به گزارش یورونیوز آقای هویر که با وبسایت Devex مصاحبه میکرد در اینباره گفت: «من فشار بعضی از دولت‌های کمیسیون اروپا و دیگران را می‌فهمم که به ما می‌گویند &#۳۹;مطمئن باشید که ما حمایت لازم را انجام میدهیم.حمایت از صنایع اروپایی و غربی برای رفتن به ایران و سرمایه‌گذاری در آنجا چیزی است که ارزش فکر کردن دارد [منتها] آنچه بعضی از همکاران سیاستمدار ما در فهمش با مشکل مواجه هستند این است که بانک سرمایه‌گذاری اروپا احتمالا بدترین ابزار برای چنین کاری است چرا که تغذیه کننده انحصاری ما بازارهای مالی بین‌المللی است.»

آقای هویر در ادامه گفت: «دولت‌های عضو [اتحادیه] اگر می‌خواهند از شرکت‌های تجاری که به ایران می‌روند حمایت کنند، باید ابزارهای دیگری را برگزینند که به آسانی توسط آمریکا قابل هدف‌گیری نباشند. من کاملا از هدف این دولت‌ها پشتیبانی می‌کنم اما این ابزار اشتباه است و این دلیلی است که چرا ما این کار را نخواهیم کرد.»

بانک سرمایه‌گذاری اروپا که مرکز آن در لوگزامبورک قرار دارد بانک اتحادیه اروپا است و مالکان آن ۲۸ کشور عضو این اتحادیه هستند. این بانک بزرگترین نهاد عمومی اعطاکننده وام در جهان به شمار می‌رود.

پس از خروج ایالات متحده از برجام و وضع تحریم‌ها، اتحادیه اروپا تلاش می‌کند با ارائه راه‌حل‌هایی نظیر استفاده از این بانک در اعطای وام و تسهیلات بانکی در این توافقنامه برجا بماند.

رئیس بانک سرمایه‌گذاری اروپا درباره ریسک موجود در کار با ایران گفت: «خطر این است که اگر نتوانیم به سیستم مالی سوئیفت دسترسی داشته باشیم، چیزی که آمریکا می‌تواند آن را مسدود کند، قادر نخواهیم بود سود اوراق قرضه را که بابت آنها بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار تعهد داریم به صاحبان بپردازیم. اگر آمریکا دسترسی ما به سوئیفت را قطع کند آنگاه این مسئله ما را در مواجهه مستقیم با سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.»

پارلمان اروپا پیشتر بانک سرمایه‌گذاری اروپا را تشویق کرده بود با ایران همکاری کند، هر چند این تصمیم قانونگذاران اروپا این نهاد را ملزم به همکاری با ایران نمی‌کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.