تب ثبت نام لاتاری در میان جوانان ایرانی
چند روزی است که روی در و دیوار خیابانها و اکثر کافینتها تبلیغ ثبتنام لاتاری را میبینیم و اگر ورود و خروج مراجعین به کافینتها را در نظر بگیریم متوجه میشویم که درخواستها برای ثبت نام کم نیست. از افرادی که هرسال با امیدواری ثبت نام میکنند تا افرادی که برای اولین بار میخواهند شانسشان را امتحان کنند و هرکدام رویایی در سر میپرورانند.
کافی است در گوگل “لاتاری” را جستوجو کنید تا ببینید سایتهای مختلفی برای ثبت نام وجود دارد و شرایط این مسابقه را بهطور کامل توضیح داده است. سایتهایی که با جملاتی مانند (گرین کارت رایگان یا فرصت را برای ثبت نام لاتاری از دست ندهید) تلاش میکنند تا هیجان این قرعهکشی را بیشتر کنند.
لاتاری یک قرعه کشی سالانه در آمریکا است که برندگان آن مجاز به دریافت گرین کارت آمریکا میشوند. آمریکا همه ساله از طریق لاتاری به ۵۵۰۰۰ نفر از سراسر دنیا گرین کارت رایگان اعطا میکند. گفته شده است که هدف لاتاری متنوع کردن جمعیت مهاجران ایالات متحده است.
سهمیهی ایرانیها در این برنامه ۳۵۰۰ نفر است. اما دلیل ثبتنام همهسالهی برخی از افراد در این قرعهکشی چیست؟ دختر جوانی که در لاتاری ثبت نام کرده در جواب اینکه چرا در لاتاری ثبت نام کردی، گفت: «چون احساس میکنم اینجا به اندازهی کافی مستقل و آزاد نیستم. نه در جامعه و نه در فرهنگ خانوادهام و همینطور در رابطه با اقتصاد کشور که آدمها بجای پیشرفت پسرفت میکنند.»
این دختر جوان ادامه داد: «از شرایط ثبت نام میدانم که من باید جدا از خانواده ثبت نام کنم زیرا یک فرد ۲۳ سالهی بالغ هستم در حالی که در ایران اگر ۴۰ ساله هم شوم باید به همه جواب پس بدهم. با این که احتمال نمیدهم برنده شوم باز ثبت نام کردم چون امید دارم و ایران از لیست حذف نشده این شانس است، شاید برنده شدم.»
علی دانشجوی ترم پنچ دانشگاه تهران است که در لاتاری ثبت نام کرده، وی دربارهی دلیل ثبت نامش گفت: « مسابقهی لاتاری یک راه کم هزینه برای ادامه تحصیلم در آمریکا است. زیرا اگر قرار باشد از راه اپلای تحصیلی مهاجرت کنم بسیار پرهزینه و زمانبر است. اگر برنده شوم یک فرد پولدار را پیدا میکنم و با خودم میبرم تا پول مورد نیازم را بدهد.»
کافینتها از جواب دادن امتناع میکنند بهخاطر آنکه کشور در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد احتمال افزایش متقاضی برای ثبتنام وجود دارد. برای بررسی صحت این موضوع و تعداد مراجعین به برخی کافینتها، خبرنگار انصاف نیوز به سراغ کافینتیها رفت که هیچکدام جواب واضح و روشنی ندادند. یکی از کافینتهای خیابان حافظ گفت: «نمیدانم ثبت نامها نسبت به سال گذشته چقدر تغییر کرده است و باوجود مشکلات بین ایران وآمریکا اگر قرار بود برای مسابقه مشکلی پیش بیاید اصلا اسم ایران در لیست قرار نمیگرفت.»
کافینت دیگری در خیابان ولیعصر هم گفت: « تابه حال دو، سه نفر که من ثبت نام کردهام برنده شدهاند وتعداد ثبت نامها نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است.»
کافینت دیگر در خیابان انقلاب روبه رو دانشگاه تهران در تماس تلفنی به خبرنگار انصاف نیوز هزینهی ثبت نام را ۳۰ هزارتومان اعلام کرد و در ادامه گفت: «اکثر ایرانیان مقیم با همین لاتاری رفتهاند؛ احتمال برنده شدن خیلی ضعیف است ولی شانس است.» صاحب این کافینت در ادامه گفت:« هرسال پنچ هزار نفر ایرانی برنده میشوند و ثبتنامها امسال بیش از سالهای گذشته بوده است.» اما به غیر از کافینتها سایتهایی نیز در این زمینه فعال هستند که با وعدهی ثبتنام صحیح با احتمال بالای برنده شدن، هرکدام سعی در جذب مشتری دارند. مشتریهایی که نهتنها در ایران بلکه در کشورهای مختلف به دنبال رسیدن به آمریکایی هستند که بعضا تصور صحیح، برنامهریزی و هدف قابل توجه و جدی هم از زندگی در آن ندارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر