زاکانی: نگاه آقای هاشمی یک نگاه از بالا به پایین به مردم بوده است
علیرضا زاکانی نماینده سابق مردم تهران در مجلس قبل از اکران مستند «راه طی شده» در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر گفت: بنده چندی قبل یک تقسیم بندی انجام دادم که به موجب آن خیلی برآشفتند سر مقاله علیه من نوشتند و بزرگانی هم علیه بنده صحبت کردند در صورتی که حرف من منطقی بود. بنده گفتم منطق امام یک دشمنانی دارد که حتما اسرائیل، آمریکا، عربستان و سلطه گران عالم علیه این مکتب هستند. همچنین گفتم این مکتب یک مخالفینی دارد که ممکن است مسلمان هم باشند، اما آنها دین را از سیاست جدا میدانند. کسی که دین را از سیاست جدا میداند مخالف مکتب امام است و این طبیعی است.
زاکانی اظهار کرد: مکتب امام هم رقبایی دارد و هم پیروانی با این وجود هم رقیب و هم پیروان جفت شان مدعی پیروی از مکتب امام هستند، اما پنج فرق با هم دارند اول اینکه پیرو مکتب امام به سنت الهی پایبند است و با خدا کار دارد و نه با کدخدا دومین ویژگی پیروان مکتب امام این است که به جامعیت دین پایبند است و در حوزه فردی و اجتماعی دین حداقلی نمیخواهد. سومین ویژگی پیروان مکتب امام این است که به استمرار امامت و تبعیت از ولایت مطلقه فقیه و همچنین مردم سالاری دینی پایبند هستند.
نماینده سابق مردم تهران با بیان اینکه پیروان مکتب امام به زمینه ساز بودن ظهور توسط انقلاب اسلامی اعتقاد دارند، اظهار کرد: با این پنج ویژگی که به آنها اشاره شده میتوان گفت: آقای بازرگان و آقای بنی صدر مخالف مکتب امام بودند، چون دین را از سیاست جدا میدانستند البته آقای میرحسین موسوی، مرحوم هاشمی، خاتمی، احمدی نژاد و آقای روحانی هم این پنج ویژگی را ندارند و این خیلی طبیعی است یعنی پول و امکانات کشور برای ساختن جامعه اسلامی و برای ساختن یک نمونه و الگو بر مبنای مکتب امام دست کسانی بوده که اعتقادی به این مسیر نداشتند.
وی گفت: بیان آقای بازرگان در اول انقلاب این بود که مردم انقلاب تمام شد در خانه هایتان بنشینید و کار را دست ما بسپارید، اما امام فرمودند: انقلاب تمام نشده مردم در خیابانها بایستند. انقلاب ادامه دارد.
زاکانی با بیان اینکه زمانی اقتصاد، فرهنگ و اجتماع آزاد، مستقل و آباد میشود که امور ما مردمی شود، تصریح کرد: تنها نباید به یک انتخابات دلخوش باشیم انتخابات صورت حداقلی ماجرا است. در نظام اسلامی حق و وظیفه مردم این است که آگاهانه رای دهند از طرفی وظیفه دیگر آنها این است که بر فرد انتخاب شده نظارت کنند و او را مورد هدایت و بازخواست قرار دهند و آن مسئول نیز باید پاسخگو باشد با این وجود اگر مسئولان ما این کار را نمیکنند در واقع ریگ در کفش آنها است و یا مشکل دارند و نمیتوانند مردم سالاری دینی را تحمل کنند.
نماینده سابق مردم تهران تصریح کرد: مرحوم هاشمی دو بار در سال ۸۱ و ۸۰ گفت: من یک فرقی با رهبری انقلاب دارم فرق من این است که میگویم حداقل مردم در انتخابات شرکت کنند تا آن کسی که ما میخواهیم از صندوق رای دربیاید با این وجود وقتی که بنده این را گفتم دفتر ایشان این موضوع را تکذیب کرد، ولی آن دوگروهی که هاشمی نزد آنها این حرف را زده بود بیانیه دادند و گفتند ما اسناد صحبتهای آقای هاشمی را داریم.
وی تصریح کرد: به گفته مرحوم هاشمی نظر رهبر معظم انقلاب این است که اکثریت مردم در انتخابات شرکت کنند و هر کسی از صندوق درآمد ما با او کار میکنیم با این وجود میتوان گفت: نگاه آقای هاشمی یک نگاه قیم مآبانه نسبت به مردم، یک نگاه از بالا به پایین و نگاه تعیین تکلیف کننده برای مردم بوده است و این با مردم سالاری دینی هم خوانی ندارد.
زاکانی تصریح کرد: نگاه مردم سالاری دینی همان نگاهی است که رهبری انقلاب دارند معظم له میگویند مردم حق دارند همه در انتخابات شرکت کنند و رای بدهند و آن کسی هم که انتخاب میشود ما با او کار میکنیم بنابراین وقتی که در سال ۷۶ ناطق نوری در انتخابات ناکام ماند و خاتمی پیروز شد عدهای خدمت رهبری رفتند تا انتخابات را ابطال کنند، اما ایشان جلوی آنها ایستاد و گفت: این حق مردم است.
نماینده سابق مردم تهران اظهار کرد: وقتی که آقای خاتمی انتخاب شد با اینکه شرایط و پیشینه و تفکر او معلوم بود، ولی رهبر معظم انقلاب گفتند که من برای حضور گسترده مردم سجده شکر کردم.
وی تصریح کرد: در سال ۸۴ هم وقتی که آقای احمدی نژاد انتخاب شد آقای هاشمی دنبال ابطال انتخابات بود، ولی رهبر انقلاب جلوی او ایستاد و سال ۸۸ نیز موسوی برای ابطال انتخابات گام برداشت، ولی باز هم رهبر انقلاب مقابل این جریان ایستادند و این مسیر ادامه داشته و ادامه هم خواهد داشت، چون یک عدهای هستند که به مردم قیم مآبانه نگاه میکنند، اما از نگاه انقلاب اسلامی اراده ملت قیمت دارد.
زاکانی با بیان اینکه ما نسبت به گذشته افتخار میکنیم، اما نسبت به آنچه که نشدیم غبطه میخوریم گفت: ما اگر میتوانستیم در این ۴۰ سال ۱۰۰ متر راه بیاییم ۱۰ متر راه آمده ایم که بخشی از این به دلیل بلد نبودن طی کردن مسیر بوده و بخشی هم به خاطر این بوده که مسئولان کشور درک درستی از مکتب امام نداشته اند، محقق شدن مکتب امام را در دستور کار خود قرار ندادند، به مردم سالاری دینی و تبعیت از ولی، دقت نداشتند و البته بخشی هم به حوزه و دانشگاه برمی گردد، چون ما نیازمند به نرم افزارهای لازم برای تغییر بودیم، ولی امروز ما یک نظریه اساسی نداریم. در هر حال این نظریه باید در حوزه و دانشگاه تعریف میشد، ولی این اتفاق نیفتاده است. با این وجود میتوان گفت: نخبگان علمی نیز مقصر هستند و به نوعی تقصیر آنها بیش از مسئولان است.
نماینده سابق مردم تهران افزود: بنده ناظر به آینده معتقدم که ظرفیت تولید شده در نسل سوم و چهارم خواه ناخواه خود را جایگزین خواهد کرد از این رو نسل اول و دوم باید زمینه سازی این ظهور را مهیا کنند.
وی افزود: در کنار این ظهور و بروز باید تلاش شود سطح دانش و معرفت جامعه نیز بالا برود واقعیت این است که ما نسبت به اول انقلاب رشد معرفتی و بصیرتی در جامعه داشته ایم، اما نسبت به نیاز انقلاب اسلامی عقبیم از این رو این رشد باید در جامعه ایجاد شود تا مردم دست به انتخاب بزنند.
زاکانی تصریح کرد: نزدیکترین مسیر تغییر ما مجلس آینده است. معتقدم این مجلس، مجلس به معنای درست و مورد نظر انقلاب اسلامی و مجلس در راس امور نیست در هر حال ما که با هم تعارف نداریم.
نماینده سابق مردم تهران اظهار کرد: معتقدم باید تلاش شود پارامترها و الگوهایی ارائه و عناصری را به مردم معرفی شوند تا کسانی را انتخاب کنند که مجلس در راس امور قرار بگیرد و اگر این مجلس شکل بگیرد میتواند دستگاه اجرایی، قضائی و همه جای کشور را تنظیم کند.
وی گفت: این مجلس امروز آن مجلس بایسته و شایسته نیست به گونهای که یک سند مهم در آن بررسی میشود، ولی وقتی که بررسی میکنیم میبینیم اکثریت نمایندگان آن را نخوانده اند، ولی به آن رای داده اند.
زاکانی تصریح کرد: سال ۷۱ و ۷۲ دولت آقای هاشمی به دنبال این بود که دانشجویان سیاسی نباشند به گونهای که در آن موقع که ما دانشجو بودیم میگفتند کار سیاسی نکنید ما خودمان سیاسی هستیم کافی است با این وجود رهبری گفتند خدا لعنت کند کسانی را که میخواهند دانشگاه را غیرسیاسی کنند.
نماینده سابق مردم تهران با بیان اینکه رهبر انقلاب و امام قائل به مردم سالاری و حضور مردم در صحنه هستند، اما مسئولان کشور چنین درکی را ندارند، افزود: باید مسیری را برویم که ماحصل این مسیر هم اسلام در جامعه پدیدار شود و هم حق، عدالت، استقلال و پیشرفت مادی و معنوی به وجود بیاید و مردم سالار و آقای این کشور شوند و در نهایت نظام درست امت و امامت و پیوستگی در جهت رشد اجتماعی و فردی در جامعه شکل بگیرد.
وی افزود: دولت میگوید ما سه و نیم میلیون نفر بیکار داریم و برای ایجاد هر شغل برای آنها باید ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان سرمایه گذاری کنیم با این وجود میگویند ما چنین پولی را در کشور نداریم و باید سرمایه گذاری خارجی جذب کنیم البته حرف دیگر آنها این است که میگویند اقتضای کارآفرینی تکنولوژی هم است و ما تکنولوژی هم نداریم لذا برای پول و تکنولوژی نیازمند به خارج از کشور هستیم.
زاکانی بیان کرد: دولتیها میگویند برای اینکه سرمایه و تکنولوژی خارجیها را بیاوریم نیازمند این هستیم که به آنها به تفاهم برسیم با این وجود این تفاهم یعنی اینکه ما توانمندیهای خود را به فروش بگذاریم مثل بحث هستهای یا برجام یک منطقهای یا برجام دو، دفاعی یا برجام سه و حقوق بشر یا برجام پنج تا بتوانیم خواست آنها را تامین کنیم در هر حال این یک نگاه و راه طی شده غلط است که تا به حال جواب نداده است.
نماینده سابق مردم تهران تصریح کرد: یک نگاه دیگر هم در کشور وجود دارد که میگوید باید به توانمندیهای مردم و داشتههای داخلی خود تکیه کنیم و این ظرفیتها ظرفیتهای بی نظیری هستند که میتوانند در کشور جهش به وجود بیاورند، اما مسئولان به این ظرفیتها توجه ندارند.
وی گفت: میزان قاچاق در کشور ۲۵ میلیارد دلار است با این وجود اگر دولت ۲۰ میلیارد دلار از این رقم محدود کنند هر یک میلیارد دلار منجر به ایجاد ۱۰۰ هزار شغل میشود. با این وجود از این طریق میتوان برای دو میلیون نفر شغل ایجاد کرد.
زاکانی با بیان اینکه صنایع کشور نیازمند سرمایه گذاری نیستند بلکه نیاز به تدبیر دارند، افزود: اگر این صنایع فعال شوند هم پول ادامه رسیدن به افقهای عالی کشور فراهم میشود و هم از فروش نفت بی نیاز میشویم و از طرفی اشتغال به وجود میآید.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه پلیمر پتروشیمی ظرفیت چهار و نیم میلیون شغل وجود دارد و اگر این ظرفیت به محصول نهایی برسد کشورهای همسایه خریدار آن هستند.
نماینده سابق مردم تهران تصریح کرد: عدم خودباوری، توجه به خارج از کشور، نگاه به دست بیگانه و عدم اتکا به مردم از اشتباهاتی است که در بین مسئولان ما وجود دارد.
وی با بیان اینکه کشور در یک آستانه تغییر جدی است و ما باید این تغییر را تسریع ببخشیم تا کشور از دست کسانی که یا با انقلاب نسبت ندارند و یا نسبت حداقلی دارند، ولی مدعی اساس انقلاب اسلامی هستند خلاص شود، تصریح کرد: شنیدم که در دانشگاه امیرکبیر عدهای شعار نان، مسکن و آزادی داده اند این حرفها شعارهای ارتجاعی گذشته هستند و کسانی که مبدع آن بوده کشورشان فروپاشیده است.
زاکانی افزود: در نظام اسلامی میگویند نان، مسکن، آزادی اشتغال و در قانون اساسی ما و در اصول مختلف بر این موارد تاکید شده است با این وجود هر کدام از اصول قانون اساسی یک ظرفیت است، ولی چرا مسئولان این اصول را سر دست نمیگیرند، ولی اگر مسئولان این اصول را سر دست نمیگیرند به خاطر این است که عرضه ندارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر