معافیت ۵۹ کالای اساسی از پرداخت مابه التفاوت ارز
هیات وزیران ۱۶ مردادماه امسال مصوب کرد واردکنندگانی که ارز دولتی از سیستم بانکی دریافت کرده بودند، از این تاریخ به بعد باید برای ترخیص کالا از گمرک، تاییدیه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان را بگیرند؛ همان زمان از سوی هیات وزیران فهرست برخی کالاها تعیین و اعلام شد که این کالاها از پرداخت مابه التفاوت ارز معافند.
پس از انتقاد واردکنندگان و تولیدکنندگان به این مصوبه، اصلاحاتی انجام شد و فهرست کالاهای مشمول معافیت به سه هزار و ۵۱۹ قلم افزایش یافت.
در ۲۵ شهریور ماه، ۱۷۳ قلم کالای دیگر در حوزه کشاورزی، معادن، شیمیایی، برق، الکترونیک، فلزی، لوازم خانگی، ماشین سازی و تجهیزات دیگر به فهرست کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز افزوده شد.
سپس دوم مهر ماه امسال «محمد شریعتمداری» وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت در نامه ای به «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی، فهرست سوم مشمول این معافیت را ابلاغ کرد.
«رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت که به تازگی سکان این وزارتخانه را در دست گرفته است، در۱۴ آبان ماه در نامه ای به «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی فهرست چهارم کالاهای مشمول این معافیت را ابلاغ کرد.
وزیر صنعت در نامه خود تاکید کرد که همه تعرفه های گمرکی دیگر به جز مواردی که توسط سایر دستگاه های اجرایی اعلام شود، مشمول این معافیت نیستند.
بیشتر کالاهایی که در فهرست چهارم قرار دارند، در گروه کالاهای اساسی در حوزه های گاو دو منظوره، جوجه یک روزه گوشتی و تخم گذار، شترمرغ بالغ مولد، تخم نطفه دار جوجه و شترمرغ، دانه کنجد، نیترات سدیم، مخلوط های نیترات و کودهای میکرو معدنی هستند و در مقابل، برای برخی از ردیف تعرفه ها عبارت «برای واحدهای تولیدی» قید شده است یعنی اینکه در صورت واردات این ردیف ها توسط واحدهای تولیدی از پرداخت مابه التفاوت ارز معاف هستند.
«علی معقولی» مدیرکل واردات و امور مناطق آزاد ویژه گمرک نیز ۲۰ آبان ماه این بخشنامه را به گمرکات اجرایی سراسر کشور ابلاغ کرد.
بر اساس تصمیم دولت، دیگر کالاهای وارداتی که مشمول این معافیت نیستند، اگر با نرخ ارز دولتی وارد کشور شده باشند، باید ۲۸۰۰ تومان بابت هر دلار بپردازند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر