روایت بادامچیان از دلیل حمایت موتلفه از هاشمی
اسدالله بادامچیان، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه و از مبارزان پیش از انقلاب اسلامی، روز گذشته (جمعه ) مهمان برنامه تلویزیونی "چهل ۲۲" بود.
بادامچیان در ابتدای این برنامه با اشاره به دلایل عدم استحاله انقلاب اسلامی گفت: تاکنون انقلابهای مختلفی در دنیا همچون انقلاب مصر، چین و کوبا پس از چندی استحاله شد، چون مردمی نبود اما انقلاب اسلامی مبتنی بر رای و حضور مردم بود. به همین دلیل هنوز هم خط امام اینبار نه تنها در ایران که در سایر کشورهای دنیا هم برقرار است.
وی افزود: امام بعد از ماجرای فیضیه به ما گفتند «شما که برای خودتان کار میکنید، چرا با هم نباشید؟» شهید عراقی گفت «اگر منظور کار تشکیلاتی است که این رازداری و بسیاری اقدامات پیچیده میخواهد»؛ امام گفتند «شما که برای خدا کار میکنید با هم موتلف شوید»؛ موتلفه از اینجا تشکیل شد. این ائتلاف سیاسی نبود بلکه ایمانی بود.
این مبارز انقلابی با بیان اینکه امام معتقد بودند که باید کاری کرد که شاه برود، خاطرنشان کرد: اصل هدف، سرنگونی سلطنت و استقرار حکومت اسلامی بود. امام دنبال اصلاح قانون و مشروطه نبود، بلکه دنبال تغییر کامل ساختار بود. انقلاب اسلامی انقلاب حزبی نبود، امام مردم را به صحنه آورد و با یک برنامه آنها را به پیروزی رساند. فردای ماجرای فیضیه آقای عسگراولادی خدمت امام رفت تا برای برگزاری مراسم سوم و هفتم شهدا اجازه بگیرد اما امام گفتند که رژیم الان عصبانی است و احتمال سبعیت و اعمال خشونت آن بسیار است، مردم الان ظرفیت این برخورد دوباره را ندارند.
بادامچیان با تاکید بر اینکه قیام ۴۲ برای دفاع از مرجعیت امامخمینی بود نه سرنگونی شاه، گفت: این قیام در همان مرحله اولش به پیروزی رسید. ملت در دفاع از مرجعیت دینی بپاخاست نه برای سرنگونی شاه. امام با هیچ گروه مبارزی از سال ۴۲ هیچ برخوردی نداشت و علیه آنها چیزی نگفت. این وحدت تا سال ۵۶ و ۵۷، میلیونی شد و به اوج خودش رسید تا جایی که وقتی شاه راهپیمایی تاسوعا و عاشورا را با هلیکوپتر از بالا دید متوجه شد که دیگر کار حکومت تمام شده و حتی کودتا و سرکوب هم دیگر کارساز نیست.
مسعود ده نمکی که مجری برنامه چهل ۲۲ است، در جریان این گفتوگو چندبار درباره اعدامهای انقلابی موتلفه از بادامچیان سوال پرسید که آیا این اقدامات با رضایت امام بوده یا خیر اما بادامچیان هر بار به نوعی از پاسخ به این سوال امتناع کرد.
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه درباره اختلافنظراتی که میان گروههای مبارز پیش از پیروزی انقلاب وجود داشت، تصریح کرد: اختلاف نظر هم در بین مردم است هم در بین خواص امت. امام به همه فرصت میدهد تا خودشان را به مردم نشان دهند. امام از ابتدا بنیصدر را میشناخت اما اجازه دادند تا او خودش را نشان دهد. امام بنیصدر را از مردم نگرفت، مردم را از بنیصدر گرفت.
در ادامه این گفتوگو دهنمکی از نقش احزاب و گروهها گفت و تاکید کرد که این آدرسهای غلط به مردم باعث انتخابهای هزینهزا برای مردم و کشور شده است. وی همچنین با انتقاد از حمایت جامعه روحانیت مبارز از کاندیداتوری بنیصدر در انتخابات ریاست جمهوری سال ۵۸، علت این حمایت را از بادامچیان جویا شد.
بادامچیان گفت: جامعه روحانیت معتقد بود که بنیصدر رای میآورد و به همین خاطر میخواست در انتخاب اولین رئیس جمهور انقلاب، مردم با روحانیت مبارز در انشقاق و جدایی نباشند. جامعه روحانیت با همین استدلال به دو بخش تقسیم شد، بخشی حامیان بنیصدر و بخشی عدم حمایت از او.
ده نمکی پرسید که آیا موتلفه نیز با همین استدلال از آقای هاشمی در سال ۱۳۸۴ حمایت کرده است؟ بادامچیان پاسخ داد: ما کلان سیاستهای آقای هاشمی را قبول داشتیم. او نقش مهمی در سازندگی کشور داشت.ما هدفمان عمل به تکلیف بود. مسئله ما مصلحت و زد و بند سیاسی نیست. تکلیف ما را یا نص صریح کلام ولی امر تعیین میکند، یا تمایلشان به موضوعی را سعی میکنیم پیدا کنیم. مصلحت و ضرورت برای ما تعیین کننده است؛ مگر خوردن گوشت میت حرام نیست؟ اما وقتی انسان از جانش احساس خطر میکند آن میت را میخورد که به آن در فقه میگویند «اکل میته».
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در ادامه خاطرنشان کرد: ۸ ماه قبل از انتخابات سال ۱۳۷۶ به آقای مهدوی کنی نامه نوشتم. در آن نامه نوشتم که ما در بین مجموعه خودمان شخصیتی بهتر از آقای ناطق نداریم اما ایشان رای ندارد، جامعه به یک چهره جدید نیاز دارد که اگر این چهره جدید معرفی نشود، خطوط دیگر چهرهای خواهند آورد که مسلما انتخاب میشود. نامهای هم به آقای ناطق نوری دادم و نوشتم شما به این دلایل رای نمیآورید. جریان ما اما معتقد بود که باید آقای ناطق نوری روی کار بیاید. جامعه اگر احساس کند که چیزی در حال تحمیل به اوست، پس میزند و قبول نمیکند. امام جامعه را مردم سالار پرورش داده است.
وی ادامه داد: شخصیتسازی و انسانسازی در انقلاب و کشور انجام شده است. مرحوم سلحشور پیش ما تئاتر بازی میکرد، اولین بار من فیلمنامهاش را خواندم و گفتم برو تخصصش را به دست بیاور و حالا میبینید که یوسف پیامبرش چقدر همه جا دیدنی است. ما آدم سازی کردیم، کاری به احزاب و گروههای دیگر ندارم اما در موتلفه که قویترین حزب است، انسان سازی و کادرسازی انجام شده است. در شورای مرکزی موتلفه از نسل اولمان فقط ۸ نفر در میان حدود ۴۰ نفر وجود دارند. کسی در روز عاشورا به حبیب ابن مظاهر نگفت که تو برو چون پیرمردی.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر