هدف استیضاح کنندگان حسن روحانی چیست؟
در بخشی از سرمقاله روزنامه شرق به قلم نعمت احمدی، حقوقدان، آمده است: «ملاحظه میشود استیضاح رئیسجمهور با تکیه بر قانون اساسی و نیز روند آئیننامه داخلی مجلس بسیار مشکل است. جمعآوری امضا از یکسوم نمایندگان و اطمینان از اینکه دوسوم نمایندگان در رأیگیری نهایی به درخواست استیضاح رأی مثبت بدهند، موضوعی نیست که قابل انجام باشد؛ چرا که عملکرد آقای روحانی در مدیریت اجرایی کشور منفی نیست. میدانیم کلیت نظام در مقابل شرایط به وجود آمده خواه دلخواه جریانهای سیاسی باشد یا نباشد، مسئول است.
نمیدانم نمایندگانی که قصد جمعآوری امضا برای استیضاح رئیسجمهور را دارند چه موضوع یا موضوعاتی را مصداق اجرا نشدن وظایف مدیریت قوه مجریه و اداره امور اجرایی کشور میدانند؟ از منظر حقوقی درخواست بدون پشتوانه مردود است؛ به ویژه اگر چند نماینده در شرایط دشوار فعلی بخواهند از آن برای مطرح کردن خود در سال منتهی به انتخابات مجلس استفاده کنند والا کیست که نداند در شرایط موجود و خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا و شرایط ویژه اقتصادی که بر کشور حاکم شده است، نمیتوان یک فرد یا قوه را مقصر قلمداد کرد. نگارنده بر این باور است که از منظر تقسیم وظایف و نسبت اختیار و وظیفه، سهم نمایندگان مجلس در وضع موجود کشور کمتر از دولت نیست. آنان در تصویب قوانین اقتصادی و نیز لوایح بودجه سنواتی و نظارت بر حسن اجرای امور، باید پاسخگوی موکلان خود باشند، نه رئیسجمهوری که در شرایط خاص و ویژه کشور، در کنار هیئت دولت برای حل مشکلات میکوشد، هر چند ترکیب این کابینه را نسبت به کابینه دولت اول دکتر روحانی، ضعیفتر بدانیم باید نیاز به حضور مدیران کارآمد و باانگیزه و دارای نیروی جوانی را به دولت یادآوری کنیم.
شرایط موجود، همدلی و همراهی و وحدت را میطلبد نه مطرح کردن خود به عنوان طراح استیضاحی که امکان عملیاتیشدن آن از منظر تفسیر حقوقی شروط استیضاح، محل اشکال و از منظر سیاسی، تقریباً محال به نظر برسد.»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر