هند به خرید نفت از ایران ادامه میدهد
تایمز هند با آوردن نظرات چند صاحبنظر سیاسی در این مورد نوشته است، تحریمهای آمریکا علیه واردات نفت ایران تهدید جدیدی برای تعادل ناپایدار و خطر بالا رفتن قیمت نفت ایجاد خواهد کرد.
بر اساس نظرجول هانکوک ، تأثیر تحریم نفتی ایران باعث ایجاد تنش بازار جهانی نفت خواهد شد، ایران سومین تولیدکننده نفت خام سازمان اوپک است.
ایران در ماه گذشته قبل از اعلام بازگشت تحریمها معادل ۲٫۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرد.
قیمت هر بشکه نفت خام برنت در ماه اکتبر به بالاترین سطح خود در دو سال گذشته به مقدار ۸۵ دلار رسید.
جیوانی استونو نیز یکی دیگر از این تحلیلگران است که می گوید: آمریکا هماکنون در وضعیت مبهمی قرار دارد، ابتدا قصد به صفر رساندن صادرات نفتی ایران را داشت اما سرانجام با تضعیف سیاستهای خود علیه ایران تصمیم به معاف کردن برخی از کشورها برای واردات نفت از ایران گرفت.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا جمعه هفته گذشته اعلام کرد که هشت کشور جهان توانستهاند برای واردات نفت خام از ایران معافیت دریافت کنند.
بلافاصله بعد از انتشار این خبر، ترکیه اعلام کرد که یکی از کشورهای مشمول معافیت است و تحلیلگران پیشبینی کردند که هند نیز باید یکی از دیگر کشورهای فهرست هشت نفرِ معافیت تحریمهای آمریکا علیه ایران باشد.
جول هانکوک دیگر تحلیلگری است که گفته است: هند طی مذاکراتی با آمریکا عنوان کرده که به دلیل بحرانهای اقتصادی کنونی کشور تا ماه مارس سال آینده نمیتواند واردات نفتی خود با ایران را قطع کند.
هانکوک بر این باور است که در صورت افزایش قیمت نفت در ماههای آینده بلاشک اعتماد مصرفکنندگان نسبت به آمریکا کاهش مییابد و در صورت وقوع این اتفاق احتمال تحتفشار قرار گرفتن آمریکا برای حذف تحریمهای نفتی علیه ایران وجود دارد.
باوجود آنکه برخی از کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت وعدههایی برای افزایش تولید در صورت کاهش نفت ایران مطرح کردهاند، اما این احتمال نیز وجود دارد که این اقدام آنان مانع توانایی انعطافپذیری در مقابل بحران دیگری در آینده خواهد بود.
عربستان سعودی بزرگترین تولیدکننده نفت خام جهان در پاسخ به کاهش تولید نفت خام ایران وعده افزایش تولید نفتی داده است اما برخی تحلیلگران براین باورند که سعودی با این اقدام تواناییهای خود را هدر میدهد.
واردات نفت هند از ایران در سپتامبر، ۲۷ درصد نسبت به سپتامبر سال گذشته رشد کرد و به ۵۲۷ هزار و ۶۰۰ بشکه در روز رسید. همچنین خریداران هندی قصد دارند در نوامبر باوجود آغاز تحریمها، ۹ میلیون بشکه نفت ایران را خریداری کنند. میانگین واردات هند از ایران در فاصله ژانویه تا سپتامبر ۵۹۲ هزار و ۴۰۰ بشکه در روز بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱٫۳ درصد افزایش داشت.
مقامات جمهوری اسلامی ایران هم اعلام کرده اند ؛ تحریم های جدید آمریکا بیشتر یک موضوع کاملا تبلیغی و روانی است بطوریکه عبدالناصر همتی رییس بانک مرکزی نیز با اشاره به عقب نشینی دولت آمریکا از ادعای خود برای به صفررساندن فروش نفت ایران، خاطرنشان کرد: دولت آمریکا هر کاری که می خواست، انجام داد و بعد از چهارم نوامبر ( ۱۳ آبان ماه) اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم های یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است اما تجربه ماه های اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریم هایی که آمریکا یکجانبه علیه ملت ایران اعلام می کند، از مدت ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نکرده تا جائی که ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقب نشینی کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر