سندی که نشان میدهد ارتش در جنگ غافلگیر نشد
اطلاعات تاکتیکی و استراتژیکی، اعم از آشکار و پنهان که ماهها پیش از آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به سیستمهای اطلاعاتی ارتش واصل میشد، تصور وقوع یک جنگ بین ایران و عراق را تردید ناپذیر کرده بود و مسؤلین، فرماندهان و طراحان ارتشی را برای تهیه طرحهای دفاعی پرانگیزه کرده بود.
برای همین علاوه بر طرحهای کلی «ابوذر» در نیروی زمینی، «البرز» در نیروی هوایی و «ذوالفقار» در نیروی دریایی که برای دفاع سراسری از کشور تهیه شده بود. طرحهای دیگری مثل «عملیات انتقامی علیه کشور عراق» که بعدها با عنوان «کمان۹۹» معروف شد نیز از سوی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تهیه و با طبقه بندی مناسب از ماهها قبل به سایر نیروها ابلاغ شده بود.
سند پیوست شده در این گزارش؛ طرح عملیات انتقامی علیه کشور عراق است که با الهام از اسطوره و افسانه «آرش کمانگیر» نام کمان و عدد ۹۹ را بواسطه اینکه این طرح ۹۹ برگ یا صفحه داشته است نام «کمان۹۹» به خود گرفت و دقیقاً در جلسه اول آذر ماه ۱۳۵۸ با حضور معاونین عملیات پایگاههای شکاری نیروی هوایی پایه گذاری شده بود.
در این جلسه مأموریت پایگاههای مختلف نیروی هوایی برای انهدام اهدافی در داخل خاک عراق مشخص و به منظور اقدام در ساعت (س) روز (ر) به فرماندهان پایگاههای شکاری و یگانهای پشتیبانی کننده ابلاغ میشود. طبیعی است که نیروی هوایی برای انجام چنین اقدامی که روز و ساعت آن نامشخص است بایستی اقدامات فراوان تمرینی، آموزشی و پشتیبانی و مستمری برای احراز آمادگی کامل به منظور انجام عملیات پایگاهها در ساعت (س) روز (ر) داشته باشد.
متن تلفنگرام عملیات کمان۹۹
در عین حال پس از حمله عراق به ایران، در ساعت ۱۴:۰۰ روز ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ طرح البرز نیروی هوای ارتش با یک پیام که بصورت تلفنگرام از سماجا (ستاد مشترک ارتش) به نهاجا(نیروی هوایی ارتش) ابلاغ شد به دستور عملیاتی تبدیل شد و عملیات انتقامی «کمان ۹۹» در سپیده دم ۱۳۵۹/۷/۱ با پرواز بیش از ۱۴۰ فروند هواپیمای جنگنده و شکاری به مرحله اجرا گذاشته شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر