واکنش یک عضو خبرگان به سخنان ازغدی درباره ازدواج
«اسلام میگوید به محض اینکه غریزه جنسی بیدار شد، حتی هنوز کامل هم بیدار نشده ازدواج کنید. اصلا اسلام شرط بلوغ را هم برای ازدواج نگذاشته.» این سخنان حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره محدودیت سنی ازدواج در شرایطی طرح شد که این روزها تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند تا ازدواج را برای دختران ۱۳ سال ممنوع کنند که این تصمیم، بازتاب گستردهای در سطوح مختلف جامعه داشته است.
هاشم زاده هریسی با بیان اینکه «شرعِ مقدس ازدواج در سنین پایین را رد نمیکند و دختران زیر ۱۳ سال میتوانند زندگی مشترک را شروع کنند» ادامه داد: اما این را باید در نظر گرفت که برای ازدواج آنهایی که در سنین نوجوانی قرار دارند، حتما، ولی باید با بررسی همه جوانب مصلحت سنجی کند و بعد اینکه به این تشخیص رسید که ثبت ازدواج مانعی جدی ندارد، موافقتش را اعلام کند. البته به شرطی که عاقل بودن و همچنین منصف بودن، ولی برای همه مسجل شده باشد و اگر به هر دلیلی مورد اعتماد نباشد، مشخصات ولایت عهدی را از دست میدهد، چون مصلحت یکی از شروط اصلی ولایت است. مخصوصا اینکه یک، ولی قرار باشد، ولایت کودکان صغیر را به عهده داشته باشد.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار داشت: البته اینکه شرع سن را ملاک ازدواج قرار نمیدهد، به تنهایی برای انجام گرفتن امر مقدس نکاح کافی نیست. خانوادهها باید بدانند، فرزندان شان زمانی میتوانند بابت زندگی مشترک فرزندانشان مطمئن باشند که بعد از رسیدن به بلوغ و رشد عقلی نسبت به ازدواج شان اقدام کنند. چون در غیراینصورت حتما در زندگی مشترک مشکلات زیادی پیش خواهد آمد، به طوریکه زوج جزییترین موضوعها را جدی بگیرند و آرامش، احترام و اعتماد زندگی شان را مخدوش کنند.
این چهره حوزوی ادامه داد: البته به طور قطع هیچ چیزی را نمیتوان گفت. امکان دارد دو زوج کم سن و سال بتوانند سالهای سال زندگیای آرام و محترمانه داشته باشند و برعکس، یک زوج بالغ و تحصیلکرده نتوانند چند ماه بیشتر در کنار هم دوام بیاورند. با این حال، بهتر است تا خانوادهها عجلهای برای ازدواج فرزندان شان نداشته باشند.
هاشم زاده هریسی افزود: صلاح جوانانی که مترصد ازدواج هستند، مهمترین چیز است و به همین دلیل واجب است تا قبل از اینکه دیر بشود، همه جوانب بررسی شود تا خدای ناکرده مشکلی پیش نیاد که زوجین بخواهند از هم جدا شوند.
هاشم زاده هریسی گفت: دین اسلام تاکید دارد که همیشه در امر ازدواج مصلحت سنجی در نظر گرفته شود. با وجود اینکه ازدواج مثلا در ۱۳ سالگی مشکل شرعی ندارد، باید این را در نظر گرفت، کسی که مثلا در ۱۳ سالگی زندگی مشترک را تشکیل میدهد، در وهله اول نمیتواند درس بخواند و بدون دردسر به رشد لازم برسد و به همین دلیل یک آدمی که به رشد لازم نرسیده، طبیعی است که بعدها نمیتواند رابطه اش با همسرش را مدیریت کند و انواع و اقسام دردسرها را به طور کاملا ناخواستهای به جان میخرد. پس میتوان گفت، عدم ممنوعیت سن، ازدواج در سن پایین را توجیه نمیکند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر