آمریکا در مناقشه ونزوئلا دخالت نظامی می کند؟
عبدالحمید شهرابی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تحولات رخ داده در ونزوئلا طی چند روز اخیر گفت: متأسفانه برخی از تحلیلهایی که در روزهای اخیر در رسانههای ایران مطرح شده مبتنی بر واقعیت و حقانیت انقلاب بولیواری و مبارزات آزادی بخش منطقه آمریکای لاتین نیست و این موضوع که اکنون دو رئیس جمهور در ونزوئلا حاکم هستند یک ساخته ذهنی است چرا که رئیس جمهور قانونی ونزوئلا آقای نیکولاس مادورو است و آقای «گوآیدو» رئیس جمهور خودخوانده این کشور است، فردی که چند روز قبل از اینکه خود را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا معرفی کند، آمریکاییها به او اعلام کرده بودند در صورتی که خود را رئیسجمهور ونزوئلا معرفی کند، از او حمایت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه یک نوع کودتا در ونزوئلا در شرف وقوع است و باید این اتفاق از سوی کشورهای مستقل و آزادیخواه جهان محکوم شود، در بخشی دیگر از صحبتهای خود به سابقه دخالتهای آمریکا در امور کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا اشاره کرد و گفت: آمریکاییها میخواهند بار دیگر ونزوئلا و کشورهای مستقل این منطقه را به حیات خلوت خود تبدیل کنند، گرچه چندین سال است که تلاشهایشان در این ارتباط به نتیجه نرسیده است.
این کارشناس مسائل آمریکای لاتین در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با احتمال انجام مذاکره بین دولت مادورو و آمریکاییها و تصمیم دولت ونزوئلا مبنی بر اینکه اخراج دیپلماتهای آمریکایی از این کشور را به حالت تعلیق درآورده، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت دولت مادورو به مانند کسی است که سر گردنه، چاقویی بر روی گردن او گذاشتهاند و او برای نجات خود و بر اساس منافع ملی کشورش مختار است تصمیم مقتضی اتخاذ کند.
شهرابی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه مادورو حق دارد که در این زمینه بر اساس منافع ملی مردم ونزوئلا تصمیمگیری کند، گفت: البته بعید است در این شرایط بین دولت مادورو و آمریکاییها مذاکره صورت گیرد و اگر هم مذاکرهای انجام شود به نتیجه برسد، چرا که آمریکاییها هدفشان سرنگون کردن دولت مادورو است و به چیزی کمتر از آن رضایت نمیدهند.
این کارشناس مسائل آمریکای لاتین افزود: آنچه که بیشتر محتمل است این است که شاهد تشدید تخاصم بین دولت آمریکا و دولت قانونی ونزوئلا و در نتیجه افزایش خشونتهای برنامه ریزی شده باشیم؛ چرا که جریان اپوزیسیون که مورد حمایت آمریکا است با تمام امکانات به صحنه آمده و میخواهد قدرت را از آن خود کند و از آن طرف دولت مادورو که به عنوان دولت قانونی ونزوئلا در صحنه ایستاده، حاضر نیست از حق حاکمیت مردم ونزوئلا و انقلاب بولیواری بگذرد.
وی با بیان اینکه اتفاقاتی که در لیبی و سوریه پیش از وقوع جنگ رخ داد، اکنون در ونزوئلا در حال وقوع است، ادامه داد: در آن دو کشور نیز، آمریکا دولتهای موازی با دول قانونی لیبی و سوریه را به رسمیت شناخت و اقدام به مسدود کردن داراییهای آن دو کشور کرد.
شهرابی با بیان اینکه متحدان منطقهای آمریکا از جمله کلمبیا و برزیل نیز از اپوزیسیون برانداز در ونزوئلا آشکارا حمایت میکنند، در مورد برخی از احتمالات در ارتباط با امکان مداخله نظامی آمریکا در امور ونزوئلا گفت: در این ارتباط نمیتوان نظر قطعی داد، چرا که از یک طرف آمریکاییها با توجه به شکستهای قبلیشان در ارتباط با ونزوئلا دچار استیصال شدهاند و این تصور را دارند که ممکن است در حمله نظامی نیز با شکست مواجه شوند و از طرفی دیگر ارتش ونزوئلا از دولت قانونی ونزوئلا یعنی مادورو حمایت میکند و بخش عمدهای از مردم ونزوئلا و حتی بخشی از اپوزسیون، مخالف دخالت نظامی و تصرف کشورشان توسط یک نیروی خارجی هستند. ازدیگر سو باید به این موضوع توجه داشت که آمریکا درصدد است که بخشی از نیروهای نظامی خود از سوریه و افغانستان را بیرون بکشد و این احتمال وجود دارد که از این نیروها برای حمله به ونزوئلا استفاده کند. از طرفی دیگر از مدتها قبل بین آمریکا و دولتهای دست راستی منطقه و مشخصاً کلمبیا هماهنگیهایی برای تشدید فشار به ونزوئلا ایجاد شده، به نحوی که دولت ونزوئلا را مجبور کنند تا از مواضع خود و مقاومت در مقابل تهاجمات عقبنشینی کند.
مسئول تحقیقات و برنامهریزی خانه آمریکای لاتین همچنین خاطرنشان کرد: موضع اروپا هم در مورد تحولات ونزوئلا در همین راستا است، یعنی تحمیل عقبنشینی به دولتی که با رأی مردم به قدرت رسیده است. ضرب الاجل اروپا به دولت کنونی ونزوئلا که باید ظرف ۸ روز انتخابات برگزار کند و در غیر این صورت آنها از اداره کشور توسط رهبران اپوزیسیون حمایت خواهند کرد، در این راستاست. در حالی که باید از این اروپاییها پرسید که با توجه چند هفته تظاهرات وسیع مردمی در فرانسه اگر دولت ونزوئلا اعلام کند که دولت فرانسه باید سریعاً انتخابات برگزار کند وگرنه آنان رهبران اپوزیسیون مخالف دولت را به عنوان دولت فرانسه به رسمیت خواهند شناخت، چه واکنشی خواهند داشت!؟ بگذریم از اینکه خواست تظاهرکنندگان در فرانسه بر خلاف اهداف اپوزیسیون ضدانقلابی در ونزوئلا بر حق است.
شهرابی در ادامه گفت: تصمیمگیر نهایی در مورد آینده ونزوئلا مردم این کشور هستند و در این چارچوب باید به خواسته آنها احترام گذاشت و با هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی این کشور مخالفت کرد.
وی همچنین در پایان با نقد مواضع جمهوری اسلامی در خصوص تحولات ونزوئلا ابراز عقیده کرد: دولت ایران میبایست در این زمینه فعالانه برخورد کند و از تمامی ظرفیتهای کشورهای اسلامی برای محکومیت کودتا در ونزوئلا و ابراز همبستگی با مردم این کشور بهره بگیرد. نباید فراموش کنیم که ونزوئلا در تمام سالهای بعد از به قدرت رسیدن چاوز در کنار انقلاب ایران ایستاده و از مبارزات مردم فلسطین و لبنان در مقابل رژیم صهیونیستی قاطعانه حمایت کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر