تحلیلگران اقتصادی به روزنامه &#۳۹;الرایه&#۳۹; قطر گفتند: پیش بینی می شود، با قطع واردات گاز مایع از آمریکا در پایان ماه اگوست ( مرداد و شهریور )، چین به دنبال خرید این فرآورده از کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه قطر باشد.

قطر با تولید ۷۷ میلیون تن بزرگ ترین تولید کننده گاز مایع در جهان محسوب می شود. دوحه تصمیم دارد این میزان را در سال ۲۰۲۴ میلادی به ۱۱۰ میلیون تن برساند . این تصمیم به معنای افزایش ۴۳ درصدی تولیدات گاز قطر است .

دولت چین در خلال سال ۲۰۱۷ میلادی ۳.۶ میلیون تن گاز مایع از آمریکا خریداری کرده، اما پس از اعمال تعرفه های تجاری بر کالاهای چینی از سوی آمریکا، پکن هم تصمیم گرفت برای بیش از ۳۰۰ کالاهای آمریکایی از جمله گاز مایع حداقل ۲۵ درصد تعرفه اضافی در نظر بگیرد.

واردات گاز مایع چین از آمریکا در هشت ماهه سال جاری میلادی به یک میلیون تن رسیده، در حالی که در مدت مشابه سال قبل این میزان ۲.۱ میلیون تن بود.

شرکت نفت و گاز قطر (قطر للبترول) ۲۱ شهریور ماه گذشته از امضای قرارداد بلندمدت فروش گاز مایع (LNG) به چین تا سال ۲۰۴۰ میلادی خبر داد.

در بیانیه ای که این شرکت در صفحه توئیتری خود منتشر کرد، آمده است: این قرارداد بین شرکت قطر گاز و شرکت بین المللی &#۳۹;چاینا پترولیوم&#۳۹; به امضا رسید و براساس آن قطر سالیانه ۳.۴ میلیون تن گاز مایع به این کشور صادر می کند.

گاز مایع صادراتی به چین از طرح قطر گاز ۲ که طرح مشترک بین شرکت های قطر للبترول، &#۳۹;اکسون موبیل&#۳۹; و &#۳۹;توتال&#۳۹; است، استخراج خواهد شد و اولین محموله آن در ماه سپتامبر (شهریور) صادر شد.

این توافق به قطر اجازه می دهد محموله های گاز مایع را به پایانه های مختلف دریافت در چین از جمله &#۳۹;دالیان ، جیانگ سو ، تانگ شان و شنزن&#۳۹; توسط ۷۰ تانکر ویژه حمل گاز مایع تحویل دهد.

شرکت پتروچاینا بزرگ ترین واردکننده گاز در چین محسوب می شود. این شرکت در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۶۶ درصد از نیازهای داخلی این کشور را تامین کرده است.

پیش بینی ها نشان می دهد چین به بزرگ ترین بازار مصرف گاز در جهان تبدیل شود. میانگین مصرف گاز در چین طی سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۵ درصد و در همین مدت واردات گاز مایع هم ۴۰ درصد افزایش داشته است .

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.