خالد الفالح ضمن مطرح کردن این ادعا در دهلی نو به خبرنگاران گفت: امیدواریم که تا آوریل بازار متعادل شود و در پایبندی به توافق کاهش تولید جهانی تردیدی وجود ندارد.

عربستان سعودی ژوئن سال گذشته تحت فشار آمریکا در آستانه بازگشت تحریم‌های ایران، تولید نفت خود را به میزان قابل توجهی بالا برد اما صدور معافیت از تحریم‌های آمریکا برای هشت خریدار بزرگ نفت ایران تا پنجم ماه مه و پیش‌بینی‌ها از رشد ضعیف تقاضا باعث شد که اوپک و متحدانش شامل روسیه در دسامبر با محدود کردن دوباره تولیدشان موافقت کنند. تحت این پیمان، تولید اوپک از اول ژانویه به مدت شش ماه به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز محدود خواهد شد.

کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک به ریاست عربستان سعودی و روسیه قرار است ۱۸ مارس در باکو دیدار کنند، در حالی که نشست وزیران اوپک ۱۷ آوریل در وین برگزار می‌شود و روسیه و سایر شرکای غیراوپک روز بعد به مذاکرات آنها خواهند پیوست.

وزیر انرژی عربستان سعودی در حالی مدعی شده که تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا هیچ تأثیری روی عرضه نداشته که این تحریم‌ها بازار نفت جهانی را دچار کمبود عرضه نفت سنگین کرده و پالایشگاه‌ها در سراسر جهان را برای یافتن منابع جایگزین به دردسر انداخته است. تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا در شرایطی اعلام شد که بازار به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران و توافق کاهش تولید اوپک، دچار کمبود عرضه گریدهای نفتی مدیوم و سنگین شده بود. نتیجه این شده که از ژانویه، قیمت نفت‌های مدیوم و سنگین در مقایسه با گریدهای سبک‌تر گران‌تر شده است.

تحریم‌ها توازن تولید نفت جهانی را در جهت نفت‌های سبک‌تر تغییر داده است و همزمان، وضعیت اقتصاد و مقررات جدید درباره سوخت، تقاضای پالایشگاه‌ها را به سمت گریدهای سنگین‌تر سوق داده است.

تحلیلگران می‌گویند تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا همزمان با کاهش تولید اوپک، جلوگیری از کمبود عرضه در بازار را برای تولیدکنندگان شیل آمریکا یا هر تولیدکننده دیگری دشوار کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.