روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی می‌نویسد: «روز سه شنبه مبلغ مذکور در حالی وارد حساب‌های آمریکا شد که در همان روز مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در فرودگاه ریاض به زمین نشست تا با رهبران عربستان درباره جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد دولت سعودی که ناپدید شده است، گفتگو کند.

 تضمین تامین مالی یک پیروزی برای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا محسوب می‌شود چون او درباره اینکه آمریکا چقدر در خارج از کشور هزینه کرده همواره شکایت کرده و تلاشش بر این بوده که از متحدانش پول بیشتری طلب کند. اما زمانبندی واریز این پول باعث شده تا حتی بروکرات‌هایی که برنامه‌هایشان از قبل هم از این پول‌ها نفع می‌برده، شگفت زده شوند.

یکی از مقام‌های آمریکایی دخیل در سیاست گذاری سوریه که خواست نامش فاش نشود با تایید واریز این پول، در این باره می‌گوید: زمانبندی این مساله تصادفی نیست.

ناپدید شدن جمال خاشقجی وجهه عربستان و محمد بن سلمان، ولیعهد جوان آن را به شدت لکه دار کرده است؛ فردی که بازیکن کلیدی بسیاری از جاه طلبی‌های ترامپ در موضع خاورمیانه محسوب می‌شود. مقام‌های ترکیه می‌گویند که خاشقجی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول در دوم اکتبر و توسط عاملان سعودی کشته شده است.

رهبران عربستان صدمه زدن به این روزنامه‌نگار را رد می کنند اما توضیح قابل قبولی را درباره اینکه چه اتفاقی برایش افتاده، ارائه نداده‌اند.

ترامپ نیز تهدید کرده که اگر مرگ این روزنامه نگار سعودی تایید شود، مقام‌های مسئول را مجازات می‌کند اما پس از گفتگو با ملک سلمان که روز دوشنبه صورت گرفت، ترامپ گفته که "قاتل‌های شرور" مسئول هستند و پامپئو را برای دیدار با پادشاه عربستان روانه ریاض کرد.

روز دوشنبه هم فردی مطلع به برنامه‌های عربستان گفت که پادشاهی این کشور قصد دارد تا تقصیر این قتل را بر گردن عناصر شریری بیندازد که براساس دستور رسمی اقدام نکرده‌اند – سناریویی که این مجوز را به عربستان می‌دهد تا به مرگ این روزنامه نگار اذعان کند درحالیکه از رهبرانش در مقابل اعلام جرم محافظت می‌کند.

استقبال ترامپ از چنین نتیجه گیری می‌تواند به کمتر مخدوش شدن وجهه و اعتبار بین‌المللی عربستان کمک کند.

برت مک‌گورک، فرستاده آمریکا در ائتلاف مقابله با داعش این ایده را رد می‌کند که سفر پامپئو به عربستان و واریز این مبلغ با یکدیگر در ارتباط هستند.

او در این باره می‌گوید: عربستان در اوت وعده واریز چنین مبلغی را داده بود و آمریکا انتظار داشت این مبلغ را در پاییز بگیرد. این واریز قابل توجه به طول انجامیده و اصلا ربطی به دیدار پامپئو با مقام‌های سعودی ندارد.

اما مقام‌های دخیل در سیاست گذاری سوریه می‌گویند که روند واریز غیرقابل پیش بینی بود.

واریز این پول در اوت وعده داده شده بود اما مشخص نبود که چه زمانی واریز شود اما به ناگاه روز سه شنبه از حساب‌های آمریکا سر در آورد.

ترامپ از زمان روی کار آمدن تلاش کرده تا نقش آمریکا را در سوریه محدود کند؛ کشوری که هفت سال است درگیر جنگ داخلی است و در این مدت، صدها هزار تن کشته و شهرهای زیادی با خاک یکسان شده‌اند.

ترامپ درباره ایده خروج ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی که در شرق سوریه که زمانی تحت کنترل داعش بود، مستقرند، به صورت خوشبینانه صحبت کرده اگرچه حالا به دنبال نگهداشتن آنها در آنجاست.

در اوت، دولت آمریکا تصمیم گرفت تا ۲۳۰ میلیون دلاری را که برای برنامه‌های با ثبات سازی در این مناطق اختصاص داده بود، هزینه نکند.

حالا پول سعودی به انضمام ۵۰ میلیون دیگر از امارات اجازه تداوم برنامه‌های آمریکا را می‌دهد اما با پول دیگر کشورها.

این کمک‌های مالی توسط آژانس توسعه بین‌الملل آمریکا و وزارت خارجه این کشور به منظور انجام برنامه‌های مختلف شامل بازسازی زیرساخت‌ها و نظارت بر بهداشت، آموزش و خدمات بهسازی استفاده خواهند شد.»

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.