بطحایی: میتوان عطش کنکور را کم کرد
سید محمد بطحایی در آیین افتتاح دوازدهمین هماندیشی ستاد همکاریها در مشهد مقدس، اظهار کرد: متأسفانه طی دو دهه گذشته مسئله کسب مهارتهای تربیتی و فرهنگی جای خود را به حفظیات و یادگیری در ذهن داده است. شیوه گذشته بهگونهای بود که همه معلومات و علم آموزشی دانش آموزان بیشتر جنبه شناختی دارد و جایگاهی برای کسب مهارتهای تربیتی و پرورشی قائل نشد و این مسئله که ابتدا در متوسطه دوم بود به متوسطه اول و امروز به دوره ابتدایی منتقل شده است.
وی متذکر شد: امروز مدال افتخار را بر گردن کسانی میاندازیم که بیشتر حفظ کردهاند و مهارتهای تربیتی و پرورشی آنان مورد ارزیابی قرار نگرفته و ما دنبال بهکارگیری همه مهارتها کنار یکدیگریم. با طراحی برنامههای متعدد دنبال تقویت و توسعه فعالیتهای تربیتی و فرهنگی هستیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نباید تعامل و ارتباط میان حوزه و آموزش و پرورش را با چسب به یکدیگر بچسبانیم، گفت: امروز هجمههای سنگینی نسل جوان و نوجوان ما را تهدید میکند. باید حوزه و آموزش و پرورش با یکدیگر تنیده شوند و حوزه نقش هیأت اندیشهورز آموزش و پرورش را ایفا کند. امسال اتفاق خوبی که رقم خورده است. اختصاص دو ساعت رسمی آموزش و پرورش به مسئله معلم و دانشآموز است که بر اساس نیازهای روز و با تشخیص آموزگار، اداره شود.
وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب تلاشهای زیادی آموزش و پرورش انجام داده تا تحول مدنظر ایجاد شود، گفت: این تلاشها و زحمتها که در چند دوره شروع شد و تا امروز ادامه دارد هنوز نتوانسته توقع و مطلوبیت را برای جامعه و مدیران کشور و سیاستگذاران کشور ایجاد کند و انتقادهایی بر توانایی و خروجیهای آموزشوپرورش وجود دارد. در دو دهه اخیر ناخواسته انحرافاتی در برنامه رسمی و غیررسمی آموزش و پرورش دچار شدهایم که موجب شده سهم اهداف تربیتی کاهش یابد و اهداف آموزشی و شناختی براساس حافظه محوری اولویت پیداکرده و دانشآموزان مطالب را بهخوبی حفظ میکنند ولی آنجا که بهطور مثال باید جوانمردی، حلال و حرام را در عمل و در زندگی به کار ببرند نمره خوبی نمیگیرند.
وزیر آموزش و پرورش با بیام اینکه این انحراف یعنی توسعه و گسترش مهارتآموزی به نفع اهداف شناختی و کاهش اهداف تربیتی ابتدا در متوسطه دوم و پایههای ۱۱ و ۱۲ آغاز شد، تاکید کرد: اکنون این مصیبت را در نظام آموزش و پرورش و متأسفانه در دوره ابتدایی هم شاهدیم که این موضوع فراگیر شده و سایه شوم خودش را در فضای تربیتی و پرورشی گسترده است که کنکور یکی از این عوامل بود که امیدوارم با تلاشهایی که صورت میگیرد سهم این عامل کاهش یابد و سهم اهداف پرورشی و تربیتی بیشتر شود که اجرای این هدف دشوار است زیرا جامعه در ۲۰ سال گذشته به آن عادت کرده است.
وی تصریح کرد: کنکور و شبه کنکور باعث شد همه تلاش صرف اهداف شناختی شود و معلم فرصت پرداختن به مهارت ندارد و دانشآموز میخواهد فرم را حفظ کند و معلم کوتاهترین نتیجه را به او آموزش دهد.
بطحایی با اشاره به انحراف در فرایند یادگیری و یاددهی اظهار کرد: میتوان عطش کنکور را کم کرد زیرا در ۸۵ درصد ظرفیت آموزش عالی و دانشگاهها نیازی به برگزاری کنکور نیست و براساس سوابق تحصیلی میتوان دانشآموزان را انتخاب کرد.
وزیر آموزش و پرورش مدرسه را محلی برای تمرین زندگی دانست و گفت: مدرسه باید کارگاهی آموزشی برای زندگی شود و دانش آموزان باید یاد بگیرند که مسئله زندگی خود را چگونه حل کنند. برای اصلاح این مسیر نیازمند حمایت فکری، معنوی و کارشناسی حوزههای علمیه هستیم و به صاحبنظران حوزه نیازمندیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر