تارنمای ژاپن تودی روز سه شنبه گزارش کرد &#۳۹;چوی سونگ ریونگ&#۳۹; رییس نهاد بازداشتی ها و ربوده شدگان کره ای از سوی کره شمالی می گوید رهبر کره شمالی انتقادهای ژاپن از این مساله را بی مورد می داند.

وی افزود از دیدگاه رهبران ژاپن همین موضوع موجب شده است تا سران دو کشور تاکنون موفق به دیدار نشوند اما از نظر کره شمالی این مساله سال ها قبل خاتمه یافته است و ژاپن باید به سرزنش های خود علیه کره شمالی پایان دهد.

گزارش ادامه می دهد که رهبر کره شمالی در ملاقات با شماری از مقام های ارشد آمریکا و کره جنوبی در سال جاری میلادی این موضوع را که مساله ربوده شدگان خاتمه یافته مورد تایید و تاکید قرار داده است.

رهبر کره شمالی حتی در دیدار با &#۳۹;دونالد ترامپ&#۳۹; رییس جمهوری آمریکا و &#۳۹;مون جائه این&#۳۹; رییس جمهوری کره جنوبی نیز این موضع را بارها تکرار کرده است.

&#۳۹;چوی&#۳۹; می گوید که در سال ۲۰۱۴ میلادی قرار شد بازرسی های دوباره ای از این مساله انجام شود اما ژاپن با یافته های کمیته حقیقت یاب ربوده شدگان و نتایج آن موافقت نکرده است.

توکیو بتازگی دیدگاه های مطروحه در باره ایجاد یک دفتر ارتباطی در پیونگ یانگ برای رسیدگی به این موضوع را مورد ارزیابی قرار داده است اما گزارش این رسانه ژاپنی حاکی است که کره شمالی دیگر با تحقیقات جدید در خصوص این موضوع موافقت نخواهد کرد.

«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن اعلام کرده است که برای کاهش تنش با کره شمالی، مایل به ملاقات با &#۳۹;کیم جونگ اون&#۳۹; رهبر کره شمالی با پیش شرط حل و فصل مسئله ربوده شدگان ژاپنی در جنگ سرد بین دو کشور است.

&#۳۹;شینزو آبه&#۳۹; ماه گذشته در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفت که ماه ها پس از دیدار دونالد ترامپ با کیم جونگ اون در سنگاپور، آماده شروع روبط جدیدی با کره شمالی بوده است کره شمالی در موقعیتی قرار دارد که یا این فرصت تاریخی را به دست خواهد آورد یا به کلی آن را از دست می دهد.

&#۳۹;آبه&#۳۹; افزود: &#۳۹;برای حل مسایل جنگ سرد، من حاضرم که پوسته بی اعتمادی دوجانبه با کره شمالی را شکسته و رو در رو با &#۳۹;کیم جونگ اون&#۳۹; دیدار داشته باشم اما اگر ملزم به انتخاب یک موضوع برای مذاکره باشیم، من ترجیح می دهم که به مسئله ربوده شدگان جنگ سرد بپردازم.

ربوده شدن ده ها شهروند ژاپنی توسط کره شمالی در سال های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰ میلادی، هنوز هم از موضوعات مهم و احساسی در ژاپن محسوب می شود.

ژاپن رسما نام ۱۷ نفر از شهروندان این کشور را که توسط کره شمالی برای آموزش زبان و آداب و رسوم ژاپن به جاسوسان کره ای ربوده شده بودند را اعلام کرده است سال ۲۰۰۲ پس از اجلاس پیونگ یانگ بین کیم و همتای ژاپنی اش، ۵ تن از این ربوده شدگان به کشورشان بازگردانده شدند.

اما ژاپن ادعای کره شمالی مبنی بر کشته شدن ۸ گروگان و تکذیب ورود ۴ تن دیگر به کره را نمی پذیرد.

مشخص نیست که &#۳۹;آبه&#۳۹; تا چه حد می تواند برای حل مسئله ربوده شدنگان تلاش کند، اما پیونگ یانگ این پرونده را مختومه می داند و هشدار داده است که تکرار مکرر ژاپن برای احیای این پرونده می تواند ملاقات بین کیم و آبه را به خطر بی اندازد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.