شهاب‌الدین صدر در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره آغاز دور جدید تحریم‌ها توسط آمریکا، اظهار کرد: با توجه به مقارن شدن این تحریم‌ها با روز سیزده‌آبان باید توجه کنیم که این روز برای ملت ما یک روز تاریخی است و روز مبارزه با استکبار جهانی نامگذاری شده است. ما در این روز طی سالیان مختلف تبعید حضرت امام(ره)، شهادت دانش‌آموزان در مقابل دانشگاه تهران و تسخیر لانه جاسوسی را داشته‌ایم.

وی تاکید کرد:‌ امریکا در این روز هم با تبعید امام به ملت ما ضربه زد و هم در سال ۵۷ با شهادت دانش آموزان عزیزمان این ضربه را مجددا اعمال کرد اما ملت ما با تسخیر لانه جاسوسی پاسخی قاطع و تاریخی به این دشمنی‌های امریکا داد. هرچند که امریکا پایگاه مهمی را در کشور ما که در رژیم گذشته داشت از دست داد اما در طول این چهل سال هم از شیطنت و دشمنی با مردم و انقلاب ما دست برنداشت و هر رئیس جمهور امریکا که روی کار آمده به نحوی خواسته به منافع ملی ما ضربه بزند و همیشه محدودیت‌هایی را نسبت به مردم و کشور ما اعمال کرده است.

این فعال سیاسی اصولگرا خاطرنشان کرد: در زمان تسخیر لانه جاسوسی که آقای کارتر رئیس‌جمهور آمریکا بود اولین بار تحریم‌هایی که علیه منافع ما شکل گرفت را تحمیل کرد و این رویه در زمان روسای جمهور بعدی آمریکا هم ادامه پیدا کرد. اما هیچ کدام از رئیس‌جمهور‌های امریکا مثل ترامپ اینطور گستاخانه و علنی علیه ملت ما سخن‌پراکنی و تهدید نمی‌کرده است. آن‌ها هم همین کارها را می‌کردند اما ترامپ جسارت و گستاخی بیشتری دارد و خیلی علنی این کار را می‌کند و با قلدری منافع ما را تهدید می‌کند و تحریم‌ها را دائما تمدید می‌کند.

این نماینده ادوار مجلس یادآور شد: آن‌چه که مردم ما در سایه رهبری‌های مقام معظم رهبری درک کرده این است که ما باید روی پای خود بایستیم و از منافع ملی خودمان دفاع کنیم و نباید دل به بیگانه ببندیم و این ابرقدرت‌ها و قدرت‌های جهانی به دنبال منافع خود هستند و می‌خواهند آن اقتدار پوشالی خود را در دنیا داشته باشند. لذا در هر دوره‌ای که به رفتارهای امریکا نگاه‌ می‌کنیم همواره دستشان به خون ملت‌ها آلوده است. ما باید هرچه که زمان‌ می‌گذرد عزم‌مان راسخ‌تر شود و اتحاد و وحدت ملی خود را بیشتر کنیم و به فکر منافع ملی خودمان و افراد آزاده‌ای که دل در گرو اسلام دارند، باشیم.

وی با بیان اینکه شرایط الان در کشور ما خیلی با شرایط دهه‌های گذشته متفاوت است، عنوان کرد: الان اینطوری نیست که وقتی بخواهند تحریم‌ کنند تمام چرخ‌های زندگی مردم متوقف شود. همه پیشرفت‌هایی که در این چهل سال بوده است  باعث شده شرایط ما با چهل سال پیش متفاوت شود. دولت باید وقتی که ما با این اقدامات خصمانه روبرو می‌شویم ،کمربند‌ها را محکم‌تر ببندد چرا که کشور به برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری نیاز دارد.

صدر گفت: از این اشتباهاتی که در این چندسال گذشته صورت گرفته پرهیز شود و دولت طوری عمل کند که فشار زیادی به مردم وارد نشود. قطعا با توجه به تولید ملی و اقتصاد مقاومتی، اگر اتکاء به مردم خودمان و اتکا به وحدت ملی داشته باشیم، در مقابل همه توطئه‌ها و فشارها ایستادگی می‌کنیم و آن‌ها عقب‌نشینی می‌کنند.

این فعال سیاسی اصولگرا ابراز داشت: غربی‌ها با همه این تهدیداتی که کردند و چنگ و دندان‌هایی که نشان دادند، مجبور شدند تعدادی از کشور‌هایی که خریداران نفتی دائمی ما هستند را از این تحریم‌ها مستثنی کنند، این یک عقب نشینی آشکار آمریکا و ترامپ است. برای ما باید آموزنده باشد که وقتی ما محکم بایستیم و از منافع خود دفاع کنیم و دل در گرو دشمن نداشته باشیم، آن‌ها مجبورند عقب‌نشینی کنند چون ما برنامه پیشرفت کشور خودمان را دنبال می‌کنیم.

وی درباره رد CFT از سوی شورای نگهبان گفت: برداشت من درباره مواردی از این دست این است که باید در مراجع بالای تصمیمگیری در کشور مثل شورای عالی امنیت ملی و بخش‌هایی که زیر نظر مقام معظم رهبری اداره می‌شود، تصمیمات مقتضی به نحوی گرفته شود که در نهایت به تامین منافع ملی ما منجر شود. هرچند که برای این تصمیم‌گیری‌ها ممکن است برای هر دستگاهی یک نقشی را قرار دهند که نقش آفرینی کند اما دستگاه دیپلماسی ما و دولت و مجلس برنامه را به نحوی پیش ببرند که کار به انجام برسد و به نفع کشور باشد.

وی افزود: حتی زمانی که ما در مجلس بودیم رد شدن بعضی از لوایح و مناسبات، دست دستگاه دیپلماسی ما را برای مذاکره با اروپا و کشورهای دیگر باز می‌گذاشت که آن‌ها بگویند فضای مراکز تصمیم‌گیری در کشور ما اینگونه است و در چانه زنی و گرفتن امتیاز آن‌ها می‌توانند بهتر نقش بازی کنند و اگر این کار را شورای نگهبان کرده و مجلس هم مصمم باشد، می‌توانند موضوع را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ببرند و آنجا بررسی مجددی بکنند که قطعا به نفع کشور بشود.

این نماینده مجلس هشتم تاکید کرد:‌ آنچه که در فضای عمومی دنیا اطلاع رسانی می‌شود،  مهم است ما باید توجه کنیم که بالاخره شفافیت‌های مالی یکی از مسائلی است که امروز در دنیا مطرح است و ما باید مراقبت کنیم که به هر بهانه‌ای اتهامات نابجا و ظالمانه به کشور ما زده نشود. کشور ما دارد بر اساس آرمان‌های انقلاب جلو می‌رود و اهداف نظام و انقلاب ما روشن است اما در دنیا برخی کشورها با گروهک‌هایی در ارتباطند که به اسرائیل وصل هستند و به ما که می‌رسد می‌خواهند فشارها را به ما وارد کنند. ما از اینکه در دنیا صحبت از شفافیت شود، همیشه باید استقبال کنیم، در همه زمینه‌ها؛ چون کشور و ملت ما آزاده هستند و در مقابل نیرنگ‌های امریکا باید سیاست‌های دقیقی را اتخاد کنیم که ما در دنیا در اذهان عمومی محکوم نشویم.

وی ادامه داد: شورای نگهبان و دستگاه‌های تصمیم‌گیری که این موارد را بررسی می‌کنند باید با دقت نگاه کنند که منافع ملی ما در کدام قسمت قرار می‌گیرد که قطعا در این موارد نظر مقام معظم رهبری تعیینکننده و نافذ هست.

صدر درباره احتمال ورود رهبری و شورای عالی امنیت ملی به این موضوع گفت: به این دلیل که این مباحث جزو سیاست‌های کلان نظام است، قطعا باید با ملاحظه و نقطه نظرات و رهنمودهای مقام معظم رهبری انجام شود که ایشان از نظر اشرافی که به سیاست‌ها و قوای سه گانه دارند، همه ملاحظات صورت می‌گیرد. همانطور که مذاکرات برجام را دولت در چارچوبی زیر نظر مقام معظم رهبری جلو برد و تمام مسائل کلان کشور طبق قانون اساسی اینگونه است، در این موضوع هم  شورای نگهبان که نظر داده مجلس و مجمع تشخیص و شورای عالی امنیت ملی هم با ملاحظه نظرات و رهنمودهای مقام معظم رهبری باید تصمیم نهایی را بگیرند. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.