معدنی مدنظر خواهد بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ما در اوایل انقلاب اسلامی ۱۹۶ معدن در کشور داشتیم ولی امروز در چهلسالگی انقلاب اسلامی ۱۰ هزار پروانه بهرهبرداری معدن صادر شده که از این تعداد نزدیک به ۶۸۰۰ معدن فعال هستند.
رحمانی، ارزش تولیدات معدنی کشور را ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: از میزان تولیدات مواد معدنی در سال گذشته ۹ میلیارد دلار صادرات داشتیم و طی ۱۱ ماهه سالجاری بیش از ۷ میلیارد دلار مواد معدنی از کشور صادر کردهایم.
وی گفت: در حال حاضر ۷۰۰ میلیون تن ظرفیت استخراج مواد معدنی در کشور داریم که سال گذشته ۴۰۰ میلیون تن در سال بود و باید توجه داشت اگر نمیتوانستیم این تولید ۲۰ میلیارد دلاری مواد معدنی را نداشتیم و واردات میکردیم چه اتفاقی میافتاد؟ یقیناً امکان واردات وجود نداشت و اگر هم داشت باید میلیارد دلار ارز از کشور خارج میشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از سرمایهگذاران مخصوصاً سرمایهگذاران خارجی، استارتآپها و فناوریهای جدید برای مشارکت در انقلاب معدنی دعوت کرد و گفت: از دانشگاهها دعوت میکنیم تا در حوزه معدن پای کار بیایند تا دولت در شکلگیری انقلاب معدنی یاری کنند.
رحمانی، وجود معادن را از دیگر ظرفیتهای شهرستان کلیبر و منطقه ارسباران عنوان کرد و افزود: در ذیل انقلاب معدنی، برنامههایی برای فعالسازی معادن کوچک داریم تا بهرهگیری از ظرفیت معدنی را به حداقل برسانیم و از اینرو تقاضا میکنیم هر کسی میتواند در حوزه معدنی سرمایهگذاری کند و وزارت صنعت از آنها حمایت خواهد کرد.
وی همچنین از وجود ۴۰۰ پهنه امیدبخش معدنی در کشور خبر داد و اظهار کرد: مطالعات در بخشی از پهنههای امیدبخش معدنی انجام شده و بخشی دیگر نیز در حال انجام است و پیشبینی ما این است که از داخل پهنهها معادنی مگاسایز به وجود آید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در هفتههای گذشته در ورزقان کلنگ احداث شهرک تخصصی مس زده شد و انقریباً فاز ۳ تغلیظ در مجتمع مس سونگون کلنگزنی میشود و عملیات اجرایی ذوب مس ۱۰ هزار تنی در مس سونگون آغاز شده و پیگیری میشود.
رحمانی با تاکید بر اینکه شهرستانهای جنوب آذربایجان شرقی از ظرفیتهای معدنی محروم ماندهاند، گفت: ما دستور آغاز مطالعات برای شناسایی پهنههای معدنی را در شهرستانهای جنوب آذربایجان شرقی دادهایم و از اینرو منطقه قرهداغ برعکس جنوب استان دارای ظرفیتهای غنی معدنی است.
وجود ۱۰ درصد معادن کشور در آذربایجان شرقی میتواند به قطب معدنی تبدیل شود
قلی اللهقلیزاده در آیین کلنگزنی احداث واحد 45 هزار تنی تولید کنسانتره نفلینسینیت شهرستان کلیبر اظهار داشت: قولی که سرمایهگذاران به ما داده بودند قرار بود تا ششماه آینده این پروژه به بهرهبرداری برسد امیدواریم این وعده عملی شود.
نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس افزود: ما نیز میدانیم مشکلاتی در بحث واردات و صادرات، مسائل مالی و ثبت سفارش وجود دارد و میدانیم اگر تاخیری در پروژه وجود داشته باشد از بابت ثبت سفارش برای واردات ماشینآلات ناشی میشود.
وی با اشاره به اینکه بیش از 10 درصد معادن کشور در استان آذربایجان شرقی قرار دارد ادامه داد: آذربایجان شرقی در حوزه معدن ظرفیت زیادی دارد و میتواند این استان به قطب معدنی کشور تبدیل شود اما نیاز به توجه وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.
وجود آقای رحمانی در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای استان فرصت و نعمت است امیدواریم وجود یک آذربایجانی در وزارتخانه بتواند این استان را به جایگاه اصلیای در حوزه معدن برساند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر