توقف گرانتر شدن بلیط هواپیما با دستور رئیس جمهور
علی اصغر مونسان در نشست خبری با حضور تعدادی از خبرنگاران رسانه های مختلف در استودیوی شبکه رادیویی گفت و گو در برنامه ای با عنوان «منشور تلاش» برگزار شد، اظهار کرد: این درحالی است که کشور عزیزمان به مدت ۸ سال در دوران دفاع مقدس به سر می برد، با این حال شاهد رشد ورود گردشگران خارجی و نیز رشد و تقویت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری هستیم.وی افزود: قبل از انقلاب تنها ۲۶۳ هتل و ۲۸ هتل آپارتمان داشتیم که در حال حاضر و با گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد فعالیت ۱۲۰۰ هتل در کشور هستیم، ۱۵۸ هتل چهار و پنج ستاره در کشور داریم که بر اساس هدفگذاری ها تا پایان دولت دوازدهم این تعداد باید به عدد ۲۸۰ هتل برسد.
مونسان ادامه داد: ضمن اینکه در حوزه ایجاد اقامتگاههای بومگردی، هدفگذاری ما احداث ۲۰۰۰ واحد بومگردی است که خوشبختانه در حال حاضر به عدد ۱۴۰۰ در این خصوص دست یافتیم و امید داریم تا پایان دولت دوازدهم ۶۰۰ واحد بومگردی دیگر نیز افتتاح کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: «در حال حاضر بیش از ۱۹۰۰ پروژه گردشگری با حجم سرمایه گذاری ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در کشور در حال اجرا است.»
وی در ادامه گفت: قبل از انقلاب تنها ۲۲ دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی داشتیم که در حال حاضر ۴۷۰۰ دفتر فعال است ضمن این که پیش از انقلاب تنها ۴۰ راهنمای گردشگری داشتیم در حال حاضر شاهد فعالیت ۱۱ هزار و ۶۰۰ راهنمای گردشگری در کشور هستیم.
افزایش ۸ برابری درآمدهای گردشگری نسبت به قبل از انقلاب
وی خاطرنشان کرد: « مجموع درآمد گردشگری کشور از یک میلیارد دلار در قبل از انقلاب به ۸ میلیارد دلار رسیده است.»
مونسان در پاسخ به سوالی در خصوص سهم هر سه حوزه سازمان در تولید ناخالص ملی نیز گفت: «این سازمان در تولید ناخالص ملی نقش بسیار بسیار مهمی دارد، اما با توجه به این که یک موضوع فرابخشی است تعیین این سهم مقداری مشکل است و این به دلیل عدم برخورداری از حساب های اقماری است و برای همین در حال حاضر کمیته ای را در این خصوص تشکیل داده ایم تا سهم سازمان در تولید ناخالص ملی مشخص شود. به طور حتم در صورت مشخص شدن این سهم، نقش و جایگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیش از پیش مشخص خواهد شد.»
وی افزود: خوشبختانه با حمایت های دولت محترم و شخص آقای رئیس جمهور اعتبارات سازمان افزایش یافته است که البته با این حال بازهم نسبت به سایر دستگاه ها در رتبه پایین تری قرار داریم. با این حال پشت اعتبارات متوقف نشدیم و اقدامات خود را ادامه می دهیم به گونه ای که در ۹ ماهه امسال از عدد جذب بیش از ۶ میلیون گردشگر خارجی عبور کردیم. ضمن این که رونق گردشگری باعث تحرک در سایر حوزه ها می شود. با تثبیت حساب های اقماری به طور حتم بیش از این شاهد اثرگذاری رونق صنعت گردشگری خواهیم بود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: «در حال حاضر توجه جدی به زیرساخت های گردشگری شده است. ۴۰۰ پروژه در یک سال و نیم گذشته در حوزه گردشگری افتتاح شده است، بیش از ۱۹۰۰ پروژه در حال حاضر در دست اجرا داریم که در این میان ۵۰۰ پروژه هتلی با ستاره های گوناگون در حال اجرا است، خوشبختانه دولت محترم از این سرمایه گذاری ها حمایت می کند و این سیگنالی است که به ما می گوید، گردشگری رونق مناسبی دارد.»
ضرورت مقابله با پروژه ایران هراسی
وی در ادامه افزود: «به نظر می رسد بزرگترین موضوعی که باید در آن خصوص کار کنیم موضوع تبلیغات و تلاش برای جذب گردشگران بیشتر است، یکی از موضوعاتی که با آن روبه رو هستیم، سیاه نمایی هایی است که علیه ایران انجام می شود که به همین منظور پروژه ایران هراسی را دنبال می کنیم. اجلاسی که با حضور دبیرکل سازمان جهانی گردشگری در همدان برگزار شد بسیار اهمیت داشت. ضمن این که در نمایشگاه فیتور اسپانیا که هفته پیش برگزار شد، غرفه بسیار خوبی را برگزار کردیم. پادشاه و ملکه اسپانیا از میان ۸۸۰ غرفه موجود در غرفه ایران حاضر شدند که اتفاق بسیار حائز اهمیتی است و بازتاب بسیار خوبی در رسانه ها داشت و در همین نمایشگاه تفاهم نامه همکاری با سازمان جهانی گردشگری نیز امضا کردیم.»
مونسان افزود: «خوشبختانه شاهد رشد گردشگری در کشور هستیم، ایران را چند سایت جهانی به عنوان مقصد امن گردشگری معرفی کرده اند و مقابله خوبی با پروژه ایران هراسی داشتیم، گردشگران منطقه ای ما رشد بسیار خوبی داشته اند و در حوزه گردشگران اروپایی نیز در ماه های گذشته شاهد رشد ورود این گردشگران هستیم.»
آماده سازی سند جامع و مستر پلن گردشگری ایران
مونسان در ادامه از آماده سازی سند جامع گردشگری نیز خبر داد و گفت: «این سند در کمیسیون های تخصصی دولت در حال بررسی است و با تصویب این سند شاهد اتفاقات بسیار خوبی در این حوزه خواهیم بود که همکاری تمامی دستگاه ها یکی از دستاوردهای ثبت این سند است که می تواند سند راهگشایی برای گردشگری ایران باشد، ضمن این که به دنبال تهیه مستر پلن گردشگری ایران نیز هستیم که هزینه های ارزی این موضوع توسط سازمان جهانی گردشگری انجام می شود.»
سفر ارزان را در دستور کار داریم
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به سوال دیگری در خصوص گرانی بلیط هواپیما و موضوع ارزان سازی سفر نیز گفت: «با حمایت هایی که رئیس جمهور داشتند، موضوع افزایش بلیط هواپیما را متوقف کردیم چرا که قرار بود بیش از این افزایش یابد اما جلوی این کار با دستور رئیس جمهوری گرفته شد. درباره سفرهای ارزان نیز سفرهای ارزان مولفه هایی دارد که یکی بلیط است و دیگری اقامت؛ که در حوزه اقامت هتل ها تنها بخشی هستند که افزایش قیمت نداشته اند، ضمن این که موضوعات دیگری را نیز برای ارزان سازی سفر مانند ایجاد اقامتگاه های بومگردی دنبال می کنیم. برای ارزان سازی سفر باید از مولفه های ارزان قیمت استفاده کنیم. بسته سفر ارزان داریم که به طور حتم این بسته با استفاده از مولفه های ارزان امکانپذیر است.»
مونسان این درحالی است که کشور عزیزمان به مدت ۸ سال در دوران دفاع مقدس به سر می برد، با این حال شاهد رشد ورود گردشگران خارجی و نیز رشد و تقویت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری هستیم.»
وی افزود: «قبل از انقلاب تنها ۲۶۳ هتل و ۲۸ هتل آپارتمان داشتیم که در حال حاضر و با گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد فعالیت ۱۲۰۰ هتل در کشور هستیم، ۱۵۸ هتل چهار و پنج ستاره در کشور داریم که بر اساس هدفگذاریها تا پایان دولت دوازدهم این تعداد باید به عدد ۲۸۰ هتل برسد.»
مونسان ادامه داد: ضمن اینکه در حوزه ایجاد اقامتگاه های بومگردی، هدفگذاری ما احداث ۲۰۰۰ واحد بومگردی است که خوشبختانه در حال حاضر به عدد ۱۴۰۰ در این خصوص دست یافتیم و امید داریم تا پایان دولت دوازدهم ۶۰۰ واحد بومگردی دیگر نیز افتتاح کنیم.
مونسان تصریح کرد: در خصوص حمایت های صورت گرفته از صنایع دستی گفت: «در این حوزه سازمان میراث فرهنگی اقدامات بسیار خوبی را انجام داده است، برخی از رشته ها احیا شده است، در تولید وضعیت مان مطلوب است و باید در حوزه مارکتینگ و بازاریابی و فروش این محصولات کار کنیم، بخش صنایع دستی به صورت ویژه دارد حمایت می شود.»
وی در ادامه و در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص تولید سیمرغ های جشنواره فجر از سوی امارات نیز گفت: «ما خودمان مهد هنر هستیم و باعث تاسف است که این سیمرغ ها در امارات تولید می شود، این ظرفیت را داریم که با کار دست سیمرغ هایی را به شکل زیبا تولید کنیم، اعتراض خودمان را در این باره اعلام کردیم و امیدواریم از سال آینده این اتفاق بیفتد.»
مونسان همچنین به فعالیت های صورت گرفته در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: «آمار رشته های صنایع دستی نیز قبل از انقلاب بسیار کم بود اما خوشبختانه در حال حاضر ۲۹۵ رشته صنایع دستی و سالانه ۵۵۰ میلیون دلار از محل صادرات صنایع دستی نیز درآمد داریم.»
وی افزود: «در حوزه صنایع دستی تمام موارد مرتبط با تولید، فروش و صادرات صنایع دستی و نیز حمایت از هنرمندان صنایع دستی از وظایف این معاونت است همان طور موضوعات مرتبط با سفر و گردشگری و ورود و خروج گردشگران جزو وظایف معاونت گردشگری است.»
مونسان ادامه داد: «این سه حوزه در قالب سازمانی به نام میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کنار هم به خوبی در حال فعالیت هستند و علی رغم اختلاف بودجه ای این سازمان با سایر دستگاه های دیگر، به خوبی برنامه های خود را پیش می بریم.»
وی در خصوص بیمه هنرمندان صنایع دستی نیز گفت: «یکی از موضوعاتی که درباره هنرمندان صنایع دستی همیشه مطالبه می کنم، موضوع بیمه هنرمندان است. خوشبختانه موفق شدیم اعتباری را از سازمان برنامه و بودجه برای بیمه هنرمندان صنایع دستی بگیریم. ۱۱ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم که این رقم می توانست مشکل ۴۰۰ هزار نفر را حل کند که متاسفانه از سر و ته آن زده شد و به ۳ میلیارد تومان رسیده است.»
تعداد موزه های کشور بعد از انقلاب ۱۲ برابر شد
مونسان تصریح کرد:«قبل از انقلاب ۵۰ موزه در کشور فعال بود اما در حال حاضر ۶۶۶ موزه در در کشور فعال است که نشان دهنده افزایش بیش از ۱۲ برابر است.»
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: «در حوزه ثبت آثار نیز از ۳ اثر ثبت جهانی به ۲۳ اثر رسیدیم و این در حالی است که کشورما ۸ سال نیز دوران دفاع مقدس را پشت سر گذاشته است.»
مونسان یاد آور شد: «تعداد آثار ثبت ملی نیز قبل از انقلاب انگشت شمار بود که در حال حاضر شاهد ثبت ۳۴ هزار اثر در فهرست آثار ملی هستیم.»
وی افزود: «سازمان از سه بخش کلی تشکیل می شود که وظیفه نگهداشت، مرمت و ثبت آثار تاریخی ملموس و ناملموس برعهده معاونت میراث فرهنگی است که حوزه بسیار مهمی است و حوزه هویتی میهن عزیزمان را پایش می کند و نظارت و تاسیس موزه های دولتی و غیر دولتی نیز از دیگر وظایف این معاونت است.»
مونسان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نقش میراث فرهنگی در درآمدهای کشور نیز گفت: «به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی به هر سه حوزه سازمان توجه دارم، موضوعات مرتبط با میراث فرهنگی را به صورت دلی و قلبی پیگری میکنم. حوزه میراث فرهنگی بسیار برای ما حائز اهمیت است، میراث فرهنگی پایه ما است و پتانسیل توسعه گردشگری است. یک میلیون سایت تاریخی شناخته شده داریم، تعداد بسیار زیادی سایت تاریخی مدفون داریم، بنابراین حوزه مهمی است، بالای ۹۰ درصد بودجه تملک و دارایی در حوزه میراث فرهنگی انجام می شود. در سایت های مهم از جمله تخت جمشید دائما در حال انجام کارهای مرمتی هستیم. میراث فرهنگی و صنایع دستی عامل رونق و رشد گردشگری است.»
معاون رئیس جمهوری در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص احیای سازمان باستان شناسی ایران نیز گفت: «در حال حاضر در سطح بالاتری از این موضوع در حوزه باستان شناسی در حال فعالیت هستیم، معاونت میراث فرهنگی و پژوهشکده باستان شناسی داریم و در حال حاضر کارها به خوبی پیش می رود، کاوش، مرمت و پژوهش های خوبی در این حوزه در حال انجام است.»
اجازه خروج آثار از ثبت جهانی را نمی دهیم
مونسان در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص خطر خروج آثار ثبت جهانی نیز گفت: «مطمئن باشید که اجازه نخواهیم داد آثار ما از ثبت جهانی خارج شود، در مورد شوش نیز استاندار خوزستان به این موضوع ورود پیدا کرد و دستور توقف احداث زیرگذر را صادر کرد. در شوش با تصمیم مسئولان محلی و بدون هماهنگی با ما اقدام به فعالیت برای احداث زیر گذر کرده اند و به مردم به گونهای گفته بودند که می خواهیم زیر گذری را ایجاد کنیم برای کاهش تصادفات اما میراث فرهنگی اجازه نمی دهد. من با توجه به رشته تحصیلی ام اعتقاد دارم میتوان از روش های دیگری استفاده کرد چرا که اصلا احداث زیرگذر خودش می تواند به افزایش تصادفات کمک کند. اکنون همکاران ما در شوش مستقر شده اند و در حال کاوش هستند که اگر آثاری وجود نداشته باشد این پروژه ادامه یابد و اگر وجود دارد اجازه بدهند تا کاوش و فعالیت ما آنجا انجام شود و آثار تاریخی را جمع آوری کنیم، خدمت مردم خوب و عزیز شوش عرض می کنم که من برای همه آن ها احترام قائلم و مدت ها در جنوب کشور کار کردم و وابستگی دلی به آن ها دارم، خدای نکرده این فعالیت ما به هیچ عنوان باعث ایجاد مشکل برای آن ها نیست.»
مونسان به موضوع ساخت و ساز در حریم کاخ گلستان نیز اشاره کرد و در پاسخ به سوالی در این خصوص نیز گفت: «مجوز این کار سال ۹۵ صادر شده بود که این مجوز نباید در آن زمان صادر می شد، البته مالک نیز تخلفاتی انجام داده بود، ما اقدامات حقوقی خود را دنبال می کنیم و از طریق دادسرا این موضوع در حال پیگیری است.»
جلوگیری از تخریب در بافت تاریخی شیراز
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بافت تاریخی شیراز نیز گفت: منظور از بافت تاریخی شیراز بافت اطراف حرم است، ما به این موضوع ورود پیدا کردیم و جلوی تخریب ها را گرفتیم، در صورت جلسه ای که تنظیم شد مقرر شد، جلوی تخریب گرفته شود و دو اثری که تخریب شده است عین به عین دوباره احداث شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص سخت گیریها در باره عقد قرارداد با بخش خصوصی نیز گفت: در گذشته نمی دانم اما همه خبرنگارانی که اینجا حضور دارند تایید می کنند که من به دنبال این هستم که بناهایی که قابل واگذاری هست، واگذار شود، سخت گیری های ما درباره این است که به بناهای تاریخی ما آسیبی نرسد و سخت گیری در خصوص عقد قرار داد با سرمایه گذاران نداریم.
مونسان با اشاره به دستاوردهای حوزه گردشگری پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ۴۵۰ هزار گردشگر ورودی به کشور داشتیم که خوشبختانه در حال حاضر شاهد افزایش ورود گردشگران هستیم به گونه ای که در ۹ ماهه امسال، بیش از ۶ میلیون گردشگر خارجی وارد ایران شدند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر