، معاون اول رئیس جمهور ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری ژاپنی اظهار داشت، ایران مشتریان جدیدی یافته و نفت خود را به آن‌ها می‌فروشد.

«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور ایران روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ژاپنی «کیودو» گفت: «آماده مذاکره با آن گروه از شرکت‌های ژاپنی علاقه‌مند به ادامه فعالیت در ایران و دستیابی به راه حل‌های جدید به منظور کاهش نگرانی‌های آن‌ها هستیم.»

ابراز امیدواری به طرح‌های ابتکاری

 وی افزود: «دولت و شرکت‌های ژاپنی همواره راه‌های خاص خود برای انتقال فشارهای آمریکا داشته‌اند و امیدواریم آن‌ها دوباره از طرح‌های خود استفاده کنند تا به عنوان یک وارد کننده عمده نفت از ایران باقی بمانند.»

 منتظر سفر آبه به تهران هستیم

جهانگیری گفت: «اگر چه روابط اقتصادی ایران و ژاپن در حال حاضر تحت فشار آمریکا قرار دارد اما دو کشور روابط خوبی داشته‌اند و ایران به دنبال دیدار سفر رسمی «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن است و هیچ مانعی در این راه نمی‌بیند.»

معاون اول رئیس جمهور ایران افزود: «هر زمان که شینزو آبه حاضر به سفر به ایران است، تهران نیز آماده پذیرایی و استقبال از اوست.»

جهانگیری از موضع ژاپن در حمایت از صلح جهانی پس از جنگ جهانی دوم قدردانی کرد، اما در عین حال خواستار استفاده از قدرت و نفوذ این کشور برای پایان دادن به یکجانبه گرایی آمریکا در جهان شد.

لزوم ایستادگی ژاپن برابر واشنگتن

وی  در این زمینه نیز گفت: «ژاپن باید برابر یکجانبه گرایی آمریکا که تهدیدی علیه کشورهای مستقل است و ممکن است فراتر از موضوع هسته ای ایران باشد تا مسائل دیگر را در سراسر جهان پوشش دهد، ایستادگی کند.»

ایران مشتریان نفتی جدید یافته است

معاون اول رئیس جمهور  ایران گفت که با توجه به تأثیر تحریم‌های آمریکا بر صادرات نفت ، ایران مشتریان جدیدی یافته و نفت خود را به آن‌ها فروخته است.

به نوشته کیودو، وی هویت مشتریان جدید نفتی را آشکار نکرد و گفت که دولت ایران مذاکرات جدی را برای فروش بیشتر نفت به روسیه و چین و سایر کشورهای آسیایی آغاز کرده است.

فروش نفت ایران به صفر نمی‌رسد

جهانگیری همچنین پیش بینی کرد که ایران بتواند صادرات نفت خود رابه سطح  قبل از 4 نوامبر (13 آبان) حتی بعد از انقاض معافیت از تحریم‌های 6 ماهه بازگرداند.

وی درخواست جهانی آمریکا برای کاهش و به به صفر رساندن واردات نفت ایران را بسیار خطرناک خطاب کرد اما در عین حال وقوع آن‌را بسیار بعید برشمرد.

هشدار به آمریکا

جهانگیری افزود:«من به جهان اطمینان می دهم که اگر ایران از منبع اصلی درآمد خود محروم شود، ما سکوت نخواهیم کرد و  در زمان مناسب اقدام لازم را انجام می‌دهیم.»

بر اساس توافق سال 2015 بین ایران و شش قدرت عمده جهان شامل انگلیس ، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و آمریکا ، تهران موافقت کرد که فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف کند اما در روز 8 مه (18 اردیبهشت) «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا از این توافق جهانی کنار کشید و شدیدترین تحریم اقتصادی را علیه ایران اعمال کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.