علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دومین کنفرانس رؤسای مجالس 6 کشور آسیایی (افغانستان، ایران، پاکستان، ترکیه، چین و روسیه) برای مبارزه با تروریسم که به صورت رسمی در تهران آغاز شده است گفت: اگر به صحنه بین‌المللی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که جنگ‌های منطقه‌ای نشان دهنده آن است که شورای امنیت به وظایف خود عمل نمی‌کند.

لاریجانی گفت: اگر نگاهی به صحنه بین‌المللی بیندازیم مشخص می‌شود چند رویکرد منطقه‌ای و وقوع چندین جنگ مشخص می‌کند که شورای امنیت به وظایف خود عمل نمی‌کند.

وی افزود: مسبب این جنگ‌های منطقه‌ی در عراق، افغانستان، لیبی و کشورهای مختلف شورای امنیت نبوده است، یعنی نشاندهنده آن است که این جایگاه وظایف خود را انجام نمی‌دهد.

لاریجانی با اشاره به تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کشورهای دیگر نشاندهنده آن است که هیچ کدام تصویب شده در شورای امنیت نبوده است که می‌توان به تحریم‌های اجرا شده علیه روسیه و ایران و دیگر کشورها اشاره کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه شورای امنیت وظایف خود را به خوبی انجام نمی‌دهد به یک جانبه‌گرایی آمریکا در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: این موضوع بسیار خطرناک است چرا که ارزش‌های انسانی که سال‌ها برای آن مبارزه شده است و حتی نظام حقوق بشر برای آن تدوین شده است به وسیله این فرد تجاری‌سازی شده است.

لاریجانی خاطرنشان کرد: رفتارهای ترامپ نظامات حقوق بشر را له کرده است ضمن اینکه منجر به نا امیدی کشورها شده است و کشورها از مدیریتی که آمریکایی‌ها آن را نظام جهانی نامیده‌اند، ناخرسند.

وی تاکید کرد: کشورهایی مثل آمریکا و اطرافیان آن در منطقه که عامل گسترش تروریسم شده‌اند و با آنکه می‌گویند با تروریسم مبارزه می‌کنند اما در عمل در حال استفاده از ابزار تروریسم هستند.

رئیس‌ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چنین وضعیتی در سوریه، عراق،‌ افغانستان باعث شده است کشورهای منطقه برای ساماندهی امنیت در منطقه خود نظام‌های منطقه‌ای را طراحی کنند که یکی از مدل‌های موفق آن همکاری ایران، سوریه و ترکیه و روسیه در سوریه بوده است. که این مدل برای حل یک موضوع بغرنج بوده است.

لاریجانی گفت:‌ارزیابی ایران آن است که این مدل و بکارگیری آن تا حد بسیار زیادی موفق بوده ضمن اینکه کشورهای منطقه‌ای تمرکز بر موضوع مبارزه با تروریسم داشته باشند و همزمان با این موضوع بر گسترش توسعه مبادلات اقتصادی داشته باشند مدل دیگری که می‌تواند به دلیل نارسایی ساختارهای بین‌المللی به کار گرفته شود.

وی گفت:‌امیدوارم تلاش‌هایی که پاکستانی‌ها کرده اند و امروز شاهد دومین اجلاس آن در تهران هستیم بتواند در ساماندهی وضعیت امنیت منطقه موفق باشد‌،‌البته جمهوری اسلامی ایران در مسئله سوریه که البته با درخواست این کشور صورت گرفت و به کمک آنها رفتیم و در عراق که با درخواست مسئولین این کشور رفتیم تا مسئله تروریسم را در آنجاها از بین ببریم این احساس وظیفه را نسیبت به دیگر جاها داشته و از این ساختارهای منطقه‌ای استقبال می‌کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد در دومین کنفرانس رؤسای مجالس ۶ کشور آسیایی برای مبارزه با تروریسم شاهد گام‌های عملی برای مبارزه با مسئله تروریسم در منطقه باشیم البته تلاش داریم تا در یک سال آینده سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی کشورهای عضو این اجلاس ارتباطات وسیع‌تری پیدا کرده و همکاری‌های اقتصادی را گسترش دهیم ضمن اینکه امیدوارم این دو عامل بتواند همبستگی منطقه‌ای را گسترش دهد و مبارزه با تروریسم را وارد صحنه جدیدی کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.