منصور غلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۶ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان سوال رضا انصاری از خود درخصوص رفاه و اشتغال دانشجویان دکتری اظهار کرد: دانشجویان مقطع دکتری بخش مهمی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در کشور هستند که در کنار موضوع تحصیل آنها به عنوان حمایت از دانشجویان در این مقطع خدماتی به آنها نیز ارائه می شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: در کنار تحصیلات مطلوب، در بحث رفاهیات دانشجویان دکتری بعضاً درخواست هایی از جانب دانشجویان وجود دارد که مورد تاکید ما نیز هست، از جمله آنها در اختیار گذاشتن خوابگاه های دانشجویی و تامین بخشی از هزینه های آنهاست. در حال حاضر به هر دانشجوی دکتری ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان وام پرداخت می شود که در مقایسه با ۵ سال گذشته این رقم ارتقا پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۱ نوع وام به دانشجویان دوره دکتری پرداخت می شود، افزود: برای مثال مبلغ ۳ میلیون تومان وام ضروری، مبلغ ۵ میلیون تومان وام ودیعه مسکن و در کنار آن وام های مختلف برای تامین هزینه های زندگی برای دانشجویان دکتری در نظر گرفته شده است.

غلامی تصریح کرد: برای دانشجویان دکتری دامپزشکی نیز مانند دانشجویان پزشکی، پرداخت هزینه در دوره انترنی صورت می گیرد که این مسئله نیز براساس مصوبات قانونی انجام می شود.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه صندوق رفاه دانشجویان را به طور ویژه برای اختصاص وام های دکتری در نظر گرفتیم، گفت: در سال جاری مبلغ ۲۲۰ میلیارد تومان برای دانشجویان دکتری در نظر گرفته شد تا بتوانیم مبلغ وام ماهانه ۷۰۰ هزار تومان به دانشجویان را پوشش دهیم. افزون بر این وام ضروری و ودیعه مسکن بسته به وسعت و گرانی مسکن در هر شهر از ۹ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان به دانشجو اختصاص می یابد. همچنین موقع توقف برای بازپس گیری برای مبلغ وام نیز دو سال پس از اتمام تحصیلات در نظر گرفته شده است.

کمیسیون تلفیق اجازه کاهش اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان را ندهد

وی ادامه داد: همچنین برای دانشجویان نخبه نیز 25 میلیون تومان به عنوان ودیعه مسکن پرداخت می شود و این نشان می دهد مواردی که برای رفاهیات دانشجویان در نظر گرفته شده، در حد توان است، اما ممکن است امروز در جامعه به خصوص برای دانشجویان متاهل بیشتر باشد و به همین دلیل در لایحه بودجه درخواستی که برای تقویت صندوق رفاه داده شده بود، متاسفانه کاهش یافت، اما امیدواریم نمایندگان به ویژه اعضای کمیسیون تلفیق بودجه اجازه کاهش اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان را ندهند.

وزارت علوم مسئولیتی برای اشتغال دانشجویان تحصیلات تکمیلی ندارد

غلامی درباره موضوع اشتغال دانشجویان دکتری نیز گفت: در ماموریت های تعریف شده برای وزارت علوم برای اشتغال دانشجویان تحصیلات تکمیلی مسئولیت خاص و مستقیمی دیده نشده است، اما اینکه ما در رابطه با آموزش دانشجویان برنامه ریزی کنیم که به سمت تاثیرگذاری بیشتر در جامعه حرکت کنند، این اقدام انجام شده است.

این عضو هیات دولت دوازدهم بیان کرد: برای نمونه سرفصل دروس دوره دکتری مورد بازنگری جدی قرار گرفته و حتی برخی رشته هایی که زمینه اشتغال برای آنها در بیرون از دانشگاه وجود ندارد، کم یا حذف شده اند.

وی افزود: همچنین برای توسعه اشتغال مبتنی بر فناوری نیز اقدامات بسیار مهمی صورت گرفته و مراکز رشدی در دانشگاه ها در کنار پارک های علم و فناوری در وزارت علوم تعریف شده و در حال حاضر بالغ بر 190 مرکز رشد علم و فناوری  مربوط به رشته های فنی و کشاورزی داریم. همچنین 43 پارک علم و فناوری نیز در این حوزه پیش بینی شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به کمک مجلس برای تقوی پارک های علم و فناوری تاکید کرد: این مراکز رشد و پارک های علم و فناوری هستند که از دل آنها شرکت های دانش بنیان به وجود می آیند و این شرکت ها را تحت پوشش خود دارند. عموم افرادی که در این مراکز فعالیت می کنند دارای تحصیلات تکمیلی و دکتری هستند. این بخش فقط یک پنجم بودجه ای که برای حوزه های اشتغال در سایر امور هزینه می شود را نیاز دارد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم بیان کرد: همچنین قرارداد فرصت مطالعاتی دانشجویان نیز منعقد شده و بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در صنعت اجازه فرصت مطالعاتی دارند و این مسئله ارتباط بین صنعت و دانشگاه را به خوبی برقرار می کند. در کنار این مسئله برای اساتید نیز فرصت مطالعاتی در نظر گرفته شده که وقتی استادی در صنعت مشغول به کار شود، دانشجویان خود را نیز به این سمت سوق می دهد.

غلامی گفت: طرح سربازی دانشجویان مقاطع دکتری و ارشد در صنعت نیز یکی از مواردی است که با ستاد کل نیروهای مسلح هماهنگ شده و پس از گذراندن حضور 2 سال دوره سربازی در صنعت، دانشجو حضور مثمرثمرتری در این عرصه خواهد داشت.

صنعت و بخش اقتصادی پذیرای فارغ التحصیلان دانشگاهی باشند

وی با بیان اینکه تلاش وزارت علوم در حوزه تحصیلات تکمیلی به منظور اشتغال دانشجویان، یک تلاش همه جانبه و گسترده بوده است، افزود: صنعت و بخش اقتصادی ما نیز باید این ظرفیت را در خود ایجاد کند که پذیرای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در مقاطع تحصیلات تکمیلی باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: صندوق شکوفایی و نوآوری نیز با تلاشی که در یک سال گذشته صورت گرفت، به منظور حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها بسیار مفید بوده و امیدواریم این تلاش ها توسعه یابد.

غلامی یادآور شد: برنامه هایی که وزارت علوم طی یک سال گذشته آغاز کرده، اثرات بسیار خوبی در حوزه صنعت و اقتصادی خواهد داشت که این اثرات مثبت تا پایان دوره دولت خود را نشان خواهد داد./

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.