زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان که در یک هفته گذشته مشغول مذاکره با نمایندگان طالبان در دوحه بوده، در حساب توییتری خود نوشته است که در این گفت‌وگوها با نمایندگان این گروه پیشرفت‌های مهمی صورت گرفته اما تاکنون توافقی به دست نیامده است.

خلیل‌زاد نوشت: پس از شش روز مذاکره در قطر برای مشورت عازم افغانستان هستم. نشست‌ها در اینجا بیش از هر زمان دیگری سازنده بود. پیشرفت‌های مهمی روی مسائل حیاتی به دست آمده است.

او ادامه داد: کار ما ادامه دارد و مذاکرات به زودی از سر گرفته می‌شود. مسائلی باقی مانده که باید حل شود. تا زمانی‌که روی همه مسائل توافق نشود، توافقی در کار نیست. مذاکرات بین‌الافغانی و آتش‌بس همه‌جانبه قطعاً از جمله این مسائل است.

پیش‌تر یک منبع گروه طالبان به بی‌‎بی‌سی گفته بود که پس از یک هفته مذاکره میان نمایندگان طالبان و آمریکا در قطر، قرار است به زودی نتیجه این مذاکرات در یک اعلامیه مشترک اعلام شود.

این منبع که نخواست نامش برده شود، گفت که در نتیجه این مذاکرات، هیأت آمریکایی توافق کرده که نیروهای این کشور را از افغانستان خارج کند اما توییت اخیر خلیل‌زاد بیانگر آن است که اختلافات هنوز حل نشده است.

منابع گروه طالبان پیش‌تر گفته بودند که قرار است ملاعبدالغنی برادر، رئیس جدید دفتر سیاسی طالبان به زودی به مذاکرات صلح میان این گروه و نمایندگان آمریکا در دوحه بپیوندد.

برادر به تازگی به عنوان رئیس دفتر طالبان تعیین شد؛ اقدامی‌که هدف از آن تقویت گفت‌وگوهای صلح با واشنگتن خوانده شده است.

چهارمین دور مذاکرات صلح نمایندگان طالبان و هیأت آمریکایی به ریاست زلمای خلیل‌زاد، در یک هفته گذشته در دوحه پایتخت قطر ادامه داشته است.

پیش‌تر هم گزارش‌های منتشر شده حاکی بود که نمایندگان آمریکا پذیرفته‌اند که نیروهای خود را از افغانستان خارج می‌‎کنند و گروه طالبان هم توافق کرده که جلوی حملات القاعده و داعش را علیه نیروهای خارجی مستقر در افغانستان بگیرد.

طولانی شدن این دور مذاکرات که ابتدا قرار بود برای دو روز ادامه یابد، انتظارات در مورد دست یافتن به یک توافق را افزایش داده اما گروه طالبان تاکنون حاضر نیست در مذاکرات مستقیم با دولت افغانستان شرکت کند.

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان اخیراً گفت که وظیفه اصلی دفتر زلمای خلیل‌زاد، زمینه‌سازی برای مذاکرات مستقیم صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان است.

او افزود که بدون حضور دولت افغانستان و رایزنی با کشورهای منطقه مذاکرات نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان نیز گفت: گروه طالبان خواهان ایجاد امارت اسلامی در افغانستان است ولی مردم از دستاوردهای ۱۷ سال این کشور دفاع خواهند کرد.

دو مقام طالبان که از جریان مذاکرات دوحه آگاهی دارند، به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که پس از آن که تعیین ملأ برادر به ریاست هیأت مذاکره‌کننده طالبان به معنی جدی شدن بیشتر مذاکرات است. مقامات آمریکایی تاکنون در این مورد اظهار نظری نکرده‌اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.