سرنوشت روزنامه نگار مشهور عرب که از چهار روز پیش و پس از ورود به ساختمان کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه ناپدید شده، همچنان نامعلوم است و برخی رسانه ها اعلام کرده اند که وی از سوی سرویس امنیتی عربستان سعودی ربوده شده است.

رسانه های ترکیه به همراه انجمن رسانه های ترک ـ عرب و نامزد این روزنامه نگار عربستانی، آل سعود را مسئول ربایش احتمالی و سرنوشت نامعلوم او اعلام می کنند.

مسئولان سرکنسولگری عربستان در استانبول خطاب به پلیس ترکیه اعلام کرده اند که خاشقجی به این سرکنسولگری مراجعه نکرده است ولی شبکه الجزیره دیشب اعلام کرد که این روزنامه نگار مشهور عرب پس از دستگیری به سرعت از کنسولگری عربستان در استانبول به بیرون منتقل شده و پس از انتقال از ترکیه، اکنون در زندان شهر جده نگهداری می شود.

شبکه خبری &#۳۹;خبر.ترک&#۳۹; امروز شنبه اعلام کرد که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی اعلام کرده است که برای رفع ابهام در خصوص سرنوشت روزنامه نگار ناپدید شده در استانبول، ترکیه می تواند کنسولگری عربستان سعودی در شهر استانبول را بازرسی و جستجو کند.

این رسانه به نقل از ولیعهد عربستان نوشت که دولت عربستان در صورت درخواست از طرف دولت ترکیه، علاوه بر صدور اجازه بازرسی، امکان بازرسی از ساختمان را نیز فراهم می کند.

به گزارش این رسانه، پیش از این انجمن رسانه های ترک ـ عرب که خاشقجی نیز عضو آن به شمار می رود، مدعی دستگیری و حضور این روزنامه نگار در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول شده بود ولی برخی رسانه ها اعلام کردند که او در همان ساعات ورود به ساختمان بازداشت و ربوده شده و به وسیله خودروهای دیپلماتیک از محل خارج شده است.

خاشقجی روزنامه نگار مشهور عرب که مدتی در تبعید خودخواسته در آمریکا به سر می برد و با روزنامه واشنگتن پست همکاری داشت، از منتقدان جدی آل سعود به شمار می رود و به ادعای رسانه های ترکیه، در چند ماه اخیر همواره از سوی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان تحت فشار و تعقیب بوده است.

روزنامه استار ترکیه روز گذشته نوشت که &#۳۹;خدیجه.آ&#۳۹; نامزد ترک خاشقجی مدعی شده که او هنوز در ساختمان کنسولگری عربستان حضور دارد.

پس از این ادعا، شمار زیادی از خبرنگاران و روزنامه نگاران عضو انجمن رسانه های ترک ـ عرب مقابل کنسولگری عربستان سعودی در استانبول تجمع کردند و توران کیشلاکچی رئیس این انجمن نیز با بیان گروگان گرفته شدن این روزنامه نگار گفت که مقامات آل سعود باید هر چه زودتر او را آزاد کرده و توضیحاتی در این زمینه ارائه کنند.

در پی این اتفاقات روزنامه واشنگتن پست نیز در خصوص وضعیت خاشقجی ابراز نگرانی کرد و سردبیر این روزنامه نیز گفت که برای مشخص شدن وضعیت او با کسانی که می توانند کمک کنند، اعم از مقامات آمریکایی، ترک و عربستانی ارتباط برقرار کردیم.

یاسین آکتای از مقامات حزبی نزدیک به رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه درباره سرنوشت این روزنامه نگار عرب به روزنامه ینی شفق گفت که &#۳۹;تصویر ورود خاشقجی به سرکنسولگری عربستان سعودی موجود است ولی تصاویر خروج او از این مکان وجود ندارد. 

وزارت امور خارجه ترکیه نیز دو روز پیش در پی ناپدید شدن خاشقجی روزنامه نگار مشهور عرب در کنسولگری ریاض در استانبول، ولید بن عبدالکریم الحجیری سفیر عربستان سعودی در آنکارا را احضار کرد.

ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز امروز اعلام کرد که کشورش پیگیر وضعیت روزنامه نگار مشهور عرب است و بر اساس اطلاعات به دست آمده، این روزنامه نگار عرب برای انجام امور مربوط به ثبت ازدواج رسمی خود به کنسولگری کشور متبوع خود مراجعه کرده و از ساختمان کنسولگری بیرون نیامده است.

خاشقجی ۵۹ ساله، بعد از انتخاب محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته است و از معدود کسانی است که توانسته با اسامه بن لادن مصاحبه کند و مدتی نیز در افغانستان ماموریت داشته و در اوایل سالهای ۱۹۹۰ برای آشتی میان بن لادن و خاندان سعود تلاش کرده است.

خاشقجی با کمک ولید بن طلال یک شبکه تلویزیونی در بحرین به نام &#۳۹;العرب&#۳۹; تاسیس کرده بود ولی مدت کوتاهی پس از فعالیت بسته شد.

وی در مقالاتی که در روزنامه واشنگتن پست نوشته بود، از جنگ عربستان در یمن، بحران اقتصادی عربستان با کانادا و دستگیری مدافعان حقوق زنان انتقاد کرده بود.

روابط ترکیه و عربستان سعودی را که در پی حمایت مقامات ریاض از دولت السیسی در مصر و نیز تحریم قطر سرد شده، با ناپدید شدن این روزنامه نگار ،می تواند پر تنش و چالش برانگیز تر شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.