امروز ۱۳ آبان است، روزی که تحریم‌های نفتی و بانکی یکجانبه‌گرایانه آمریکا علیه مردم ایران آغاز می‌شود. به نظر می‌رسد این تحریم‌ها درآمدهای نفتی ایران را که مهمترین منبع درآمد ارزی کشور است تحت تاثیر قرار دهد، از سویی تحریم‌های بانکی نیز می‌تواند در جریان نقل و انتقال این منابع مشکل‌آفرین باشد.

از همین روی استدلال بسیاری از کارشناسان و کنشگران حوزه اقتصاد بر این مبناست که این روند بتواند نرخ ارز در بازار ایران را که از اواخر سال ۹۶ دچار نوسان شده است را متلاطم‌تر کند و سبب افزایش نرخ انواع ارز به دلیل کاهش عرضه و هم افزایش تقاضا شود.

اما در ماه‌های اخیر تمام مسئولین تیم اقتصادی و بویژه بانک مرکزی همواره اعلام کرده‌اند که منابع ارزی کشور به اندازه کافی وجود دارد و هیچ گونه نگرانی نسبت به کمبود ارز وجود ندارد. البته دولت با پیش‌بینی این شرایط سعی می‌کند منابع ارزی کشور را در راستای تامین کالاها و نیازهای اساس آحاد جامعه استفاده کند و از مصرف این منابع برای مصارف غیرضروری جلوگیری کند.

اما مسئله‌ای که نباید از آن غافل شد تاثیر جو روانی و انتظارات آحاد جامعه است که شکل‌گیری تقاضا را می‌تواند تحت تاثیر قرار دهد و علاوه بر تقاضاهای سوداگرانه، مردم عادی بیشتری را به این بازار بکشاند به طوری که در گذشته نیز به گونه‌ای شاهد آن بودیم.

البته کاهش تب این تقاضا در گرو ایجاد اطمینان به مردم و نیز همکاری بالای مردم و دولت برای گذر از این شرایط است. البته نباید فراموش کرد که تلاطم در بازار ارز می تواند سایر بازارها از طلا و سکه گرفته تا مواد غذایی را متاثر کند که این شرایط به نفع کشور نیست.

یبه گزارش ایلنا، نرخ فروش یورو نیز ۱۶ هزار و پانصد هزار تومان است.نرخ فروش پوند انگلیس ۱۸ هزار و پانصد هزار تومان و لیر ترکیه ۲ هزار و ششصد وپنجاه تومان است.

همچنین برخی بانک‌ها اقدام به عرضه ارز ۵۰۰ دلار به قیمت ۱۳ هزار و هشتصد هزار تومان از طریق صرافی‌های منتخب به شرط داشتن  کارت شناسایی و مدارک مورد نیاز کرده‌اند که این کار باعث تشکیل صف مقابل این صرافی‌ها شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.