بازتاب تصویب لایحه CFT در رسانههای عربی
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس مطرح شد و نمایندگان با ۱۴۳ رای موافق ۱۲۰ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۷۱ نماینده حاضر با آن موافقت کردند.
در جلسه علنی صبح امروز دو نماینده در موافقت و دو نماینده در مخالفت با این لایحه صحبت کردند. مجلس همچنین پیش از جلسه علنی در نشست دو ساعته غیرعلنی این لایحه را مورد بررسی قرار داده بود.
اسپوتنیک عربی دراین باره نوشت: اعضای مجلس شورای اسلامی ایران امروز یکشنبه با پیوستن ایران به معاهده مقابله با حمایت مالی از تروریسم موافقت کردند.
روزنامه الیوم السابع مصر نیز نوشت: مجلس شورای اسلامی ایران امروز با اقدامات جدید برای مقابله با حمایت مالی از تروریسم موافقت کرد و مسئولان ایران امیدوارند که با این اقدام به استانداردهای بین المللی نزدیک تر شوند و از قرار گرفتن در لیست سیاه سرمایه گذاری با توجه به تحریم های آمریکا دور شوند.
همچنین پایگاه خبری سوئیس اینفو به خبر تصویب این لایحه پرداخت و نوشت: مجلس شورای اسلامی ایران امروز یکشنبه لایحه ای مربوط به مقابله با حمایت مالی از تروریسم تصویب کرد که با انتقاد اصولگرایان همراه بود اما این لایحه راه حلی اساسی برای نجات توافق هسته ای ایران بعد از خروج واشنگتن از این توافق به شمار می رود.
این پایگاه خبری در ادامه گزارش خود در رابطه با تصویب لایحه CFT نوشت: این لایحه یکی از چهار لوایحی است که دولت ایران برای اجرای خواسته های FATF به مجلس ارائه داده بود.
خبرگزاری رویترز عربی نیز به این مساله پرداخت و نوشت: مجلس ایران با اجرای اقدامات جدید برای مقابله با حمایت مالی از تروریسم موافقت کرد و مسئولان ایرانی امیدوارند که این اقدام آنها را به استانداردهای جهانی نزدیک تر می کند و به آنها کمک می کند تا با تحریم های آمریکا مقابله کنند.
این خبرگزای در ادامه نوشت: پیوستن ایران به معاهده مقابله با حمایت مالی از تروریسم قبل از اینکه به قانونی فراگیر تبدیل شود نیاز به موافقت شورای نگهبان دارد.
شبکه المنار نیز در رابطه با این لایحه نوشت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران با پیوستن جمهوری اسلامی ایران به معاهده بین المللی مقابله با حمایت مالی از تروریسم موافقت کردند.
بی بی سی عربی هم در رابطه با تصویب CFT نوشت: علیرغم مخالفت اصولگرایان، پارلمان ایران با تصویب معاهده مقابله با حمایت مالی از تروریسم موافقت کرد و این لایحه را برای نجات توافق هسته ای با قدرت های بزرگ مهم و اساسی توصیف کرد.
بی بی سی عربی نوشت: لایحهCFT یکی از چهار لوایحی است که دولت ایران برای اجرای خواسته های FATF به مجلس ارائه داده بود.
همچنین پایگاه خبری البوابه در این رابطه نوشت: مجلس ایران امروز با اجرای اقدامات جدید برای مقابله با حمایت مالی از تروریسم موافقت کرد و مسئولان معتقدند که این تغییرات به استانداردهای جهانی نزدیک هستند.
خبرگزاری الغد پرس عراق نیز به مساله تصویب این لایحه پرداخت و نوشت: مجلس شورای اسلامی با پیوستن ایران به معاهده مقابله با حمایت مالی از تروریسم موافقت کرد.
همچنین رسانه های عربی دیگری همانند خبرگزاری رسمی کویت، روزنامه القبس، النشره، النهار، الجریده کویت، ارم نیوز و غیره به جزئیات این خبر پرداختند.
به گزارش ایسنا، گروه ویژه اقدام مالی در سال ۱۹۸۹ در نشست سران جی ۷ در پاریس برای مبارزه با پولشویی تأسیس شد. نیروی ویژه موظف به مطالعه روندهای پولشویی، نظارت قانونی و اجرای قوانین مالی در سطوح ملی و بینالمللی است. بعد از آن با گسترده شدن فعالیتهای این گروه مقابله با تأمین مالی فعالیتهای اشاعهای در سال ۲۰۱۲ به مأموریت این گروه اضافه شد و در همین سال آخرین ویرایش توصیههای خود را برای مقابله با جرایم مالی تأمین مالی تروریسم، تأمین مالی فعالیتهای اشاعهای، پولشویی و … با عنوان «استانداردهای بینالمللی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و اشاعهگری» منتشر کرد.
FATF دارای یک دستورالعمل ۴۰ مادهای است که کلیه جنبههای مبارزه با پولشویی را دربرمیگیرد. از سال ۲۰۱۵ سازمان بینالمللی مانند صندوق بینالمللی پول، سازمان ملل متحد و شش گروه تخصصی و بانک جهانی سازمانهای ناظر هستند. از سال ۲۰۱۶، FATF از ۳۵ کشور و دو سازمان منطقهای عضو که اتحادیه اروپا و شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس هستند، تشکیل شد که در همکاری نزدیک با شماری از سازمانهای بینالمللی و منطقهای در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم است.
گروه ویژه اقدام مالی یکی از نهادهای ناظر بر اقدامهای مالی ایران بعد از امضای برجام است. این گروه همواره یک لیست سیاه از کشورهایی که مقررات مالی و پولشویی نگران کنندهای دارند را منتشر میکند. در لیست منتشر شده تا سال ۲۰۱۵ کشورهای ایران و کره شمالی به عنوان کشورهای خطرناک شناخته شدند اما بعد از امضا و اجرای برجام و با تعهد ایران قرار شد اقدامات متقابل علیه ایران برای مدت یک سال به تعلیق درآید. در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ نیز این اقدامات متقابل به مدت یکسال تمدید شد تا اینکه بعد از مسکوت ماندن لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT ) در مجلس، FATF مهلت سه ماهه ای به ایران برای تعیین تکلیف لوایح چهارگانه داد، مهلتی که از ۸ تیر شروع شده و مهر ماه سال جاری یعنی اواخر اکتبر ۲۰۱۸ پایان مییابد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر