وی که میزبان نمایشگاه Reinvented Toilet Expo بود از توالت‌هایی سخن گفت که نه نیاز به آب‌دارند و نه فاضلاب!

بیل گیتس خطاب به حضار افزود: نصب سیستم لوله‌کشی و فاضلاب بسیار گران تمام می‌شود و نمی‌توان در بسیاری از شهرها و مناطق فقیر از آن بهره برد.

به گفته وی هنوز 2.3 میلیارد نفر از مردم کره زمین توالت و امکانات بهداشتی اولیه در اختیار ندارند. 

مؤسس مایکروسافت با در دست گرفتن یک شیشه حاوی مدفوع انسانی هشدار داد که این شیشه شامل 200 تریلیون روتاویروس، 20 میلیارد باکتری شیگلا و 100 هزار تخم کرم انگل است که به دلیل فقدان بهداشت و درمان، می‌تواند زندگی انسان را به خطر بیندازد.

بنیاد گیتس تخمین می‌زند که در سال بیش از 223 میلیارد دلار صرف هزینه‌های مربوط به مراقبت بهداشتی و از دست دادن بهره‌وری و دستمزد به دلیل بیماری ناشی از آن می‌شود.

این بنیاد با صرف 200 میلیون دلار هزینه در 7 سال گذشته، به تیم‌های تحقیقاتی کمک مالی کرده تا بتوانند سیستم توالت بدون آب را توسعه دهند.

هدف اصلی بنیاد ساخت توالتی است که روزانه با هزینه‌ای کمتر از 5 سنت بدون نیاز به برق یا آب به کار خود ادامه دهد. محققان نیز تلاش کرده‌اند با ساخت اتاقک‌های مخصوص زباله‌های انسانی را گرفته و با کشتن پاتوژن‌های خطرناک، مواد حاصل از آن را به‌عنوان محصول تجاری بالقوه برای آب تصفیه‌شده، برق و کود استفاده کنند.

حالا بیل گیتس تصمیم گرفته است تا سیستم جدید خود را (که در فاز اولیه تولید قرار دارد) در کشوری که مشکل توالت دارد، بفروشد. رئیس‌جمهور چین در سال 2015 خواستار انقلاب ملی درزمینهٔ توالت در کشور شد.

هرچند دومین اقتصاد برتر جهان از سال 2010 گام‌های بزرگی در این زمینه برداشته است اما هنوز بسیاری از مناطق روستایی و شهری به توالت‌های مدرن دسترسی ندارند.

 

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.