در این حرکت اعتراضی که از سوی انجمن ملی خبرنگاران انگلیس سازمان‌دهی شده بود، شرکت‌کنندگان تصاویر خاشقچی را در دست داشته و به یاد او شمع روشن کرده بودند.

&#۳۹;استیو برد&#۳۹; نماینده روزنامه‌نگاران شورای ملی انجمن خبرنگاران انگلیس در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا قتل خاشقچی را حمله‌ای علیه جامعه خبرنگاران توصیف کرد و گفت: این حادثه نقطه عطفی برای افکار عمومی است که در دیدگاه خود نسبت به رژیم‌های دیکتاتوری خاورمیانه تجدیدنظر کند. 

وی افزود: ما نماینده طیف وسیعی از خبرنگارانی هستیم که از وقوع چنین حوادثی احساس انزجار می‌کنیم. عربستان با این اقدام نشان داد که هیچ احترامی برای انسانیت و دمکراسی ندارد. بایستی روشن شود که بر سر خاشقچی چه آمده است. اقدام عربستان وحشیانه و نادیده گرفتن قوانین بین‌الملل است.

این خبرنگار انگلیسی درباره واکنش دولت انگلیس به این حادثه گفت: مدت‌هاست که دولت ما در قبال عربستان رفتار دوگانه‌ای دارد. از یک‌ سو سلاح می‌فروشد و از سوی دیگر چشم خود را نسبت به سایر اقدامات این کشور می‌بندد. این درحالی است که اگر پای کشور دیگری در میان بود چشم‌پوشی در میان نبود.

وی با بیان اینکه حادثه خاشقچی چشم مردم را به تحولات خاورمیانه باز کرده است، افزود: امیدوارم در ادامه شاهد تغییر موضع دولت باشیم. آن‌ها بایستی طوری عمل کنند که از ایشان انتظار می‌رود. هرچند تاریخ خلاف آن را ثابت کرده ولی بایستی صبر کنیم و ببینیم چه خواهد شد.

ماجرای قتل جمال خاشقچی طی هفته‌های اخیر آتشی بر جان روابط انگلیس و عربستان به‌ویژه همکاری‌های تسلیحاتی دو کشور که میلیاردها پوند برای انگلیسی‌ها درآمد دارد، انداخته است.

خاشقچی در ۲ اکتبر (۱۰ مهر) برای طی مراحل ثبت ازدواج با خدیجه چنگیز نامزد ترکیه‌ای خود، وارد ساختمان کنسولگری عربستان شد اما از آن محل خارج نشد. نامزد وی پس از اطمینان از خارج نشدن خاشقچی از ساختمان کنسولگری، پلیس و مقامات عالی ترکیه را در جریان رویداد قرارداد ولی مقامات آل سعود منکر اطلاع از خاشقچی شدند. 

حکومت آل سعود پس از ۱۸ روز انکار، در پی فشار بین‌المللی با صدور بیانیه‌ای به قتل او در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول اعتراف کرده و مدعی کشته شدن خاشقچی در پی یک مشاجره شد. 

همه مدارک و شواهد نشان می‌دهد که ۱۵ نفر از نزدیکان بن سلمان که از طرف او به استانبول اعزام‌شده بودند، عامل قتل خاشقچی هستند و ادعای آل سعود درباره این روزنامه‌نگار کذب است.

وزیر امور خارجه انگلیس دیروز طی اظهاراتی در کمیته پارلمان امور خارجی، قتل این روزنامه‌نگار منتقد سعودی را تکان‌دهنده خواند و گفت: اگر روایت رسانه‌ها درباره او واقعیت داشته باشد که به نظر می‌رسد بیشتر نزدیک به واقعیت است؛ این مساله مخالف ارزش‌های ما است.

او بااین‌حال عنوان کرد که واکنش انگلیس به عربستان بایستی با ملاحظه و سنجیده صورت گیرد. وی گفت که مشاغل زیادی بر پاشنه همکاری‌های تسلیحاتی انگلیس و عربستان می‌چرخد.

هانت با تکرار این ادعا که انگلیس قوانین سخت‌گیرانه‌ای را در فروش اسلحه به عربستان رعایت می‌کند، گفت: چنانچه مشخص شود عربستان این قوانین را نقض کرده با آن جدی برخورد می‌کنیم اما تاکنون چنین خبری به من داده نشده است.

&#۳۹;جیم کوران&#۳۹; از فعالان ضد جنگ ایرلندی ساکن انگلیس که در تجمع اعتراضی امشب شرکت کرده بود به خبرنگار ایرنا گفت: حادثه خاشقچی توجهات جامعه جهانی را به تروریسم دولتی با محوریت عربستان جلب کرده است. این کشور نه‌تنها به شهروندان خود رحمی ندارد بلکه مردم یمن و بحرین را بی‌نصیب نگذاشته است. این جنایتکاران همچنین با دولت آپارتاید اسرائیل که روزانه غیرنظامیان فلسطینی را به کشتن می‌دهد همدست هستند. 

وی با اشاره به همکاری‌های تسلیحاتی انگلیس و عربستان گفت: لندن در اقدامات تروریستی عربستان هم‌دست است و این همکاری بایستی متوقف شود. آن‌ها تمام کشورها را به دلیل اقدامات تروریستی محکوم می‌کنند اما با عربستان مماشات می‌کنند. جای تأسف است که خاشقچی بایستی کشته می‌شد تا توجه جامعه جهانی به این مساله جلب شود.

انگلیس یکی از تأمین‌کننده‌های اصلی سلاح برای تجاوز حاکمان سعودی به مردم فقیر و بی‌دفاع یمن به شمار می‌رود. این کشور از زمان آغاز جنگ یمن به رهبری عربستان که تاکنون موجب کشته شدن بیش از ۱۶ هزار شهروند این کشور و زخمی شدن ده‌ها هزار نفر دیگر و ویرانی این کشور مسلمان‌ شده است، مجوز فروش حدود پنج میلیارد پوند سلاح به عربستان سعودی را صادر کرده و در آموزش نیروهای سعودی نقش جدی داشته است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.