اسپوتنیک گزارش داد، رژیم صهیونیستی قصد دارد به بهانه دارائیهای بجای مانده از یهودیانی که پس از اشغال اراضی فلسطین در سال ۱۹۴۸ و جنگ اعراب- اسرائیل مجبور به ترک کشورهای خود شدند، از ۷ کشور عرب (مراکش، عراق، سوریه، مصر، یمن، تونس و لیبی) و ایران درخواست  غرامت کند.

وزیر برابری اجتماعی رژیم صهیونیستی در این باره مدعی شد که «زمان برای اصلاح بی  عدالتی تاریخی علیه یهودیان در هفت کشور عرب و ایران و همچنین اعاده حقوق صدها هزار یهودی که داراییهای خود را از دست داده اند، فرارسیده است».

روزنامه هدشات گزارش داد که اسرائیل در مجموع خواستار دریافت غرامتی با ارزشی بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار شده که دست کم ۳۵ میلیارد دلار آن به کشور تونس، و ۱۵ میلیارد دلار آن به لیبی مربوط می شود.

طبق ادعای رژیم صهیونیستی، پس از سال ۱۹۴۸ حدود ۸۰۰ هزار یهودی مجبور به ترک کشورهای خود شدند.

همچنین ایسنا، براساس گزارش شبکه الجزیره، گزارش داد: رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که این رژیم به بهانه دارایی‌های به جا مانده از یهودیانی که پس از اشغال اراضی فلسطین در سال ۱۹۴۸ و جنگ اعراب و اسرائیل مجبور به ترک کشورهای خود شدند، از کشورهای عربی درخواست غرامت ۲۵۰ میلیارد دلاری کرده است.

در همین راستا، رسانه "تایمز آو اسرائیل" در گزارشی نوشت که پس از ۱۸ ماه تحقیق درباره دارایی‌های به جا مانده از یهودیان پس از جنگ اعراب و اسرائیل و اخراج یهودیان از این کشورها نخستین شکایت‌ها برای جبران خسارت این دارایی‌ها صورت گرفته است.

طبق گزارش این رسانه، این درخواست غرامت شامل ۳۵ میلیارد دلار از تونس و ۱۵ میلیارد دلار دیگر از لیبی است.

شبکه دو رژیم صهیونیستی نیز در این باره گزارش داد: تلاش‌های اسرائیل در این زمینه به منظور کسب آمادگی برای طرح صلح آمریکا برای حل و فصل مساله فلسطین (معامله قرن) صورت گرفته است.

دانا وایس، خبرنگار سیاسی شرکت خبری اسرائیل (دو شبکه ۱۲ و۱۳ اسرائیل) به نقل از منابع عالی رتبه در تل‌آویو فاش کرده که دولت عبری که اقدام به رمزگشایی رسمی از آنچه کرده که آن را اموال و دارایی‌های به جا مانده یهودیان خوانده در واقع مقدمه چینی برای طرح صلح آمریکایی موسوم به معامله قرن را انجام داده است.

طبق این گزارش، بررسی‌های محرمانه‌ای در حدود یک سال و نیم گذشته درباره ارزش اموال یهودیان در مراکش، عراق، سوریه، مصر، یمن، ایران و چند کشور دیگر صورت گرفته است.

گیلا گاملئیل، وزیر برابری اجتماعی رژیم صهیونیستی نیز در این باره مدعی شد که "زمان برای اصلاح بی‌عدالتی تاریخی علیه یهودیان در هفت کشور عرب و ایران و همچنین اعاده حقوق صدها هزار یهودی که دارایی‌های خود را از دست داده‌اند، فرا رسیده است".

پارلمان رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۱ قانونی را تصویب کرد که مقامات اسرائیل را مجاب به تضمین "جبران خسارت دارایی‌های یهودیان" در تمامی مذاکرات صلح این رژیم با کشورهای عربی می‌کند.

این درحالی است که تشکیلات خودگردان فلسطین نیز به منظور جبران خسارت اموال و دارایی‌های ساکنان عرب فلسطین که در اثر اشغال آن توسط اسرائیل مجبور به فرار شده‌اند، از مقامات اسرائیل درخواست غرامت ۱۰۰ میلیارد دلاری کرده و حدود ۱۰ ماه پیش اسناد مربوط به آن را به آمریکا ارائه کرده است.

اما اسرائیل مدعی است، آوارگان فلسطینی در چارچوب توافق دائم صلح شهروندان کشور فلسطین خواهند شد همانطور که آوارگان یهودی کشورهای عربی شهروندان "کشور اشغالگر اسرائیل" شده‌اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.