چند درصد از کارمندان دولت زنان هستند؟
معصومه ابتکار روز پنجشنبه در آیین گرامیداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در تالار وحدت گفت: کتاب عمیقا با فرهنگ و باورهای ما گره خورده و کتاب دینی ما قرآن به این مساله با بیان احسن القصص و خواندن تاکید دارد.
وی افزود: مساله قصه گویی به عنوان یکی از مهارت های زندگی و مدیریتی موفق، راهبردی و الهام بخش مطرح است مدیران موفق در دنیا امروز کتابخوان و قصه گوی خوب و موفقی هستند.
وی گفت: این پیوند دینی و ارتباطش با مسائل روز و جامعه و مباحث خانواده بسیار مهم است و ما امروز در سیاستگذاری هایمان به آن نیاز داریم در شرایط جنگ اقتصادی و هجمه های جنگ روانی که برای ما مطرح است باید شرایط را برای آسایش روانی و آسایش معیشتی مردم مردم فراهم کنیم تا مردم بتوانند در این شرایط زندگی با نشاط و زندگی رو به رشد خود را در یک فضای سالم و آزاد و توام با فضای مناسبی برای پاسخگویی، شفافیت و سیاست گذاری برای فعالیت اجتماعی داشته باشند. اینها در رأس سیاست های کلان دولت است و موضوع کتاب خوانی در اهم این سیاستگذاری ها قرار دارد.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت نهاد خانواده و ماموریت ویژه معاونت زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: برای خانواده طرحی را از سال گذشته شروع کردیم با همراهی دانشگاهیان و صاح نظران تحت عنوان «گفت و گوی ملی خانواده» و بحث ما در این طرح این است که در کنار آسیب هایی که به خانواده به عنوان مهمترین نهاد بشری وارد می شود که ناشی از شرایط خاص زندگی نوین است، در کنار اینها یک اختلال مشترک ارتباطی هم ایجاد شده و آن مشکل عدم مفاهمه، لکنت زبان، سوء تفاهم و خشونت داخل خانواده هاست.
وی افزود: در این شرایط کارکرد اصلی خانواده که کارکرد حمایتی است و جنبه الهام بخشی که زن و بشر نیاز دارند کارکردهای خود را از دست می دهد و نیازمند تلاشی برای حفظ کارکردهای خانواده از جمله گفت و گو هستیم.
آدم های موفق در کودکی فضای قصه گویی و گفت و گو داشته اند
ابتکار گفت: مهارت گفت و گو با موضوع کتابخوانی و قصه گویی ارتباط مستقیم دارد و طبق مطالعات بلند مدت بین المللی آدم های موفقی که توانستند با مشکلات دست و پنجه نرم کنند و نهایتا توانسته اند مسیرهای درستی در زندگی انتخاب کنند آدم هایی بودند که در دوران کودکی فضای قصه گویی و گفت و گو برایشان زیاد بوده است.
وی افزود: اینها ریشه ها و باورهای فرهنگی و جنبه های مهم تربیتی ماست که متاسفانه یا کم به آن پرداختیم یا درست نپرداختیم، از خانواده هم شروع و بعد به مدرسه و دانشگاه و جامعه می رود.
معاون رئیس جمهوری گفت: یک مدیر هیچوقت از کتاب خواندن، قصه گویی و زیاد شنیدن بی نیاز نیست.
ابتکار با اشاره به برجسته شدن نقش زنان به ویژه در عرصه کتابداری گفت: یکی از سیاست های مهم دولت دوازدهم حضور زنان در عرصه های مدیریت کشور است و الان در بخش دولت فقط ۴۰ درصد از کارمندان دولت خانم هستند.
وی افزود: در بحث صنایع دستی ۷۵ درصد تولیدات صنایع دستی ایران که رتبه برتر جهانی از نظر کیفیت و زیبایی شناختی دارد را خانم ها دارند چون فضا فراهم شده و به لطف همت زن ایرانی این اتفاق افتاده است.
وی افزود: تاکید و سیاستگذاری امروز دولت این است که ۳۰ درصد از مناصب دولتی باید در طی دوره چهار ساله دولت دوازدهم در اختیار خانم ها قرار گیرد و برنامه ریزی برای این مساله در سطح وزرا صورت گرفته و طبق گزارش در سطح استانداری ها تحرک خوبی اتفاق افتاده و حدود ۶۰ درصد رشد داشته ایم و در سطح کلان دولت رشد مدیران زن ۱۶.۵ بوده است.
ابتکار ادامه داد: در حوزه های اجتماعی نیاز افق روشنی داریم که پیش نیازش توجه به مباحث فرهنگی، حوزه کتاب، کتابخوانی و تاثیر الهام بخش کتاب در زندگی انسان است
و اگر سیاستگذاری خوبی در این زمینه داشته باشیم می توانیم این افق گشایی را که منشا امید و نشاط برای جامعه ماست داشته باشیم
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر