چگونه هزینه قبض گاز را کاهش دهیم؟
با اجرای راهکارهای کاهش مصرف انرژی گرمایشی دربخش ساختمان، مصرف انرژی دراین بخش حدود ۳۵درصد کاهش مییابد. بخش خانگی با متوسط مصرف ۴۱میلیارد و ۳۸۷میلیون مترمکعب در طی ۹سال، ۴۱درصد از کل مصرف انرژی کل کشور که بیشترین مصرف گازطبیعی را شامل میشود، به خود اختصاص داده است.
برهمین اساس، با اجرای تعدادی از راهکارهای کاهش مصرف انرژی گرمایشی در بخش ساختمانها ازجمله عایقکاری سامانه تأسیسات و لولهها، عایقکاری جداره خارجی ساختمان و نصب پنجرههای دوجداره استاندارد علاوه بر ایجاد فضای مناسب برای زندگی ساکنان و افزایش سطح رفاه، مصرف انرژی دراین بخش حدود ۳۵درصد کاهش مییابد.
نصب پنجرههای دوجداره با قابهای فلزی عایقشده، چوبی یا UPVC استاندارد باعث به حداقلرساندن نفوذ هوا از بیرون به داخل ساختمان و جلوگیری از اتلاف انرژی میشود. این پنجرهها علاوه بر اینکه عایق صوتی خوبی هستند، باعث کاهش اتلاف انرژی تا ۷۰درصد، کاهش بار حرارتی (گاز) در زمستان و همچنین کاهش بار برودتی (برق) در فصل تابستان و جلوگیری از ورود گردوغبار و کاهش آلودگیهای صوتینیز میشوند.
عایقکاری نقش بسیار مهمی در گرم نگهداشتن ساختمان در فصل زمستان و خنکی آن در تابستان دارد، بهطوری که به کمک عایقکاری میتوان دمای داخلی یک ساختمان را در زمستان ۵ درجه گرمتر و در تابستان تا ۱۰ درجه خنکتر نگه داشت. براساس یافتههای فنی، هرچه میزان مقاومت حرارتی عایق بالاتر باشد، آن عایق حرارت کمتری را از خود عبورخواهد داد.
به اعتقاد کارشناسان، درزبندی در و پنجرههای ساختمان یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از اتلاف انرژی دراین بخش به شمار میرود که معمولا نخستین اقدام با درزبندی منافذ یا مکانهای غیرمتحرک آغاز میشود که بیشترین اتلاف را به خود اختصاص دادهاند. بهتر است درزگیرهایی انتخاب شوند که علاوه بر منعطفبودن، طول عمر بالایی نیز داشته باشند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر