در ادامه این مطلب آمده است: تولر از سال 2014، سفیر ایالات متحده در یمن بود و بین سال های 2011 تا 2014 همین سمت را در کویت داشت. پیش از آن، وی در سفارتهای واشنگتن در قاهره، بغداد، کویت و ریاض فعالیت می کرد و مناصب مختلفی داشت.

تحلیلگران سیاسی بر این عقیده اند که ترامپ شخصی را به عنوان سفیر ایالات متحده در عراق انتخاب کرده است که از منتقدین سرسخت سیاستهای ایران و نفوذ تهران در عراق، سوریه و منطقه عربی است، علاوه بر اینکه گوش به فرمان ترامپ بوده و تلاش زیادی برای راضی کردن روسای جمهور پیشین آمریکا کرده است. کارشناسان عراقی تصریح می کنند که وی در طول دوران فعالیتش در یمن از سیاست ایران در حمایت از حوثی ها انتقاد زیادی کرده و برای تثبیت التزام عراق به تحریمهای اقتصادی علیه ایران تلاش فراوانی نموده است.

در همین رابطه، یک مسئول بلند پایه در دولت عراق در گفتگو با العربی الجدید گفت:« با توجه به اینکه تولر پس از اشغال عراق توسط آمریکا نقش مهمی در بررسی برخی پرونده ها داشته و در بین فرماندهان درجه یک عراق شناخته شده است، باید به این تصمیم ترامپ در مورد انتخاب او بعنوان سفیر جدید آمریکا در بغداد، با تامّل نگریسته شود. علاوه بر اینکه وی دشمنی سرسختی با ایران دارد و نمی توان دوران حضور او در بغداد را راحت توصیف کرد، بلکه باید تولر را سفیر جنگ در عراق نامید.»

پس از تشکیل دولت جدید عراق و مشخص شدن نخست وزیر و رئیس جمهور این کشور، آمریکایی ها به دنبال آن هستند تا کادر خود در عراق را به شکل کامل تغییر دهند و مسئولان عراقی فضای عمومی و فعلی در عراق را پس از تعیین تولر به عنوان سفیر ایالات متحده نگران کننده ارزیابی کرده و معتقدند ترامپ به دنبال آن است تا عراق را به سمت درگیری با ایران سوق دهد. آنها خاطر نشان می کنند که احتمالا ایالات متحده با شروع کار سفیر جدید خود، اقداماتی را در عراق انجام داده و تلاش می کند فشارها را بر بغداد افزایش دهد تا مجبور به پایبندی به تحریمهای آمریکا علیه تهران شود. گذشته از این، ایالات متحده برای مهار نقش شبه نظامیان حشد الشعبی مورد حمایت ایران در بغداد تلاش کرده و می کوشد مسیر سیاسی بین عراق و ایالات متحده را تقویت کند.

یک مسئول عراقی در توضیح نقش سفیر جدید عراق در مهار شبه نظامیان و منع عادی سازی روابط با ایران گفت:«رئیس جمهور آمریکا می داند که عراق برای آمریکا بسیار مهم است، از این رو با این کشور تعاملی متفاوت دارد. علاوه بر اینکه گروههای وابسته به ایران در عراق محاصره خواهند شد و هرگز نمی توانند با سفیر جدید مدارا و تعامل کنند.»

ایاد الدلیمی، تحلیلگر مسائل سیاسی عراق نیز معتقد است که انتخاب تولر همگام با تهاجم آمریکا علیه ایران صورت گرفت و این مرد به مواضع عداوت آمیز خود در قبال ایران معروف است. وی در گفتگو با العربی الجدید گفت:« انتخاب سفیر جدید نشان دهنده تاکید ترامپ بر هدف محاصره ایران است و مساله مهم در حال حاضر آن است که تولر چگونه می تواند از پراکندگی استراتژی و عمل سیاسی آمریکا در عراق که اکنون در گرو سیاستهای ایران است، بکاهد؟»

الدلیمی افزود:«حتی اگر تولر شاخص های لازم را در اختیار داشته باشد، این مأموریت آسان نخواهد بود. او به حمایت میدانی کشورش نیاز دارد، اما تحقق چنین حمایتی همچنان برای آمریکا دشوار است. بله تولر سفیر جنگی است، اما سلاح او روانی است، نه مادی.»

در همین چارچوب، نماینده پارلمان عراق، رامی السکنی، که یکی از اعضای ائتلاف سائرون است، تغییر سفیر آمریکا را به معنای استراتژی جدید این کشور می داند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.