ظریف به آمریکا:تهدید، تهدید می آورد و نزاکت، نزاکت!
«محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در توئیتر به ادعاهای دولت آمریکا درباره آزمایشهای موشکی و برنامه فضایی ایران واکنش نشان داد.
ظریف در توئیتر نوشت: «پرتاب ماهوارهبر توسط ایران - و آزمایشهای موشکی- نقض قطعنامه ۲۲۳۱ نیستند. آمریکا مرتکب نقض فاحش همین قطعنامه شده و بنابراین، در جایگاهی نیست که کسی را درباره آن موعظه کند. جهت یادآوری به آمریکا:۱- قطعنامه ۱۹۲۹ مرده است. ۲- تهدید، تهدید تولید میکند و نزاکت، نزاکت میآورد.»
ساعاتی قبلتر، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا بار دیگر علیه برنامه فضایی ایران موضع گرفت و گفت ایران باید کار بر روی ماهوارهبر و موشکهای بالستیک را متوقف کند.
پامپئو در بیانیهای که با عنوان «هشدار در باره پرتاب ماهوارهبر» صادر شده، با طرح این ادعا که ماهوارهبرها از فناوری مشابه موشکهای بالستیک قارهپیما استفاده میکنند، مدعی شد که پرتاب ماهوارهبر به فضا در «تقابل» با قطعنامه ۲۲۳۱ است که از ایران «میخواهد» فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک را متوقف کند.
این ادعا در حالی مطرح شده است که در این قطعنامه از ایران خواسته شده روی موشکهایی که «برای داشتن توانایی حمل کلاهک اتمی طراحی شدهاند» کار نکند.
پامپئو مدعی شد: «این، شامل پرتاب ماهوارهبرهای فضایی هم میشود که از فناوریهایی استفاده میکنند که عینا مشابه فناوری مورد استفاده در موشکهای بالستیک از جمله موشکهای قارهپیماست. یک موشک قارهپیما با برد ۱۰۰۰۰ کیلومتر میتواند به ایالات متحده هم برسد.»
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به ادامه برنامه موشکی ایران پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، مدعی شد که این آزمایشها «تأثیری بیثباتکننده بر منطقه و فراتر از آن» دارد.
این در حالی است که با توجه به تفسیر نادرست آمریکا و متحدانش از این قطعنامه و تأکید حقوقدانها به ماهیت غیرالزامآور و گستره محدود دربرگیری آن، شورای امنیت سازمان ملل پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ تاکنون حتی یک بیانیه نیز علیه برنامه موشکی ایران تصویب نکرده است. روسیه و چین هم به صراحت تفسیر آمریکا و سه کشور اروپایی از بند موشکی قطعنامه را رد کردهاند.
پامپئو در پایان بیانیهاش، گفت: «ایالات متحده بیکار نمیایستد و نظارهگر سیاستهای مخرب رژیم ایران که ثبات و امنیت بینالمللی را در معرض ریسک قرار میدهد، نخواهد بود. به این رژیم توصیه میکنیم در این پرتابهای تحریکآمیز تجدید نظر کرده و تمام فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک را متوقف کند تا با انزوای اقتصادی و دیپلماتیک بیشتر روبرو نشود.»
استناد وزیر خارجه آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ در حالی صورت میگیرد که این کشور با نادیده انگاشتن همین قطعنامه که مهمترین بند آن درخواست از کشورها برای پایبندی به توافق هستهای با ایران بود، اردیبهشت ماه امسال از برجام خارج شد.
۲۲۳۱ تنها قطعنامهای نیست که آمریکا آن را نادیده گرفته است. دولت آمریکا امسال با رد قطعنامههای متعدد شورای امنیت، سفارت خود در فلسطین اشغالی را به قدس انتقال داده و این شهر را به پایتختی رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر