از سال‌ها پیش موضوع آقازادگی مورد انتقاد مردم و جامعه بوده است. حتی سیاسیون دو جناح اصولگرایی و اصلاح طلبی در انتصابات مدیریتی اگر مصداقی از آقازادگی پیدا کنند در افشاگری آن لحظه ای تردید به خود راه نمی دهند. این رویکردها زمانی جدی‌تر و علنی‌تر شد که پسر محمدرضا عارف تعبیر «ژن خوب» را برای توصیف دلیل موفقیت‌های خود به کار برد.

از آن روز به بعد سیاسیون دو جناح کشور عدم توجه شایسته سالاری و انتصاب مدیران براساس «آقازادگی» و «ژن خوب» را به رقیب خود نسبت دادند اما از ابتدای این هفته به بهانه انتصاب داماد رئیس جمهور به معاونت وزیر صمت، «دامادسالاری» به دایره لغات مباحث کنایه آمیز در این حوزه اضافه شد و  رسانه های منتقد دولت برای خود حدومرزی در پرداختن به موضوع قائل نشدند.

حتی آش را آنقدر شور کردند که از ایده راه اندازی پویش «دامادم کجاست؟» سخن به میان آوردند. البته تب و تاب شان برای حمله به دولت زیاد ادامه نیافت چون متوجه شدند برای بسیاری از شخصیت های هم اردوگاهی آنها نیز مصادیق مشابهی را می توان یافت بنابراین بلافاصله سکوت پیشه کردند.

حسن بیادی در واکنش به پویش «دامادم کجاست؟» گفت: این نوع پویش‌ها و جوسازی‌ها را در عرصه جامعه و فضای مجازی بسیار کثیف و نادرست می‌دانم، اگر کسی تحصیلات دانشگاهی و تجربه عالی مدیریتی در حوزه‌ای داشت و سپس داماد یک شخصیت سیاسی یا مسئولی شد، چه باید بکند؟ آیا باید برود گوشه خانه بنشیند و هیچ کاری انجام ندهد؟ مگر می شود کسی را از حقوق اجتماعی خود محروم کرد.

وی با تقبیح موج سواری فرصت طلبان برای تخریب دیگران در این زمینه ادامه داد: همه مسائل را نباید به هم ربط داد و دست مایه تمسخر یا بهره‌برداری‌های سیاسی کرد.

این فعال سیاسی بیان کرد: کسانی که وارد این صحنه نامیمون پوپولیستی می شوند، شاید روزی همین اتفاق برای خودشان بیفتد بنابراین خود را در آن موقعیت قرار دهند و خداوند تبارک و تعالی را شاهد و ناظر بدانند و ببینند خود و یا وابستگانشان اگر براساس شایستگی در موقعیت و جایگاهی قرار گرفتند و کسانی برای تخطئه آنها به شیوه های غیراخلاقی متوسل شدند، چه حسی پیدا می کنند.

وی ادامه داد: علی‌ایحال حرمت آبروی مومن مانند حرمت جان اوست و عدم رعایت آن مستوجب غضب الهی است و در روایات زیادی از اهل بیت‌عصمت و طهارت بیان شده که حرمت مومن از حرمت خانه خدا بالاتر است.

دبیرکل جمعیت آبادگران جوان با بیان اینکه رانت و ویژه‌خواری و سوءاستفاده از روابط اجتماعی به هر شکل آن مذموم، کار غلط و نادرست است، یادآور شد: فرق نمی کند، کسی داماد یک مسئول باشد یا فرد عادی، اگر خارج از مناسبات متعارف در موقعیتی قرار گرفت، از جانب جامعه مورد انتقاد قرار می گیرد.

بیادی تأکید کرد: البته یک تذکر جدی به جامعه مدیریت اجرایی دارم که بسیاری از شایستگان بخاطر عدم وابستگی به تمامیت‌خواهان دولتی و باندهای متصل به قدرت و ثروت یا خانه‌نشین هستند یا بقول معروف بصورت «باری به هرجهت» روزگار می گذرانند و کسی در جامعه بفکر سرمایه‌های عظیم نیروی انسانی نبوده و برنامه‌ای هم در این زمینه وجود ندارد و اکثر نخبگان تمایل به مهاجرت پیدا کرده‌اند.

امیر رضا واعظ آشتیانی نیز درباره مترادف‌سازی انتصاب دامادهای شخصیت های سیاسی در سمت های مدیریتی با ژن خوب گفت: موضوع شغل داماد یک شخصیت سیاسی را نباید با ژن خوب یکی کرد چون ژن خوب از تکبر می آید اما این موضوع دیگری است.

وی ادامه داد: فارغ از جناح بندی ها و سیاست بازی ها باید به این موضوع نگاه کرد. من خودم سئوالم این است که داماد مسئولان چه کار باید انجام دهند؟ چون پدرخانمش رئیس جمهور، رئیس مجلس، وزیر و وکیل است، تکلیفش چیست؟

این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: البته با رانت خوردن برای مسئولیت گرفتن مخالفم ولی اگر دامادی شایستگی دارد و شرایط خدمت همچون یک فرد عادی برایش مهیا است، این اشکالی ندارد مسئولیت بگیرد.

وی ادامه داد: متأُسفانه فضای سیاسی کشور ما خیلی آلوده است و این باعث می شود که ما به هر موضوعی ورود کنیم. حالا داماد رئیس جمهور می خواهد باشد یا هر مسئول دیگری.

واعظ آشتیانی اظهار کرد: داماد یک شخصیت سیاسی یا مسئول باید چه کار کند؟ یا باید شغل آزاد داشته باشد که شاید روحیه یک نفر با شغل آزاد جور نباشد؟ بنابراین منصفانه نیست آنهایی را که رانت نمی خورند و براساس شایستگی انتخاب می شوند بخواهیم با چوب رانت خواری تخریب شان کنیم ولی در عین حال اگر بنا باشد عده ای رانت بخورند، بی کفایت باشند و در عین حال کارآمدی هم نداشته باشند، با انتصاب آنها در مناسب مدیریتی مخالفم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.